Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@ulrika.zuberska Ahoj ja mám dekapeptyl ak potrebuješ a utrogestan pošlem ak budeš potrebovať.
Ahojcej, ja somobsalvovala umele oplodnenie v Martina pred piatimi, a pred tromi rokmi,bola som valmi spokojna s pristupom personalu, pozistavala som si najprv , ake su ostatne centra, a nakoniec som sa rozhodla pre Helies, nieje to vsetko take jednuduche , ako sa zda, ja som bola po troch insermunaciach, a nepodarilo sa to , bol to prenma zbyticny stres ,a nakoniec umele oplodnenie, chce to veku davku podpory, trpezlivosti , a co najmenej stresu, zalam z celeho srdiecka, nech vsetko dobre dopadne Martina
@matysek1812 aziadne lieky si od nikeho neberte, riadte sa pokynmy z cenra, moze Vam to len uskodit,pretoze , leicby sa nadstavuje podla problemov paru,
@matysek1812 pokial si samopalca a povedia ti ze budes potrebovat narp. gonal 2x 900 tak preco by si ho baby nemhli kupit za 1/3 z ceny ako ich platit cele nechapem ? jasne ze si nebudem kupovat nieco co nemozem uzivat .
ahojte,,,prave si citam niektore vase prispevky a pozeram,ze nie som sama,co mam tieto problemy,,,aj my s manzelom chodime do heliosu,ideme tam uz 7-krat a o chvilku nas caka stimulacia vajicok,chcela by som sa opytat,ci ma niekto skusenosti ICSI alebo PICSI metodou?Mame sa rozhodnut,aku metodu si vyberieme,tak zvazujeme,ze PICSI metodu,je ale za nu dalsi priplatok s ktorym sme neratali.Chcela by som sa este opytat,kolko oocytov ste mali pri prvej stimulacii?zatial dakujem 🙂
@magica78 Správne 😉 😉
@matysek1812 Inak je to pravda čo píše magica78 však mne je jedno či to nechám v Martine a oni jej ich dajú ak vôbec bude potrebovať decapeptyl normálne to baby robia a je jasné že si nebude pichať niečo iné však keď jej prepíše doktor, že má prať gonal nebude si kupovať decapeptyl. 😉
mile babenky, ked sa niekto do toho pusti, musi ratat, ze to bude aj nieco stat, a bolo by dobre, keby ste si dopredu pozreli cennik, toto nieje lacna zalezitost, a verte mi viem o com hovori, osolvovala som toho dost v Heliose .
@matysek1812 Zlatko preto to píšem že vďaka Heliosu som teraz v 23tt a som neskutočne šťastná a nás to stálo kopec peňazí a tom som otehotnela na druhý pokus teda mám 2 krát IVF za sebou a to mi čo to aj poisťovňa hradila ...ale taká čo ide na 4 IVF a viac si musí zháňať lieky aj tak to aby ju to čo najmenej stálo kopec báb predá neotvorené a nepoužité lieky za facku tak prečo by si tak to tá žena nepomohla ....však viem , že keď babám ostanú lieky tak ich odnesú do CAR a tam ich potom daruje koordinátorka takejto čo je samo platca a je to podľa mňa super a však jej dá len ten liek čo potrebuje a tak to isto si to kupujú baby tu na MK.
Dievčatá išli ste niektorá do Heliosu s kompletnými vyšetreniami od svojho lekára? Myslím horm.profil oboch, protilátky, genetiku, laparka, cytologia, vyš.na pohl. choroby. Pýtam sa pretože chcem vedieť či nám tam budú všetko robiť odznova (kvôli poisťovni) alebo budú brať do úvahy tie čo donesieme a nebudeme ich musieť absolvovať zas?
Kde je u nás problém vieme. Spermiogram viem že budú robiť.
Ďakujem.
Ahojcek,oni si robia svoje vystrenia,podla toho aky je problem, a beru do uvahy aj tie, co sa donesu pa
@bambola82 Ak mas vysoku fragmentaciu spermii (na zaklade halospermu), je dobre dat PICSI. Tak sa oplodnia vajicka len dobrymi spermiami. My sme mali fragmentaciu 19 % a PICSI sme si dali. Ked uz obetujes tolko casu, energie, financii, tak si to uz doplatis a mas vacsiu istotu. Skoda by bolo tuto metodu nevyuzit.
Pri 1. IVF som mala len 5 vajicok - 2 embrya na 5. den.
Pri 2. IVF len 4 vajicka a ani jedno na 5. den - ziaden vklad.
No a teraz pri 3. IVF som mala az 47 vajicok, 9 embryi na 5. den.
Takze z toho vyplyva, ze je to vzdy nevyspytatelne!
@izzie27 tak co? uz vies vysledok? mozes aj IP
Dakujem. 😉
Do prace budem chodit, nastastie, ide vikend a prve dva dni su najdolezitejsie.
Planujem sa setrit a pracovat tak pianko, ved to poznas, zaciatky.... A v praci som o tom nikomu nevravela, tak zatial nechcem brat PN.
@matysek1812 kazda vie ze to nestoji malo ,tak neviem o com tu splietas ? si myslis ze kazda zaraba miliony ? kazdy si pomze ako potrebuuje ked uz do toho napr, investoval aj cez 3000 € a moze ustetrit ako samoplatca napr. 200 € aj to pomoze . a ja som mala nacate gonal pero tak som ho darovala lebo co by som s nim robila ked po otvoreni sa musi do cca tusim 26 dni spotrebovat . tak budem pazrava svina a budem ho mat v chladnicke ? nie darovala som ho babe ktora isla na stimulku uz 5x a investovala do IVF uz dost penazi a bez vysledku.
@avlv No oni ti niečo aj urobia svoje nové ako hormonálny profil ale ostatné ti stačí aj to čo máš mne nič ďalšie nerobili ja som mala aj laparku už za sebou tak tam som si nedala už robiť som odmietla taktiež sme vedeli kde je problém a hlavne si zober všetky tie papiere tam on to bude pýtať.
@ame ahoj,dakujem velmi pekne za radu,,,ano aj sme sa rozhodli pre PICSI metodu,kedze fragmentacia bola az 22%,aj ked koordinatorka spominala,ze mozme mat aj ICSI metodu,ale radsej neriskujeme,len dufam,ze to dopadne dobre,lebo uz si nie som ista z toho,co som sa docitala od niektorych bab,co si tym uz presli,,,zacinam sa bat,ako to dopadne,,,,citam,ze aj ty si si presla tazkou cestou,teraz si bola uz na tretom IVF?Budem ti drzat palce,aby ti to zajtra dobre dopadlo,,,
@avlv Ahoj ja som išla po menštruácii keď som mala začiatok ovulácie , ale on aj tak ešte chcel aj cez menštruáciu aby som prišla takže na ďalší cyklus som išla znova aj na krv aj na sono dokt. vám povie čo všetko bude potrebovať a navrhne možnosti , ale nemusíš čakať objednaj sa aj hocikedy a on vám potom aj tak povie , že ešte musíte prísť podľa toho čo bude potrebovať .....ale myslím, že to do konca roka stihnete inak môžete hneď na prvej konzultácii podpísať žiadosť a tým to urýchliš a kým ti ju schvália tak si porobíte tie vyšetrenia čo on bude chcieť. držím palce určite budete úspešný . 😉 😉 😉
Heliosacky - tehulky, ako dlho, alebo na kolky krat Vam osud nastedril ze ste ostali tehotne?bola som jedna z Vás,no po neúspechoch, som skusila Brno, ale opät neuspech... ☹ , mam este platnu ziadost, len sa neviem rozhodnut, poradte prosim.
@marverka Ahoj ja som mala prvé IVF neúspešné na vklad nám ostalo jedno jediné embryo a to sa neujalo a pri druhom ivf sa to zopakovala len z dobrým koncom už som v 23tt takže odporúčam a to nehovorím o tom, že sme sa 7 rokou trápili a nehovoriac o tom čo všetko som musela podstúpiť aby sme mali bábo a v priebehu jedného roka ako sme išli do Heliosu som ostala tehotná po druhom ivf a stačilo aj jedno emb. ...........a nemrazili sme nič lebo sme nemali čo ....odporúčam sú tam milý ľudia tak ako Lekári tak aj sestričky a celkovo celé osadenstvo Heliosu. 😉 😉 Držím palce.

@ulrika.zuberska pozri temu mam nema lieky na IVF