Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
wauuuuu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! este raz gratulujem !!!!!
expandovana blasto je super, bolo to na 5 ci 6 den ?
@kathrin17 nie je zaco moja .-) mam radost z Tebe akoby som bola zas v zaciatkoch tehu ja 🙂
no veru, my to uz mame za par.. 🙂dufam,ze to zvladneme🙂 uz ma chyta celkom dobra panika..ale na drobca sa mooooc tesim....neboj a ani sa nenazdas a uz aj tebe bude pisat daky 18tt..a zrazu30tt..a uz bude pokladik pri vas 🙂
vsetkym heliosackam posielame kopec tehu virusov, nech sa pekne tehulkuje 🙂
drzkajte sa 😀
ahojte..je tu niekto kto dostal mrchu na 10den po ET a je tehotna?uz som si dnes poplakala a som z toho nestastna...na 9 den som mala hnedy vytok a na ten 10 den cize dnes normalne mrcha....nie tak silna ako bezne ale mrcha..nechce sa mi zit ☹
Baby viete mi niektora vysvetlit, ci je lekarsky dokazane alebo je to iba statistika, ze uspesnost transferov rastie s ich poctom? Na stranke Heliosu pisu, ze po 3 transferoch v ramci jedneho cyklu je uspesnost az okolo 95 %. Nechce sa mi tomu akosi verit.
@seliselka Teraz sa vyplac, dostan bolest zo seba, o par dni to bude este boliet, ale menej. A mozno ta po odbere krvi prekvapia. Vela bab krvacalo a boli tehotne. 😉 A ak nie, nestracaj nadej, asi to tak malo tentoraz byt. Mozno nebolo embryo geneticky dobre a preto samo odislo. Boh, priroda ci nazvime to akokolvek vie, preco sa to deje. Raz sa to urcite podari! Tiez mam uz "par" transferov bez uspesneho konca za sebou.
@seliselka moja ja som presne v den ked som mala mat mrchu mrchu aj dostala..svet sa mi zrutil..ale vsetci do mna hustili, ze mam davat utros dalej a zvysit si davku aj na oved..tak som tak spravila.. v pondelok ked som mrchu dostala to bola "slabsia" mrcha, ale normalne krv....a na druhy den hnedye spinenie ale az take tmave a este tri dni slabe hnede spinenie..ale testik sa zafarbil a na krvi bolo hcg vysoke...takze vsetko je mozne.... 😉
citala som ze poniektore baby aj ked mali mrchu boli tehotne..ale zrejme mali slabu mrchu, alebo spinenie...ale ja mam normalnu mrchu...to je hrozne..velmi ma to boli ze sa to nepodarilo....vsetky nadeje a predstavy sa mi vzdialuju...ako mam teraz nastupit do prace ked v hlave mi beha to co sa stalo....este pojdem na krvne testy ale vysledok uz je viacmenej isty....je mi z toho nanic ☹
@seliselka moja, viem , ze je to strasne,ale ako pise @linn32 nevzdavaj sa..a ak mas mrazacikov, mozete to skusit na dalsi cyklus...mozno ti pomozem aj tym, ze ja som po odbere a v den ke mal byt transfer bola cela stastna, ze embryjka su nadherne..a pekne rastu...ale svina OHSS bol u mna taky, ze mi nepovolili vklad...ten mesiac cakania na ten dalsi vklad bol najhorsi asi v mojom zivote...striedal sa plac, nova nadej, potom strach, ze co ak to uz nebude tak ako by to bolo keby mi dali embryjko hned...ze KEt sa nemusi tak vydarit..proste raz som plakala, inokedy sa tvarila, ze vsetko je ok..a ze verim v to , ze to vyjde..ale opak bol pravdou..strach je tam vzdy a ten pocit bezmocnosti..a vsetky baby co boli na OPU so mnou uz mali pekne na koniku aky tyzden su tehu..a ja len plac☹..ale neboj, stalo to zato...vsetko ma svoj zmysel...takze ak mate mazacikov nic nie je stratene..a inak ja som do prace uz nenastupila..lebo ohss trval este tak tyzden, a potom prisla hrozna mrcha a ja potrebujem byt v praci dost fyzicky fit, takze dr. ma nechal pn..no a potom mi povedal, ze to uz nejde rusit ak ideme hned na dalsi cyklus...takze da sa s dr. aj dohodnut, ze ta necha domka..
tak sa drz..a kludne si poplac, vykric sa...vsetci ta tu chapeme 😉
@hunka veru, tie hormoniky s nami robia divy. Ja som dnes tiez nějaká nijaká..mala som problem na internom,ako som zareagovala? Nie ako obycajne,ze by som šla s chladnou hlavou riesit,ale začala som plakat..a nemohla som sa utisit. Nakoniec sa vsetko vyriesilo,chvalabohu interne vysetrenia mi nakoniec urobili a potom som sa povadila s chlapom..plac bol rychlost prec a bola som nevrla..verim,ze to je len tento den,zajtra bude lepsie..ale citim sa sama zo seba dnes nešťastne..
@linn32 nemame mrazacikov :( dakujem ti za povzbudzujuce slova
@hunka tak aj ty si si presla podobnym stresom..je to ozaj hrozneeee...takze ta nechal na PN?
baby cize ak som dostala mrchu teraz to estelen dostanem dalsiu ked vysadim utrogestan ci ako? aka by mala byt prestavka ak chcem dalsie IVF? ja neviem ako teraz...teraz pojdem do prace a potom po mesiaci zasa PN ci ako sa to riesi?
@seliselka este by som si pockala na krv..ale ak by vysla negativna,si na tom rovnako ako som bola ja..v juni..okrem tejto mrsky,pockas este dva cykly a mozes ist do toho znova..ja som mala neúspěšně v juni a v septembri som uz na novej stimulke..a po vysadeni utrosu len dokoncis tuto mrsku a o mesiac ti přídě az dalsia..
@seliselka mna sa doktor pytal,ci nechcem byt este doma ked mi to oznamili,ze to bolo neúspesne. Ide hlavne o zregenerovanie psychickej stránky..ale ja som sa cítila v poriadku..šla som do prace..ale ak mas tazsiu pracu,zostat este pekne domka..zrelaxuj..budeš uz mat klud..hlavne sa snaz otocit svoje myslienky inym smerom..
..co sa týká kedy zacnes,zavisi to od protokolu..ja mam dlhy,cize po druhej mrske som pockala na 16ty dnik,začala som proverou,potom dipherelinom,dostala som mrsku a pokracujem menopurom..ty mas aky protokol?
@seliselka to neviem podla coho urcuju protokol, najskor podla hormonalneho profilu..cize ty by si asi zacinala bud pocas druhej mrsky alebo az na tretiu mrsku..skor si myslím,ze az na tretiu,dvě by mali prejst bez stimulky..a ty od vtedy ako zacnes pichat,kedy ti robia odber? Najskor mas diphereline a potom kedy menopur alebo puregon?
@seliselka tak to mas rychle..ja mam najskor proveru-tabletky..potom po tyzni diphereline a po cca dalsom tyzdni az desiatuch dnoch -zalezi ako dojde mrcha,menopur..ten cca 12dni,odber na cca14ty den/ale záleží od vajicok/a o 5-6dni vklad..cize je to výše mesiaca příprav po vklad..

@vanushka 1 blastocystu expandovanu.....a dnes uz mam rovnako silne kolajnice 🙂 a to som 11den po KET 🙂