Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@zelenagw @magica78 žienky hlavu hore,dávno som tu nepísala,ale čítam pravidelne...všety poznáme to velke sklamanie ked už,už myslíme,že je to tam..a nie 😒 ja som cez leto mala pauzu od všetkého...tiež ma tie neuspešné mesiace vyčerpali a teraz sa idem pustit do boja...raz nám to predsa musí vyjst,držme si palce a nebudte smutné. 😉
Ahojte dievčatá. Je tu niektorá ktorej v Heliose robili manželovi odber TESE a zároveň jej odber vajíčok a ISCI?
Chcem vedieť či ste boli spokojné a či to dopadlo úspešne. Rozhodujem sa pre centrum a keďže to máme komplikovanejšie stým TESE neviem sa rozhodnúť.
Ahojte, rozhodla som sa pridať sa k vám, keďže sa už 2 roky snažíme a bez výsledku - máme zlý spgm. S mm sme sa dohodli, že sa do Heliosu opäť zájdeme pozrieť v októbri. Viem, že tam mi všetko vysvetlia, ale chcela by som nejaké info, poprípade rady od niekoho kto to zažil na vlastnej koži. Minulý rok v novembri sme tam boli prvýkrát na spgm, od vtedy sme nič neriešili, nakoľko nám povedali, že sa spgm môže zlepšiť - no nezlepšilo. Hlavne by ma zaujímalo, aký je postup, koľko to trvá kým sa začne niečo riešiť a ako je to s platbou a poisťovňou. Veľmi pekne ďakujem za všetky cenné rady
@lucka0611 ahoj pojdete zas na konzultaciu a potom zas odber spermosiek a vysetria teba co trva cca mesiac . 3x odber krvy a sono teba a spermos ako vies trva 14 dni. potom Vám povedia na konzultacii ze ako mozete postupovat ci nejake este vysetrenie alebo IUI alebo IVF- vy si vyberate moznost . cennik je na ich stranke ...
ak pojdes do ivf tak tam odber plati poistovna a + prispieva na lieky . ostatne si platis sama ./ predlzena kultivacia, mrazenie , ak bude potrebne tak metodu ICSI , lieky doplatok /
vysetrenia sa musia urobit nove lebo sa mozhlo vela zmenit a na poistovnu kvoli IVF je potrebne dodat najnovsie , potom sa to posle na schvalenie a oni cca do 30 dni poslu vyrozumenie. /dlhsie to trva o par dni ked su dovolenky,vianoce,../
@magica78 určite je lepšie keď si všetko urobia oni sami - vedia prečo to tak trvá ..... snáď to bude menej trvať ako doteraz dva roky 🙂
ňúrala som na ich stránke všetky možnosti a vzhľadom na posledné výsledky spgm myslím že asi bude reálny skvor IVF. no ale ťažko povedať dopredu - keď sme boli v novembri tak sme mali málo spermošiek - okolo 40 000, pohyblivosť bola dobrá ale morfologiu vzhľadom na nízky počet nemohli vyšetriť. Pani doktorka nám ale povedala že to môže byť prechodný stav a môže sa to zlepšiť - že dosť na to vplýva psychika a tá teda bola u mm v prdeli úplne, pretože bol rok na PN (operovali mu chrbticu), po PN nastúpil do práce kde jasné že dostal výpoveď a bol 6 mesiacov doma. Teraz sa konečne zamestnal pred 3 mesiacmi.
Nečítala som príspevky dozadu, tak neviem - ty si už niečo v Heliose absolvovala?
@magica78 brali sme tribulus 3 mesiace len na kontrolny spgm sme už nedošli - mm to stále nejak odkladal a ja som si povedala že nutiť ho nemožem, takže v podstate ani neviem na čom sme. a teraz chcem aby prešiel skúšobnou dobou v práci, pretože predpokladám že to nebude jedna ani dve návštevy v Martine tak nech s toho nemá zbytočné problémy v práci.
A ak sa teda smiem spýtať - prečo bolo neuspešne. Je to strašne nefer celý tento systém
@lucka0611 no bude to viac navstev tak moze ist na peciatku a je dobre si setrit dovolenku a is radsej cez dofcu.
mala som mimomaternicove a potom sa jedno neujalo. sanca pri IVF je tiez len cca okolo 50 % s tym treba ratat. a ak mas problem ako napr stitna treba si dat vsetko do poriadku ...
@magica78 verím že je to náročne či po psychickej stránke či po finančnej. Človek vkladá veľkú nadej a myslí si že ked sa to podarí vypiplať v Petriho miske tak už sa nemôže nič skomplikovať a bohužiaľ opak je pravdou a ešte keď si k tomu prirátaš finančnú náročnosť tak je to ešte smutnejšie.
@lucka0611 hlavné je, aby ste boli obaja OK aj po psychickej stránke...to robí tiež veľa...treba veriť, že to vyjde...viem, je to ťažké, aj ja som si to hovorila...a v kútiku duše som stále váhala, že čo ak to nevyjde, že padnem zas na dno po psychickej stránke...keď budete po tejto stránke obaja v poriadku a budete chcieť obaja podstúpiť túto cestu, tak sa tam prihláste...prajem veľa šťastia
Kocky tak sa k Vám pripájam. Ideme na ivf, v heliose Martin, dnes bol v dôvere schvaľovací den, ta ako na mozoch, ci nám to schválili alebo nie. Iui nám v piatok doktor zavrhol, tak čakám na mrchu a další cyklus uz IVF.
@angie2601 jasné že psychika tvorí snáď aj 90% úspechu. Ja do toho vkladám neuveriteľnú nádej ale ako píšeš stále ma máta to : čo ak ....... snažím si to síce vyhnať z hlavy ale nedá sa to úplne po takej dobe snaženia. ale ako mi povedala sestrička u môjho gynekologa - tam hore je aj pre mňa jedno babatko, ktoré len čaká na vhodnú chvíľu aby mohlo prísť ku mne do náručia 😉
pozerám že vám sa už sen splnil - pomohli v Heliose?
@lucka0611 áno, pomohli nám v Heliose... 😉 😉 😉 A som im za to veľmi, veľmi vďačná...a úplne súhlasím s Tebou, čo píšeš...do Heliosu som šla s tým, že tento krát nám to už vyjde...manželovi sa to aj nepáčilo, hlavne preto, že ak nebudeme úspešní, tak nebudem OK po psychickej stránke, keďže jedno neúspešné IVF a potom aj KET sme už mali za sebou...a mal čo robiť somnou, aby som sa dala opäť dokopy...hlavne po KET...no nie v Heliose ale v GIN-FIV....tiež som si hovorila, že snáď tam hore je aspoň jedno bábätko, z ktorého sa budeme tešiť...
ahojte vie mi niekto poradit či sa tu dajú ešte zohnat nejaké lieky?
chodím tiež do Heliosu ale už ako samoplatca

@magica78 to mi je luto ☹ skoda ja už som sa tešila na pozitívnu spravu.... moja ani mne to nevyslo ☹