icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

marverka
11. sep 2013

ahojte,
mozem sa Vás niektorej spýtať všetkého čo sa tyka PGD ? Mala ho niektora z Vás??a ako ste dopoadli,pomohlo?

kalista32
11. sep 2013

@magica78 no keby tie detičky vedeli akoby sa pri nás mali tak by neváhali zaklopať nám na dvere a mi by sme im z radosťou otvorili 🙂 niekto by im to mal vysvetliť vidím to tak ,že ježiško bude mať boľavé uška 😀 😀

magica78
11. sep 2013

@kalista32 to ti poviem ten hore uz nema usi lebo mu ich pomalicky spilujem ako mm 😀

chorucka
11. sep 2013

@magica78 takze aj tak som stoho jelen 😀 Takze mam si dat vsetky oplodnit a na kultivaciu tiez vsetky?

magica78
11. sep 2013

@chorucka teraz ja som ze teba lejeň ako som hovorila ked som bola mala 😀 napisem ti ako to bolo u mna
zobrali mi vajicka tie ocistili a kukli ktore su OK a tie oplodnili metodou ICSI. mala som predlzenu kultivaciu takze pocas tych 6 dni sa ukazalo ktore su ,,silne jedince,, zostalo mi jedno na ET a ostatne do mraziacika . zostala mi v podstate 1/3 z povodnych OK vajicok pred oplodnenim.

linn32
11. sep 2013

@marverka ahoj ja som si ho chcela dat,ale embrya nevyhatchovali..

linn32
11. sep 2013

@bambola82 ja som bola na PN pri prvom,ale teraz zatial planujem,ze nepojdem..viem do coho idem,cize nemam taky stres ako pri prvom a ta nuda a sparanie sa v kazdom zaboleni,zapichnuti.....to uz nieeee..ale ak ides do prvej,ci si mala minule problemiky,chapem,ze volis PN.

marverka
11. sep 2013

@linn32 a to sa neda na blastocystach? musia byt vyhatchovane, nestacia hastujuce? aako si celkovo dopadla?

vanushka
11. sep 2013

@marverka na 3 den delenia sa odoberie bunky od embrya

marverka
11. sep 2013

@vanushka pomoze to?

olivia31
12. sep 2013

@seliselka
@kyvetka
@bambola82 Ahojte tehuľkám gratulujem 😉 aj ja som bola už na pn pred odberom a som dobre urobila som už v 26 tt nám sa to podarilo až pri druhom ivf ....môžeš požiadať doktora o pn máš na to nárok ...ja ostávam na pn až do pôrodu mám rizikové tehotenstvo ...držím palce všetkým snažilkám. 🙂

vanushka
12. sep 2013

@marverka co ma pomoct ? mate nejale geneticke ochorenia v rodine ?

kyvetka
12. sep 2013

@seliselka najprv som si myslela,ze pojdem aspon na chvilu do prace,bo som sa nudila a pracujem v administrative,ale den pred potvrdenim tehotnosticv heliku som tkm.potratila,tak som musela lezat v nemocnici tyzden na udrziavani a potom mi aj lekar povedal,ze ma vobec nepusti do prace,ze som vysoko rizikova a duplom ked som po ivf. A sama som si uvedomila,ze som do toho vlozila primoc na to,aby som riskovala.ale uz som si zvykla domka 🙂

bambola82
12. sep 2013

@kyvetka ja som na PN od zaciatku pichania injekcii,teraz som po ET,citim sa uz chvalabohu lepsie a preto tie blbe myslienky o robote,aj ked si nechcem radsej nicim ublizit,kedze sme do toho dali kopu penazi,tak radsej budem doma,,,to som rada,ze mas taku peknu diagnozu,blahozelam k uspesnemu IVF 🙂

bambola82
12. sep 2013

@linn32 no ano,nevedela som do coho idem,preto ta PN,lebo clovek da za to dost penazi a nechce riskovat,teraz sa citim uz lepsie,tak uz len cakam na tu kontrolu po ET,ci sa malicke ujalo,v co velmi dufam 🙂

bambola82
12. sep 2013

@seliselka ahoj,ja som zacala spinit v den ET,vecer som si vsimla taky hnedasty vytok,ale na druhy den som nemala nic,vraj je to normalne po ET,bol tam zasah pri krcku maternice,tak mi to povedala embryologicka,,,citam,ze si na PN,ale bojis sa o pracu,aby ta nevyhodili,ci ako?

magdus999
12. sep 2013

Ahojte,môžem sa k vám pridať?
Som po KET (PK) v Heliose - 10.deň a tehotenský test mi vyšiel negatívny (ani duch). Zatiaľ nekrvácam, ani nešpiním, po ET minulý mesiac som dostala menzes riadne v termíne. Tentokrát som mala dostať včera, väčšinou 2-3 dni očakávaným menzesom začnem špiniť, tentokrát nič, tak prečo ten neg.tt? Máte niekto podobnú skúsenosť?
Ďakujem za všetko

magica78
12. sep 2013

@magdus999 ahoj 🙂 je potrebne kupit 10citlivost test teraz mali tusim aj v dmke 1+1 zadarmo. ja som si to tiez zistovala a ohladom testov a niektore baby ktore boli prirodzene tehu tam pisali ze aj ked uz mali srdiecko ze im test ukal iba slabu ciarku . takze ziadne stresy len odpocivaj . a test jednoznacne treba robit rano ked je koncetrovany moc. lebo vela bab rano uvidi ,,ducha,, a sup ho zas do lekarne ,drogosky a podme ho zas robit testy. /zybtocen vyhodene prachy/ a kuk ziadna ciarka ani duch. pekne oddychuj a snaz sa zamestnat chod ku kamoske ,citaj si ,... aby si na to nemyslela . drzim palce 🙂

magdus999
12. sep 2013

@magica78 ďakujem, robila som ho ráno o 6 🙂 kúpený nejaký Women secret citlivosť 10mlU/ml - hádam je dobrý. Ja sa nestresujem, len tomu akosi nerozumiem a chcela som vedieť, či sa to nejakej stalo a výsledok bol pozitívny 🙂

magica78
12. sep 2013

@magdus999 to je OK test to je ten najcitlivejsi 🙂 ono stacilo ze sa neskor uhniezdilo a preto nemas ciarku 🙂 skus na 12 den po vklade alebo vydrz ale to je tazke do 14 dna na krv. najhorsie su tie 2t po vklade . injekcie su nic oproti tomu 🙂

kalista32
12. sep 2013

ahojte žienky 🙂

marverka
12. sep 2013

@vanushka nemame

seliselka
12. sep 2013

@bambola82 pracujem estelen 3mesiace...to znamena ze ak by som bola na PN neviem z coho mi vyrataju matersku :(

vanushka
12. sep 2013

@marverka pokial neni vysoky vek rodicov a ziadne ochorenia tak potom ze vraj nemusi sa robit PGD. Samozrejme ak budes chciet a zaplatis oni ti spravia, ale sa tam neda vysetrit absolutne vsetko. Citala som tu na modrom koniku ze niektorym sa aj napriek PGD sa embryo neuchytilo...jasne, sanca na uchytenie je o kusok väcsia ale zaruku ti nikdo neda...najlepsie ak sa porozpravas z doktormi.ja som chcela robit PGD, ale neostali mi vajicka..

vanushka
12. sep 2013

@marverka pohladaj tu temy ohladom PGD, tam pisu zeny svoje skusenosti komu pomohlo a komu nie

kyvetka
12. sep 2013

@bambola82 dakujem, som stastna ako blcha,ze sa nam to podarilo takto na prvykrat aj ked bolo vela faktorov,co ukazovali,ze vsetko je v haji... Pfuj pfuj, nech to aj vam vyjde a mozes si potom uzivqt tehotenske nastrahy, ja momentalne uz vyse mesiaca umieram na tehotenske nevolnosti 🙂 mudr. Krajkovic sa na mne smial,ze vsak ste si za to zaplatili,tak si to uzite v plnej parade 🙂

kyvetka
12. sep 2013

@seliselka nestrachuj sa, matersku ti vypocitaju z pravdepodobneho zarobku podla hodnot ake mas v prac zmluve aj keby si odrobila len mesiac

seliselka
12. sep 2013

@kyvetka myslis?nemusis odrobit 2 roky?

kyvetka
12. sep 2013

Ak ostanes na pn tak sa ti bude zaratavat aj to

linn32
12. sep 2013

@marverka musia ti vyhatchovat..cize urobit tak osminku..hatchovanie je dobře pre uchytenie embrya v maternici,malo by tak spravit skor ci neskor každé..a pokial embrycka nevyhatchuju,nespravia ti ich genetiku..