icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

magica78
8. sep 2013

baby ktore idete na vklad ani dezodorant ani parfum nic , ja som sa detskym mydlom umyvala aj dni po vklade .
aj odev som preprala bez prasku a avivaze preistotu

kathrin17
8. sep 2013

@domcek1111 to vazne?Tak o tom som netusila, ze v den vkladu nemusi byt utros....juuuuj ten mi vobec k zivotu nechybal.....neznasam, ked mi to vyteka von, je to neprijemne......ale co by sme nespravili pre tych drobcov...ja si mam prave zajtra rano zacat davat 🙂

kathrin17
8. sep 2013

@magica78 doma mam detske mydlo bupi s lanolinom...to mozem pouzit....vraj nie je dobre sa ani sprchovat minimalne den po vklade....myslis, ze je to tak?Ja spravim cokolvek, len aby sa bublinka udrzala

magica78
8. sep 2013

@kathrin17 ano detske mydlo je OK. lebo to nema parfum v sebe co deticky nemaju radi ,ja som aj zvysne dni pouzivala detske mydlo pri ET som mala tiez bupi a teraz som mala z dmky babylove. tiez bez parfumu a treab vela vela pit vody

kathrin17
8. sep 2013

@magica78 aj pri KETku treba noc vody?Vedela som,ze pri IVF ano, ale ze aj pr KET to som netusila 🙂

magica78
8. sep 2013

@kathrin17 ano aj pri KET a ET mne to pri vklade drCulbova hovorila vela tekutin. pri priprave treba este vela bielkovin 🙂

dukokatka
8. sep 2013

@seliselka ja som sa po narkoze zobudila nic ma nebolelo polezala som 1 hod a isla domov pohoda a poobede isla na oslavu.

kathrin17
8. sep 2013

@magica78 dobre,ze hovoris, tak sa zase budem musiet naucit vela pit 😀 robi mi to dost velke problemy...nepotrebujem moc pit

magica78
8. sep 2013

@kathrin17 no asi preto ze to robi vacsi tlak na maternicu z mechura a je to tak vlhkejsie 🙂 neviem moj nazor

domcek1111
8. sep 2013

@kathrin17 ...tak to veru....aj ja málo pijem...až môj sa rozčuluje, že musím aspon 1,5 litra vody... 😀 ..ešte mi baby povedzte, kde sa robí KET..normálne, tam kde mi robila ultrazvuk...alebo tam kde je operačka...

domcek1111
8. sep 2013

ja stále hovorím...môže sa akokoľvek človek snažiť....robiť podľa predpisov...raz keď je to z hora tak dané...človek nič s tým neurobí....🙂

158
8. sep 2013

Niesom sice tehotna ale geneticke testy mame ok try mesiace my stresu stacilo kym boly vysledky taky balvan my spadol zo srdca uz mame schvalenu ziadost tak dufam,verim za sa to podary na stvrty pokus. 😉 zajtra ideme do Martina na pohovor 😉

domcek1111
8. sep 2013

@158 ...tak možno sa tam stretneme...kedže aj my ideme...ale ne KET...neboj všetko bude OK:.. 🙂

magica78
8. sep 2013

@domcek1111 presne ked to ma dobre dopadnut tak to dopadne 🙂 robi sa to pri operacke je miestnost na vklady tam robia aj ET aj KET.

@158 drzim palce aby to dobre dopadlo tentoraz

dukokatka
9. sep 2013

@magica78 zaklad je v tom ze telo musi prijat to embriko,lebo to je vlozene uz oplodnene.vtom je uspesnost alebo neuspesnost ked ho telo neprime tak sa nemoze uhniezdit.Telo sa brani .

magica78
9. sep 2013

@dukokatka zaklad je ked ho prijme aby ostalo v maternici 🙂

seliselka
9. sep 2013

ahojte baby, pozeram ze uz pisete vo velkom...zajtra idem na odber vajicok a mam pocit ze som trosku prechladena..neberiem sice ziadne tabletky, ale mam trochu obavy ci to nejak neovplivni odber..co si myslite?

kyvetka
9. sep 2013

@selisenka ja som bola pred odberom totalne k.o. telo mlelo z posledneho aj po zakroku mi bolo strasne,sla som doslova na doraz so silami ale zvladli sme to vsetko nakoniec a uz som v 3 mesiaci, ono treba stale verit aj ked tie chvile pocas celeho procesu su tazke a kolkokrat si mysli,ze je uz vsetkom stratene.Tak baby drzim palce, aby to vyslo aj vam 🙂

seliselka
9. sep 2013

@kyvetka bola si ko skor psychicky ci mala si oslabenu imunitu? uz nech to je cele za nami....stale verim a dufam ze to bude dobre..nadej umiera posledna no nie? 🙂

kyvetka
9. sep 2013

Telo som mala strasne vycerpane, mala som strasne vela vajicok,tak to bolo narocne,lebo ked to rastlo tak to bolelo plus sa potom u mna tkm. Rozbiehal hyperstimulak,takze som denne do seba liala 5-6 litrov vody + same bielkoviny. Bolo to fakt narocne ale oplatilo sa,lebo sa nam to podarilo na 1.krat.

bambola82
9. sep 2013

@seliselka ahoj,tak prave citam,ze zajtra mas ten odber vajicok,budem ti drzat palce,neboj nic hrozne to nie je,zalezi aky mas organizmus,ja som mala bolesti po tom zakroku,ale poobede to uz trochu preslo,tak som len lezala a oddychovala,,len sa hlavne nestresuj,je tam naozaj dobry pristup,kazdy tam je mily,,,ja som tam lezala este 2 a pol hodinky po zakroku,manzel spal v aute a potom ma cakal v cakarni 🙂

seliselka
9. sep 2013

@kyvetka az tolko vody? ja nepijem vela..akosi mi nechuti vela pit...to sa mam nalievat aj tak? a bielkoviny papam ako syry, vajicka, sem tam masko...no pravdupovediac mi ani nechuti jest velmi...

bambola82
9. sep 2013

@domcek1111 ahoj,prave citam,ze v den vkladu ET sa nema davat utrogestan?ja som si ho vlozila asi 2 hodiny po vklade,tak mi to povedala embryologicka,no dufam,ze som tym nic nepokazila :(

seliselka
9. sep 2013

@bambola82 nooo uz zajtra ideme nato...odber vajicok trva priblizne 15minut?

seliselka
9. sep 2013

skratky ET a KET? ET je embryo transfer a KET?

seliselka
9. sep 2013

@bambola82 ja mam napisane od lekara ze priprava na embryotransfer Utrogestan 2tablety vaginalne na noc a 2 tablety rano potom kazdy den..ale mozno mi to este zmenia ak k tomu dojde,...ale zatial citam takto

bambola82
9. sep 2013

@seliselka ahoj,ano trva to priblizne 15 minut,potom este musis lezat na izbe pribl.2 hodinky a potom ti este pan dr.urobi sono bruska,ci je vsetko ok....ja som tiez uzivala a este uzivam utrogestan,,,

ame
9. sep 2013

@kyvetka Ahoj, ked to tak citam, pridavam sa.... aj aj som mala vela vajicok, az 47 a rozbehol sa mi mierny OHSS, mala som nauknute brucho a stazene dychanie. Noc pred OPU som sa prechadzala po izbe a nevedela sa dockat, rana a odberu, co ma to tak strasne vsetko bolelo. ET sa mi uplne zrusil a po mesiaci, ked sa vsetko upokojilo, som sla na KET.
Ano, pocas pichania injekcii FSH treba vela pit.

seliselka
9. sep 2013

citam ze treba vela pit..ale ked niesom naucena a nesmadi ma..co sa mam nalievat nasilu? preco vlastne treba vela pit?

magica78
9. sep 2013

Baby treba vela pit pocas pripravy a bielkoviny . Pitie kvoli nabehu OHSS.
@seliselka ET je po predlzenje kultivaciu vklad a KET je ked ides inokedy a musia ti najprv embryo rozmrazit a az potom vkladaju kryo embryo transfer