icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

bambola82
13. sep 2013

@domcek1111... len ma to zacalo desit,kedze svoje telo uz poznam a viem,ze tie bolesti nevestia nic dobre,,,no mas pravdu,to budu stresy,,,,byt zenou je uzasne,,,ach jaj,,,

olivia31
13. sep 2013

@seliselka Neboj sa podarí sa to ver to u len sa neteš a keď pôjdeš po vklade dom. tak si ľahni vzadu v aute a vylož nohy hore a takto ostaň aj doma aspoň prvý týždeň ja som to tak urobila pri druhom ivf a podarilo sa to a hlavne nič nerob len odpočívaj 🙂 a netestuj žiadne tehotenske testy pretože je to zbytočný stres.🙂

seliselka
13. sep 2013

@olivia31 a pri prvom IVF si tak nerelaxovala? urcite si lahnem v aute...no bude to pekne dlha cesta s vylozenymi nohami az do Ke 🙂 hadam urobim aj rekord..xixi kolko odporucaju nepracovat po vklade?

linn32
14. sep 2013

@marverka no moze,ale závisí to od každého páru..ja ti poviem tak,ze ja ked mi povedali,ze osem sa oplodnilo,automaticky som zobrala,ze max.pat přídě az do ciela..vies si představit to sklamanie,ked to bolo hooorko tazko jedno a aj to sa nedalo geneticky vyšetrit..no do tohto kola IVF sa snažím ist s nadhladom,to odporucam vsetkym..inak je to jeden velky stres,napatie a stále rozmyslanie..

linn32
14. sep 2013

@bambola82 kluuud..hadam je to len ten výtok a nie menzes..

olivia31
14. sep 2013

@seliselka Ja som pri prvom to to neurobila ani som neležala v aute ani som nerelaxovala.....no po druhom áno neboj to zvládneš tú cestu nemusíš celý čas mať nohy hore ale lež čo najviac zvládneš ....ja neviem koľko chceš ostať doma to je len na tebe niektoré dievčatá normálne po ivf fungujú no ja nie ...ja som už týždeň pred odberom keď som si začala pichať puregon ostala pn a som až do dnes mám rizikové tehotenstvo ako väčšina ...no niektoré ženy funguju normálne a chodia do práca ....ja som mala vo 8 tt hroziaci potrat takže tak a čo aj viem najdôležitejšie sú prvé týždne až do 12 tt je vysoké riziko potratu.

158
14. sep 2013

@linn32 kolko ste platili za geneticke vysetrenie ci ako to chapat,Ja lezala pri vsetkych troch pokusoch dva tyzdne a aj tak nic.Tento pondelok nam doktorka povedala ze to nevie vysvetlit treba len odychovat a nenamahat sa ak to male nema dobru genetiku tak sa neuchiti a oni to nevedia ja uz neviem.Od 3,10 si uz zacinam pichat nove inj. tak pocitam ze do koknca oktobra budem mat aj vklad,joj aby uz to bolo tu a vsectci sme sa tesili za sa to uz podarilo. 🙂 🙂 🙂 🙂

angie2601
15. sep 2013

@seliselka prikláňam sa k @olivia31 , tiež som ležala celú cestu domov na zadných sedačkách...manžel mi nedovolil ísť ani do obchodu...jediné, čo som mohla, bolo ísť na WC a to sa mi za celú tú cestu nedalo...😀 bolo to cca 100 km
doporučujú hlavné prvé dni po vklade odychovať, nič nerobiť, ale tiež som nič nenechávala na náhodu a odychovala som, až kým mi neoznámili radostnú správu, že som tehotná... prajem veľa šťastia...posielam tehotenský vírus...😀

linn32
15. sep 2013

@158 platili by sme za genetiku min.1200 eur,ale myslím len ak by bol počet embryí do 3ks..ak viac,platili by sme viac..no my sme nemá li co testovat..ked ty budeš začínat s injekciami,ja by som mala mat odběr uz..ak vsetko pojde ako po másle..v co dufam,lebo vobec nie som v strese..drzim paste aj tebe,nech to uz vyjde🙂

marverka
15. sep 2013

@linn32 dik za radu, 🙂 ale s nadhladom a spribudajucim vekom to dako nejde.. ☹ a isla by si este raz do pgd? ma nevieme ako sa rozhodnut, kazdy povie inak...

158
15. sep 2013

@linn32 diki za info.aj tebe drzim palce,snad nam to uz vyjde.

bambola82
15. sep 2013

@linn32 ahoj,tak vytok uz chvalabohu nemam,ale bolesti mam dost silne,som 8 den po ET,tak neviem,ci to ma takto byt,alebo je to fakt pres menzesom :(

seliselka
16. sep 2013

@olivia31 a kedy vedia zistit ze je rizikove tehotenstvo? ja som na PN tiez od zaciatku pichania a teraz cakam do odberu krvi aby sa zistilo ci sa to podarilo...no zaujimalo by ma ako vediet ci predlzit PN lebo moze byt rizikove alebo ako vediet ci mozem ist hned do prace? to mi povedia pri odbere krvi 2 tyzdne po ET?

seliselka
16. sep 2013

@angie2601 dakujem 🙂 tiez len oddychujem a teraz nastava cakanie, tak uvidime....len neviem ci predlzit marodku ci nie..hmm?

bambola82
16. sep 2013

@seliselka...radsej ostan dalen na PN,lebo si myslim,ze prve 3 mesiace su najdolezitejsie,,,a dala si do toho dost penazi,tak neriskuj...

domcek1111
16. sep 2013

@bambola82 ....tak čo ? stretneme sa toho 23.9...s tehu vírusikmi.... 😵 😵 😵

bambola82
16. sep 2013

@domcek1111 aaaano,budem rada 🙂

maryyaanne
16. sep 2013

Ahojte baby. Chcela by som sa len opýtať, či Helios funguje aj ako gynekologická klinika, čiže vyšetrenia a poradne v tehotenstve?(nielen po umelom oplodneni) Neviete mi poradiť?? Dakujem Vam 🙂

domcek1111
16. sep 2013

@maryyaanne ....najlepšie...aby si si tam zavolala a zistila...lebo ja neviem... 🙂

maryyaanne
16. sep 2013

@domcek1111 Ďakujem 🙂 Volala som a vraj áno, len každý úkon a vyšetrenie je spoplatnené, tak som zvedavá.....

olivia31
16. sep 2013

@seliselka no ty budeš už automaticky riziková pretože nás tak berú po IVF aj na tehotenskej knižke to máš automaticky napísane na prednej strane aj ťa všade tak budú brať ako pacientku po IVF a rizikovú mňa tak brali aj v nemocnici pri každej vizite to doktor prízvukoval primárovi aj sestričky ma sledovali celý deň 🙂 ak by si ostala tehotná a zbadala by si špiníš, alebo začneš krvácať tak hneď keď prídeš na urgento to musíš povedať, že si pacientka po ivf a v ktorom tt si čo ti neprajem a dúfam, že nebudeš nič také musieť riešiť.🙂 Držím palce.

seliselka
16. sep 2013

@olivia31 dakujem ti pekne 🙂 takze od kedy ti potvrdili ze si tehotna tak si uz sla za svojim gynekologom a ten ti dal dalej PN?

angie2601
16. sep 2013

@seliselka ak tomu dobre rozumiem, si akurát po vklade...tak určite ostaň doma...aspoň do vtedy, kým nepôjdeš na krv po 14 dňoch...ale ja som bola doma až do vtedy, kým som potom na sone nevidela biť srdiečko...no keby som nemala sedavé zamestnanie, tak som PN určite dlhšie...

linn32
16. sep 2013

@marverka PGD je aj moj otaznik. Zatial mam nahlasene,ze do neho idem..keby je na mne,tak by som asi nesla..nemam ziadne potraty,proste som este ani neotehotnela,tak neviem,ci to neni zbytocne. Ale moj priatel ho chce. Akceptujem jeho poziadavku,lebo v tomto obycajne ja rozhodujem..on ma jedine tuto ziadost-PGD.

seliselka
16. sep 2013

@angie2601 ano estelen 1 den po vklade a som na PN, urcite budem az do odberu krvi, len rozmyslam ako to funguje dalej...ako vediet ci bude potrebne ostat este na PN, alebo nie...

angie2601
16. sep 2013

@seliselka to už bude len na Tebe, ako sa ty rozhodneš...ak sa nemáš prečo ponáhľať do práce, že Ťa má na teraz niekto zastúpiť, tak ostaň na PN, kým sa Ti dá...

olivia31
16. sep 2013

@seliselka Áno presne tak, ale on mi ju dal hneď pred tím ako som šla na ivf.

seliselka
16. sep 2013

@olivia31 rozumiem a dakujem 🙂

olivia31
16. sep 2013

@seliselka Nemáš začo hlavne nech nás čoskoro potešíš držím palce.

olivia31
16. sep 2013

@seliselka inak to uvidíš ako to bude ďalej a potom sa vlastne rozhodneš či chceš ostať doma alebo pracovať aj podľa toho čo ti doktor povie. 🙂