icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

zelenagw
25. aug 2013

@magica78 to mi je luto ☹ skoda ja už som sa tešila na pozitívnu spravu.... moja ani mne to nevyslo ☹

magica78
25. aug 2013

@zelenagw no do ... to je mi luto :(

vanushka
25. aug 2013

@magica78 ohh nie,,,,, nevzdavaj sa, hore hlavu este je vsetko pred nami 😉 ani mne to nevyslo, uz ne po prvy krat ☹

magica78
25. aug 2013

@vanushka no mne uz 3

vanushka
25. aug 2013

@magica78 inseminacia mne nevysla plus 2 krat icsi... u teba 3 krat icsi ?

magica78
25. aug 2013

@vanushka hej 3 vklady

vanushka
25. aug 2013

@magica78 ta co uz... ostava len dufat ze sa to uz konecne podari a hocijakou cestou

jonathana1
26. aug 2013

@zelenagw @magica78 žienky hlavu hore,dávno som tu nepísala,ale čítam pravidelne...všety poznáme to velke sklamanie ked už,už myslíme,že je to tam..a nie 😒 ja som cez leto mala pauzu od všetkého...tiež ma tie neuspešné mesiace vyčerpali a teraz sa idem pustit do boja...raz nám to predsa musí vyjst,držme si palce a nebudte smutné. 😉

avlv
26. aug 2013

Ahojte dievčatá. Je tu niektorá ktorej v Heliose robili manželovi odber TESE a zároveň jej odber vajíčok a ISCI?
Chcem vedieť či ste boli spokojné a či to dopadlo úspešne. Rozhodujem sa pre centrum a keďže to máme komplikovanejšie stým TESE neviem sa rozhodnúť.

lucka0611
26. aug 2013

Ahojte, rozhodla som sa pridať sa k vám, keďže sa už 2 roky snažíme a bez výsledku - máme zlý spgm. S mm sme sa dohodli, že sa do Heliosu opäť zájdeme pozrieť v októbri. Viem, že tam mi všetko vysvetlia, ale chcela by som nejaké info, poprípade rady od niekoho kto to zažil na vlastnej koži. Minulý rok v novembri sme tam boli prvýkrát na spgm, od vtedy sme nič neriešili, nakoľko nám povedali, že sa spgm môže zlepšiť - no nezlepšilo. Hlavne by ma zaujímalo, aký je postup, koľko to trvá kým sa začne niečo riešiť a ako je to s platbou a poisťovňou. Veľmi pekne ďakujem za všetky cenné rady

magica78
26. aug 2013

@lucka0611 ahoj pojdete zas na konzultaciu a potom zas odber spermosiek a vysetria teba co trva cca mesiac . 3x odber krvy a sono teba a spermos ako vies trva 14 dni. potom Vám povedia na konzultacii ze ako mozete postupovat ci nejake este vysetrenie alebo IUI alebo IVF- vy si vyberate moznost . cennik je na ich stranke ...
ak pojdes do ivf tak tam odber plati poistovna a + prispieva na lieky . ostatne si platis sama ./ predlzena kultivacia, mrazenie , ak bude potrebne tak metodu ICSI , lieky doplatok /
vysetrenia sa musia urobit nove lebo sa mozhlo vela zmenit a na poistovnu kvoli IVF je potrebne dodat najnovsie , potom sa to posle na schvalenie a oni cca do 30 dni poslu vyrozumenie. /dlhsie to trva o par dni ked su dovolenky,vianoce,../

lucka0611
26. aug 2013

@magica78 Noooo to znie zaujmavo. Tak to aby som začala šetriť aj nervy aj prašule. len nechapem preco aj vysetrenie spermošiek trva tak dlho. Myslim ze ine centra to vedia urobi v ten den. Asi fakt najvacsi problem bude moja netrpezlivost

magica78
26. aug 2013

@lucka0611 aj urolog ti urobi vystrenie hned ale toto je podrobne asi kvoli tomu ze ked mas styk ci preziju alebo hned zomru a ci su stale pohyblive pocas par dni ...
no peniaze mozno nebudes potrebavat 🙂 a bude vam stacit iba IUI a to nie je az taka palka ako IVF

lucka0611
26. aug 2013

@magica78 určite je lepšie keď si všetko urobia oni sami - vedia prečo to tak trvá ..... snáď to bude menej trvať ako doteraz dva roky 🙂
ňúrala som na ich stránke všetky možnosti a vzhľadom na posledné výsledky spgm myslím že asi bude reálny skvor IVF. no ale ťažko povedať dopredu - keď sme boli v novembri tak sme mali málo spermošiek - okolo 40 000, pohyblivosť bola dobrá ale morfologiu vzhľadom na nízky počet nemohli vyšetriť. Pani doktorka nám ale povedala že to môže byť prechodný stav a môže sa to zlepšiť - že dosť na to vplýva psychika a tá teda bola u mm v prdeli úplne, pretože bol rok na PN (operovali mu chrbticu), po PN nastúpil do práce kde jasné že dostal výpoveď a bol 6 mesiacov doma. Teraz sa konečne zamestnal pred 3 mesiacmi.
Nečítala som príspevky dozadu, tak neviem - ty si už niečo v Heliose absolvovala?

magica78
26. aug 2013

@lucka0611 nam odporucali vitamin E a tribulus ,kupis v lekarni a na mesic ta to stoji cca 5 € spolu ,men odporucili cistu kys.listovu cca 2,5 € 1 balenie
ved uvidis aj lieky a choroba vplyva na spermosky.
ano ja mam pripravu na IVF za sebou a aj vklady embryí ,zatial neuspesne

lucka0611
26. aug 2013

@magica78 brali sme tribulus 3 mesiace len na kontrolny spgm sme už nedošli - mm to stále nejak odkladal a ja som si povedala že nutiť ho nemožem, takže v podstate ani neviem na čom sme. a teraz chcem aby prešiel skúšobnou dobou v práci, pretože predpokladám že to nebude jedna ani dve návštevy v Martine tak nech s toho nemá zbytočné problémy v práci.
A ak sa teda smiem spýtať - prečo bolo neuspešne. Je to strašne nefer celý tento systém

magica78
26. aug 2013

@lucka0611 no bude to viac navstev tak moze ist na peciatku a je dobre si setrit dovolenku a is radsej cez dofcu.
mala som mimomaternicove a potom sa jedno neujalo. sanca pri IVF je tiez len cca okolo 50 % s tym treba ratat. a ak mas problem ako napr stitna treba si dat vsetko do poriadku ...

lucka0611
26. aug 2013

@magica78 fúúúú to som nemyslela že aj pri vklade je možné mimomaternicové. no nič hlava hore a šup šup do ďalšieho snáď víťazneho kola 🙂 Ja myslím, že mám všetko v poriadku - aspoň teda o tom neviem - čo pri štítnej by som asi zistila.

magica78
26. aug 2013

@lucka0611 no lahko sa povie horsie vykona :/ a hlavne aj peniaze treba na KET 160 €... a dat sa do poriadku

lucka0611
26. aug 2013

@magica78 verím že je to náročne či po psychickej stránke či po finančnej. Človek vkladá veľkú nadej a myslí si že ked sa to podarí vypiplať v Petriho miske tak už sa nemôže nič skomplikovať a bohužiaľ opak je pravdou a ešte keď si k tomu prirátaš finančnú náročnosť tak je to ešte smutnejšie.

magica78
26. aug 2013

@lucka0611 no veru 2000 € a stale nic :( a to nepocitam PHM

angie2601
27. aug 2013

@monka112 ja som veľmi spokojná...nielen preto, že sa nám to podarilo, ale hlavne preto, že sú tam úžasní ľudia...majú úžasní prístup k ľuďom...pred tým som bola v BA v GIN-FIV a min. rok v septembri som navštívila Helios...a nedá sa to porovnať

angie2601
27. aug 2013

@lucka0611 hlavné je, aby ste boli obaja OK aj po psychickej stránke...to robí tiež veľa...treba veriť, že to vyjde...viem, je to ťažké, aj ja som si to hovorila...a v kútiku duše som stále váhala, že čo ak to nevyjde, že padnem zas na dno po psychickej stránke...keď budete po tejto stránke obaja v poriadku a budete chcieť obaja podstúpiť túto cestu, tak sa tam prihláste...prajem veľa šťastia

angie2601
27. aug 2013

@magica78 je mi to naozaj veľmi, veľmi ľúto... ☹ ☹ ☹

vanushka
27. aug 2013

@angie2601 ano, su tam üzasni ludia, skutocne ! Aj pristup, vsetko. Nevidim tam ziadne minusy alebo chyby, som nadmieru spokojna z Heliosom, jasne ze som smutna ze mi tiez nevyslo, ale co uz spravis....to je priroda a tu ostavalen dufat....

sevka83
27. aug 2013

Kocky tak sa k Vám pripájam. Ideme na ivf, v heliose Martin, dnes bol v dôvere schvaľovací den, ta ako na mozoch, ci nám to schválili alebo nie. Iui nám v piatok doktor zavrhol, tak čakám na mrchu a další cyklus uz IVF.

lucka0611
27. aug 2013

@angie2601 jasné že psychika tvorí snáď aj 90% úspechu. Ja do toho vkladám neuveriteľnú nádej ale ako píšeš stále ma máta to : čo ak ....... snažím si to síce vyhnať z hlavy ale nedá sa to úplne po takej dobe snaženia. ale ako mi povedala sestrička u môjho gynekologa - tam hore je aj pre mňa jedno babatko, ktoré len čaká na vhodnú chvíľu aby mohlo prísť ku mne do náručia 😉
pozerám že vám sa už sen splnil - pomohli v Heliose?

angie2601
28. aug 2013

@lucka0611 áno, pomohli nám v Heliose... 😉 😉 😉 A som im za to veľmi, veľmi vďačná...a úplne súhlasím s Tebou, čo píšeš...do Heliosu som šla s tým, že tento krát nám to už vyjde...manželovi sa to aj nepáčilo, hlavne preto, že ak nebudeme úspešní, tak nebudem OK po psychickej stránke, keďže jedno neúspešné IVF a potom aj KET sme už mali za sebou...a mal čo robiť somnou, aby som sa dala opäť dokopy...hlavne po KET...no nie v Heliose ale v GIN-FIV....tiež som si hovorila, že snáď tam hore je aspoň jedno bábätko, z ktorého sa budeme tešiť...

ulrika.zuberska
28. aug 2013

ahojte vie mi niekto poradit či sa tu dajú ešte zohnat nejaké lieky?
chodím tiež do Heliosu ale už ako samoplatca

zelenagw
28. aug 2013

@angie2601 aj ja som chodila do BA GF a teraz som v Heliose kdemyslis kde je lepsie???