Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@magica78 skusim tam teda zavolat este do konca tyzdna, len si musim s tym mojim ujednotit nejake terminy, kedy bude mat volno. to je cca mesiac dopredu, tak by to mohlo byt akurat. som ale zvedava co nam povedia na vysledky a ako to vlastne dopadne. lebo som tu citala, ze su tam nejake postupy, a ze sa najprv snazia planovat, potom IUI a az potom sa riesi IVF. len dokina mi povedala, ze odporuca riesit priamo IVF, lebo inak by sme zbytocne stracali cas
@saffi no mne 3x brali krv a srobili sono a mm kompletny spermiogram. an prvej konzultacii nam vysvetlili a zobrali mi tu krv a sono. a ked boli komplet vysledky isli sme zas na spolocnu konzultaciu kde nam povedali prognozi a dali moznosti . a to nam povedali ze 1 x IUI a potom IVF ale mi sme si vybrali rovno IVF a hned sme podpisali ziadost a cca o 3 t sme ju mali podpisanu. potom sme isli ku koordinatorke kde nam vysvetlila sko pichat injekcie a dala recepty a potom uz samotne pichanie a odber a vklad. ked pojdes na konzultaciu kludne si nampis co ches vediet aby si nezabudla a pytaj sa oni nemaju problem ti odpovedat 😉
@magica78 to si ma potesila. ja chcem priamo IVF, nechcem to uz natahovat a predlzovat a zas len cakat dalsi a dalsi mesiac. stacilo mi posledny rok, take stastie sme mali, ze vacsinou ked sme mali nieco riesit na ten a ten den cyklu, tak stale do toho nieco prislo a kvoli jednemu ci dvom dnom sme zas museli cakat cely dalsi mesiac. a takto presiel skoro rok a doriesene nic 😠
@saffi to poznam tiez sa nedarilo potom mm isiel ku urologovi ten ho natahoval ako sopel a odporucil profertil a pol roka ho uzival a bol na dalsich 2 spermiogramoch a 300 € za tie tabletky hore kominom a potom sme sa objednali rovno do Heliosu . predtym zbytocne strateny cas ... a to nehorim co som vyhodila za caje a kdejake ine veci lebo som myslela ze je asi chyba vo mne. teraz mi krajkovic povedal iba cistu kys.listovu stoji do 3 € a predtym som kvoli krvy barala take ze kysleina listova + zelezo. ale polepsilo sa to tak uz len cistu
@magica78 no ved toto. ja uz len konstatujem, ze to babato si zaciname doslova a dopismena kupovat... a to sa zatial iba "hrame". od augusta minuleho roka beriem duphaston a kyselinu listovu. posledne dva mesiace beriem inofolic a to je vsetko. a ten moj tiez same vitaminy a ten profertil, ktory tiez nie je najlacnejsi, vsak to poznas. pila som alchemilkovy caj par mesiacov, ale tam som ziaden ucinok nezbadala, tak som sa na to vykaslala 😝
@saffi treba davat pozor na bylinky a lieky lebo sem tam niektore ovplyvnuju ucinok liekov 😉 no ja cakam na mrchu a idem na ket ale akosi nechodi , ale ona pride 😀 a pojdem na to... a to teda bude vymodlene babatko ,dnes sme kupili novsie auto a uz sme vyberali take kde sa zmesti kocik a moj svagor ze no ale to musis ako kukam na ten kufor iba taky drahsi lebo ten polsky sa ti tam nezmesti 😀 a ja no ani ti nejdem hovorit aky chcem a hovorim mu a to ty ako slobodny odkila vies o kocikoch a ich velkostiach ? 😀
@saffi @magica78 baby,bavim sa dobre..prepacte,nie len na vas ucet... ale aj na ten svoj..ja tiez si presla duphastan, alchemilkovy čaj, čaj na otehotnenie, homeopatika, kupala som sa v listoch z orechu,pila som čaj z tych listov /toto musim povedat,ze mi posilnilo vlasy a zhustilo/,kys.listova,meranie bazalnej teploty,folikulometriu,IUI v blave/bleeee/.....a urcite este vela ineho,na co si nespomeniem teraz..priatel bral vitaminy.....chcela som sa vyhnut IVF,ale ked to nejde,tak som rada,ze IVF existuje🙂 a ze existuje helios v Martine,lebo po blave som si povedala,ze ma nik uz do ziadneho centra nedostane..
@magica78 ved prave, nepijem to uz, beriem len to, co mam odobrene a odporucene od lekarky. ja mavam mrchu ako hodinky, duphaston mi ju drzi. aspon ze toto, lebo inak som nikdy nemavala pravidelnu mrchu. ty si odkial a kolko mas rokov? svagor sa nejak vyzna 😀 . kolko mate mrazacikov?
ahojte tak aj ja si od zajtra zacinam pichat davocky 🙂 som zvedava ako to zvladnem...
@certisko13 ahoj neboj dobre to zvladnes 😉 ja som tiez bola z toho na nervy a v pohodicke to bolo

@magica78 este treba leto vybavit, lebo vraj ma byt nejake chladne tohto roku. ale tak ucel to splni 🙂. ako rychlo davaju v heliose terminy od zavolania?