Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
v Bratislave mi vkladali 2...a nič z toho nebolo...a keď majú skúsenosť s tým, že je u nich väčšia úspešnosť s vložením 1 embrya, tak by som zrejme asi neuvažovala nad 2...
@angie2601 to je ze ked ti vlozia 2 tak baby riskuju ze kde byvaju je sice super oddelenie porodnice ale nemusi byt vybavene dobre novorodenecke ,lebo nie vsade maju dobre vybavenie pristrojmi ktore su drahe a deticky dvojicky sa pytaju na tento svet skor 🙂
ja som tiez rozmyslala 1 alebo 2 ale dala som 1 , zas ma clovek aj viac pokusov
@magica78 to akože ja? No tak na to si ešte počkám...Ale je pravda, že určite nechceme mať jedináčika...jedno dieťa je pre starosť, dve sú už pre radosť...no a nakoľko to prvé bude chlapec, tak by som sa rada potešila aj dievčatku...ale nech to už bude čokoľvek, podstatné bude, aby bolo zdravé...na ničom inom nezáleží
@magica78 myslím, že áno...v 30.tt budem musieť navštíviť svojho ortopéda, ku ktorému chodím na kontroly...ak mi on doporučí cisársky, tak potom následne musím si to dať potvrdiť ešte u primára ortopédie....čo ma teda dosť prekvapuje ten druhý krok...prečo by to mal primár "oddobrovať", keď v podstate vôbec nič neviem o mojom zdravotnom stave...ale tak takýto je postup, nič s tým nenarobím...a aby to nebolo zas až tak jednoduché...potvrdzuje to primár ortopédie v tej nemocnici, v ktorej budem rodiť...
no mne hrozí cisársky aj kvôli tomu, že mám nízko placentu...ak bude stále nízko, tak toto ani nebudem riešiť...ale do toho 30.tt navštívim aspoň svojho lekára...a po tom týždni pôjdem za primárom, ak to teda bude potrebné
@magica78 nie....musí sa k tomu vyjadriť ortopéd...len naozaj nerozumiem tomu, prečo sa k tomu musí vyjadriť aj primár, pre ktorého som ja úplne cudzí človek...bude ma vidieť prvý krát v živote, tak ako on môže vedieť, čo je pre mňa dobré a čo nie...ale žiaľ, taký je postup, tak to musíme dodržať
@magica78 ja som toho dosť zažila aj čo sa týka otehotnenia ešte pred IVF...najskôr mi robili IUI, za čo som si normálne platila...a keďže sme boli neúspešní, tak až potom začali riešiť, že prečo asi sa to nedarí...či sú vôbec funkčné vajcovody a pod. ale toto, čo teraz spomínam, nebolo v Heliose, to bolo tu v okolí, kde bývam...
Ahojte dievcata som tu nova a chcela by som sa opytat ako je to s tym centrom v Martine Helios zaujmalo by ma ci sa plati za vsetky vysetrenia a konzultacie mam tam ist na odporucanie doktora dakujem.
@janaj733 ahoj, nie neplati sa za vsetko, ja som v Heliose platila len za branie krvy na hormony cca 2 eura a manzel platil za speriogram 17 eur. Mne uz niekolko krat robili sono , brali vytery aj prefuky vajecnikov a vsetko to hradila poistovna. Inak su tam vsetci mili a hrozne fajn.
@janaj733 ahoj iba za odber krvi sme paltili a za spermiogram ,za sono bezne nic ani za konzultacie . potom ked uz mas liecbu to uz je ine tam sa platia ukony ako inseminacia ,IVF,.. to si kukni cennik na ich stranke . A mozes sa tam objednaj aj bez odporucanie tvojho DR. le si tam zavolas a objednas sa . Su tam inak velmi dobrý ludia 🙂
Ahojte. Chcem sa spýtať či ste niektorá v Heliose vypísali papiere na poisťovni už pri prvej konzultácii v centre. Máme skoro všetky vyšetrenia už urobené mimo centra takže príčinu vieme. Diagnózu na schválenie máme obaja.
Dievcata, nemali ste niektora na 4 - 6 den po ET take bodanie v podbrusku? Nie neustale bolesti ako pre menzesom, ale len take obcasne bodnutie, pichnutie, hlavne po bokoch. Teraz neviem, ci mi pride menzes alebo je to dobre znamenie....?

@linn32 ahoj,ja som tiez zacinala pred mesiacom s proverou a mam to pichanie uz za sebou,uz som aj po odbere vajicok a cakam na vklad 🙂 tak drzim palce,aby ta to pichanie nestipalo,tak ako mna 🙂 Prvykrat prechadzas touto pripravou,alebo si to uz niekedy absolvovala?