icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

magica78
26. jún 2013

@certisko13 to je mi luto ze to nedopadlo dobre :/

fidka21
27. jún 2013

@magica78
@izzie27 dakujem baby za odpoved 😉 len ja som uz na krvi bola pred troma tyzdnami takze vysledky uz urcite su a asi tam zavolam nech ma objednaju na ten isty den ako pojde mm na spermiogram ak nahodou nieco zistili tak nech nasadia liecbu...

magica78
27. jún 2013

@fidka21 a mas odbery pocas celeho cyklu? ano kvoli ceste sa mozes objednat ked pojde tvoj muz na spermiogram ale asi je dost dolezite vysetrenie spermiogramu ked ho idete absolvovat a na zaklade toho vam povedia ake mate moznosti 😉

nika186
28. jún 2013

Babenky pomozte mi prosim. Som po odbere vajicok, treti den pocitujem bolesti v podbrusku, ako tlak na plyny, mam stolicu aj prdkam len ma strasne boli spodok brucha, bojim sa ze mam ohss, co mam robit, tabletky od bolesti pomozu na dve hodiny, pijem vela, chodim cikat normalne, moze to byt zakrokom

cuculik1
28. jún 2013

@nika186 je to normalne....bolesti mozes mat aj dlhsie....

linn32
29. jún 2013

@nika186 ahoj nika, je to normálne..aj ja som to mala..ak aj v pohode spis, pijes,jes,cikas.....nemal by to byt ohss..neboj..dnes uz možno to nebudes cítit..

fidka21
2. júl 2013

@magica78 nie to mi brali krv na vsetko mozne ako kazdej babe na zaciatku ked pride myslim, ze hormonalny profil podrobny, ci sa netvoria protilatky proti spermiam atd...mm bol uz na spermiograme ale nie priamo tam a zistili mu zhlukovanie spermii tak teraz ide na kontrolny spg uz do MT lebo uzival atb. ci sa mu to napravilo alebo ak nie tak nas poslu na inseminaciu ci ako sa to vola 🙂

vanushka
2. júl 2013

ahojte dievcata, tak ja sa pomaly posuvam dopredu, zajta si pichnem pregnyl a v piatok rano odber vajiciek, dufam te vsetko dopadne dobre 🙂 tesim sa vemi

je tu niekto v stimulacii popr cerstvo po odbere alebo uz stoji pred odberom ?

Vsetkym prajem krasny den

pivonecka
2. júl 2013

ahojte koceny, som tu nova a chcem Vas poprosit o rady ohladne prvej navstevy v Heliose a zaujima ma vsetko ohladne IVF.

chcem sa opytat, za aky dlhy cas od prvej navstevy ste absolvovali IVF, co vsetko ste absolvovali, skratka, co nas vsetko caka. Mame za sebou 3 rocne snazenie sa, 2 neuspesne IUI v ambulancii, laparku a hysteroskopiu, nezistili nic. Manzel ma hranicny spermiogram, ja by som mala byt v poho.
Buduci tyzden mame termin v sanatoriu.... aj mam obavy, aj sa tesim, ze sa to konecne pohne dalej. Este stale plati, ze v ZP Dovera musia byt az 3 IUI na odsuhlasenie ziadosti???

Dakujem, som vdacna za kazde info 😵

magica78
2. júl 2013

@pivonecka ahoj, ked sme absolvovali krv a vsetky vysetrenia+ spermiogram podpisali sme ziadost trvalo to nieco ze mesiac . potom cca do mesiaca sme mali potrvdenu ziadost z poistovne , nie je podmienka mat 3IUI , aby ziadost schvalila poistovna musite tam byt pricina v druhom prispevku pridam link aka . je to stanovene zakonom. ako napr. u zeny si bez vajcovodu, vajecnika,.. u muza zly spermiogram .
ked sme mali potvdrenu ziadost volali z Helika aby sme prisli na konzultaciu ku koordinatorke ktora nam vysvetlila co a kedy sa bude brat a dala papiere ,take smiraky kedy co budes pichat a ze mas ist na interne ,.. ukaze pichanie injekcii .ak zabudnes ako to pichat ujo youtube ti to ukaze na videu 😀 lebo je to vela informacii na raz. potom ak ovam to vyhovuje a ktory mesiac pojdete do toho ak uz by ste isli hned do toho tak dlhy protokol zacina na 16 dc a o mesiac mas odber vajicok a koordinatorka vma da recepty ktore platia 7 dni ! treba hned vybrat. treba pocitat ze to zrovna nie je lacny spas. nas to stalo cca 1650€ bez phmky. ale ja som mala vela vajicok +predlzenu kultivaciu+icsi+zmrazovanie. cennik najdes na ich stranke . ziadost po schvaleni plati 1rok alebo ak v tom roku dosiahens vek 39 rok tak do veku 39 rokov. drzim palce

magica78
2. júl 2013

@pivonecka link kedy poistovna preplaca zakrok podla zakona 777/2004 z.z
http://www.sanatoriumhelios.sk/uhrady-poistovno...

linn32
2. júl 2013

@vanushka to nemyslis vážne..ono to tak letí..drzim paste!

vanushka
2. júl 2013

@linn32 diky diky, tento krat mi to nejako skutocne rychlo ubehlo, aj pichanie islo celkom od ruky 🙂 no ved uz som profi, druhy pokus 🙂 🙂 🙂

pivonecka
3. júl 2013

@magica78 fuuuu... tak to bola vycerpavajuca odpoved, moc za nu dakujem 😵
este by ma zaujimalo, ci Vam ponukli viacero moznosti, ako sa k baby dopracovat, myslim rozdielne lieky a postupy, alebo Vam urcili hned ten "dlhy protokol"
Viem si asi predstavit, co je soft a co dlhy protokol, ale ako je to z hladiska poistovne a ake su tam sance?

magica78
3. júl 2013

@pivonecka nam podla vysledkov povedali ake ma´me moznosti ale s podstate si ty vyberies nikto ta do nicoho nenuti.soft sa v heliose nerobi a neviem ci vobec v SK sa robi.pokial je dovod preco vam CAR odporuci IVF tak by nemal byt problem preco by to poistovna neschvalila

vlasatica
3. júl 2013

ktora z vas nastivila retrofil brno.viem ze sa ytu take dievcata nachadzali a prispievali do tohto fora dakujem 😉

simkas
3. júl 2013

@pivonecka ja mozem pridat skusenost ohladne kratkeho stimulacneho protokolu, kedze mne bol v Heliose doporuceny doktorkou priamo tento, a vobec sa ma nepytala co chcem, ked sme mali vsetky vysledky vysetreni tak dr. zhodnotila a rozhodla 😉 moja stimulacia je od 1.DC picham injekcie decapeptyl, od 2.DC pridavam injekcie gonal, predpoklad stimulacie je 12 dni, odber vajicok ca. 14.DC, embryotransfer ca. 19.DC, kedze mam zvysene davky gonalu, tak u mna poistovna schvalovala az 7 tyzdnov.. (vszp), hormonalnu stimulku prave zacinam.. 🙂

magica78
4. júl 2013

@simkas ono sa mohlo stat ze revizny mal aj dovolenku tak kvoli tomu sa to mohlo posunut ,ja som mala ziadost tiez na 3 pera gonalu a trvalo to mesiac. ono sa stane ze si este nieco od CARu vyziadaju tak to moze tiez trosku posunut, ale hlavne ked su sviatky a dovolnekove vsade na uradoch to trva :/ drzim palce

simkas
4. júl 2013

@magica78 dakujem 🙂

izzie27
4. júl 2013

@vlasatica ahoj, ja som tam

helenka12
4. júl 2013

ahojte po vklade na 14 den sa robi sono cez brucho alebo zo spodu nebol teraz niekto 🙂

magica78
4. júl 2013

@helenka12 zo spodu sa robi iba ked krvacas cez brucho.drzim palce

helenka12
4. júl 2013

@vanushka ja uz idem v pondelok na sono po vklade a tiez som brala pregnyl 🙂

helenka12
4. júl 2013

@helenka12 teda puregon,pregnyl sa picha az pred odberom OPU 😉

vlasatica
4. júl 2013

@izzie27 ahoj aj sa vam pidarilo otehotniet? aky mas na nich nazor?

helenka12
5. júl 2013

@magica78 dakujem 🙂

selisel
Odpoveď bola odstránená
magica78
5. júl 2013

@selisel ahoj no asi kazda dochadza autom lebo na odber krvicky a sono sa vykonava 7-8 rano. jedine prist den do MT o den skor a spat na hotely. lebo do MT nechodieva vela vlakov ale do vrutok a odtial zas bus do MT a neviem ci priamo ide z vrutok na ladoven mestska kde je helios alebo v centre prestupujes :/ skor ako podpsises ziadost na IVF tak budes absolvovat aspon 4 navstevy. potom pohovor s koordinatorkou IVF. neskor este v priprave cca 5 navstev + odber a pootm vklad embrya. o 14dni tehu krvny test+ sono a este jeden krat kvoli srdiecku. to su priblizne navstevy pokial vsetko prebieha OK. drzim palce /cca 12navstev/

avlv
5. júl 2013

Dievčatá išli ste niektorá do Heliosu so všetkými vyšetreniami alebo vám tam robili všetko odznova? My by sme mali skoro všetky vyšetrenia preto chcem vedieť či nám to skráti počet návštev.

selisel
Odpoveď bola odstránená