Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@magica78 Ahoj mi sme dali v utorok v Heliku..ja mam Doveru tak uvidime kedy to pride
@magica78 neboj pojde to rychlo ja mám doveru a povedali nám,že budeme čakát mesiac na schválenie a volali za necelé tri tyždne,že už je schválena 😉 A potom začnéš so stimulkou a ani sa nenázdaš a pojdeš na transfer 🙂 aj mne to strašné rýchlo ubehlo.Držím velmi palce,aby vám to vyšlo na 1.krát 😎
@tinkatinulka ahoj ja mám tiež doveru a schválili nám žiadost za necelé tri tyždne čo som bola prekvápena,kedže vravelo,že to trvá až mesiac.Držím palce,aby ti všetko dobré dopadlo. 😎
ahojte my sme podpisali v stredu ziadost na 2.IVF tiez budeme netrpezlivo cakat na schvalenie ...
@magica78 mozem sa opytat aku mas poistovnu?
@izzie27 ahojky citam a citam a dostala som sa az k tebe...ja si myslim ze daj tomu este sancu a ten chromozom 9 je co zac?da sa to nejak podchytit liekmi?ja som bola v stredu tiez spisovat dalsiu ziadost...v helik som nejakí noví doktori...neviem co sa deje...
@ivka1404 Dakujem 🙂
@makovicka53 ahojky, od aprilasom tam nebola.Vtedy tam bol iba 1 nový doktor.Taký starsi pán.neda sa to podchytit liekmi. aj tatino to ma. a som tu 😀 Ja dam sancu, neboj, trosku musim okruhom na mm 😎
Budem Ti drzat palce, nech Ti to vyde a ziadost nech je coskoro schvalena.
žiadosť sme podpísali 3.5. a Helios ju poslal do poisťovne 23.5. !!!!!!! 😠 😠 😠
@kostickabonnie To si ako zistila ze to poslali tak neskoro?ja ratam každý deň od podpisu..volala si do poistovne?
@izzie27 no nas vybavovala doktorka ktoru som v zivote nevidela...najskor si musela precitat celu moju kartu a potom zacala riesit...co je logicke kedze o nasom stave nevedela nic...tak vidis ajked to ma ocino nic nie je nemozne ...len to dlhsie trva 🙂 ...aa dakujem len nech sa to uz riesi...ten cas je neuprosny a bezi hrozne rychlo...
@tinkatinulka volala som do poisťovne, lebo v inej téme písala jedna kočka, že už má schválenú a stíha stimulovať ešte tento mesiac. Žiadosť podávala v tom istom čase. Tak som si zavolala do poisťovne - všeobecnej, a že u nich je to len asi týždeň. Najprv mi tá pani nechcela povedať dátum, kedy to prišlo,lebo že to nemá poruke, ale potom sa v tom začala prehrabovať, aby zistila, v akom stave je žiadosť až narazila aj na dátum, kedy to prišlo. Tak fasa, verím tomu, že aj keď to pošlú z poisťovne do Heliku, tak tam si zasa dajú načas, kým mi to oznámia a dajú termín ku koordinátorke. Asi si to odsledujem lepšie.
@makovicka53 ahoj ja mam vseobecnu tak neviem ako dlho budeme cakat
@ivka1404 nebolo treba sa dlho rozmyslat,mm ma zlu hlavicku spermii tak p.gatova nam povedala ze je moznost otehotniet aj normalne ale je to velmi mala pravdepodobnost lebo hlavicka spermie je deformovana a tym padom neprenikne do vajicka,tak nam povedla ze mozeme odporucit inseminaciu a ked nic tak umele,alebo hned umele. sme sa hned dali na tu istejsiu cestu 🙂 Ivka ked ti zavolali ze to mas schvalene ako to pokracuje dalej kedy sa zacina s liekmi?
@cmelica joooj baby tak to by bolo keby to tak vedeli 🙂)) mi sme samé baby 🙂)) by sme chceli chlapčeka.
Uvidíme čo zistia ideme na prvé vyšetrenie-teda manžel ale ja som nervózna ako keby mňa mali vyšetriť🙂)) Hádam nám dačo poradia a nebudú výsledky nejaké zlé ☹ lebo inak asi naša princeznička bude sama ☹
Aj keď sa furt klamem že lepšie jedno zdravé ako žiadne 🙂
@makovicka53 áno je tam nová doktorka, keď som bola pred mesiacom tak ju Krajkovič zaúčal. Nakoniec si sa predsa len rozhodla pre Martin? Nám teraz nevyšlo 2. IVF tak som sa rozhodla pre Reprofit, ale na Martin som nezanevrela 🙂 🙂 🙂 to je jasné, len chcem vyskúšať softík. Držím ti veľmi palce nech ten 2. pokus vyjde 🙂 🙂 🙂
@magica78 moj muž mal ten istý problém hlavičkyjeho spermii nesplnali kriteria a tak nám embryologička doporušila hned umelé oplodnenie lebo inseminácia by nemusela vynst ták sme si necháli poradit predsasa v tom lepšie vyznáju. a so stimulkou záčináš vtedy ked ti budeš chciet,máš na to tri mesiace od schválenia žiadosti.my sme žiadost vypisali niejako v polovičké januara a začiatkom februára nám už volali z heliosu,že to máme schválené,ale v apríli som sa vydávala takže sme to odložili až po svadbe kvoli tomu,že musíš byt v klude a na PN.Takže sme to stihli len tak tak lebo potom by sme museli vypisovat dalšiu žiadost.Takže budeš čákat na 1.den menštruacie mne to vyšlo na 1.apríla takže sa mi to dobré počitalo,na 16.den cyklu začneš brat proveru(tabletky),na 23.den začneš pichát injekcie,a chodiš na krv a ultrazvuk 2-3x do tyždna .25.den cyklu vezmeš poslednu tabletku provery.Potom budeš čakat na dalšiu menštruaciu a pojdeš na krv a ultrázvuk,podla vysledkov ti zavolaju a povedia ti kedy si budeš pichát druhé injekcie(vedčšinou je to vo forme inzulinového pera) a akú dávku.Tie prvé inj.si picháš dalej.Cca na 14.den od pichánia tích druhích inj. podla vysledkov pojdeš naodber vajíčok.Dva dni pred tým si pichneš posledné injekcie a večer si dáš pichnut do sedacieho svalu inj.Pregnyl.Den pred odberom nerobiš nič len odychuješ,aby všetko dobre dopadlo.Po odbere,ktorý trvá 10-15 min. ta pustia cca po dvoch hodinách domov.A potom už budeš podla inštrukcii volat ako sa má váša ,,školka,, 😀 Embryologička ti potom povie kedy je vhodný transfer a po transfere prideš na 14.den na krv a ultrázvuk,aby potvrdili,že sa to podarilo čomu treba verít. 😉 Takže celá tá príprava mi začala 16.apríla a 20.mája som bola na transfere.Trvalo to mesiac,ale ani neviem ako rýchlo to ubehlo.Takže nemusíš mat z ničoho strach,len odychuj a odychuj je to velmi doležité.A hlavné je to tažké a ver a myslí pozitivné. 😉
@ivka1404 tak som zvedava ako dlho bude trvat to schvalenie:( som nevedela ze do 3 mesiacov je lehota,dufam ze co nasjkor zavolaju alebo potom to tiez necham neskor lebo vsetko to tak prislo nahle ,nie v zlom ale zlmluvu v praci nam dali do konca augusta tak musim hodit doma meeting ako dalej lebo urcite by som nebola v klude. a ty ozaj ako? uz sis si robila 2 test?
@magica78 bojím sa občas mám cez den vytok s prímesou krvi takže sa bojím,že druhý test by má sklamal takže už asi počkám do pondelka,ked ti povediav heliose či je to o.k. v čo dúfam.Stále ma straší ten výtok ☹ občas sa objaví niekedy je čistý inokedy len pár kvapiek neviem čo si mám o tom mysliet volala som do heliosu a povedali,že mám brat tabletky ako mi kázali a uvidí sa v pondelok 😅 Kamáratky má ubezpečujú,že to bude dobré a tá krv zn. len to,že mi teraz mala prist mrchá.Tak aj napriek obrovskému strachu 😢 dúfam,že všetko bude dobre a snážim sa mysliet pozitivné. 😅
@magica78 Ja som prvý tyžden,ked som si záčala pichát injekcie bola v robote,ale bola som nervozná čo je normálne ale potom som sa dála na PN lebo inj.sa pichaju každích 24 hodín a kedže ja robím na smeny tak by mi to nevychádzalo.PN sa doporučuje kvoli tomu lebo musíš byt v klude a žiadný stres a musíš chodit stále na kontrolu do heliosu takže by si musela stále vymeškávat z roboty a ku konci stimulky možeš mat bolesti v podbrušku ako ja kvoli zvedčujucím vajíčkám takže som už ani nemohla chodit.a ešte mi aj z tích inj.opuchlo brucho.A chcela som ist už v utorok do roboty,ale kvoli komplikáciam som musela PN-ku predlžit.Vieš nikdy nevieš ako to znesie tvoj organizmus takže preto sa musíš rozhodnut sáma či bude lepšie na PN,ale doporučujem ti ju.
@ivka1404 no vsetko sa to rozhodne ako to schvalia:( lebo ja mam dobru sefku tak by som mohla robit z domu mozno tie 2 tyzdne a rano by som ohla ist kludne do MT🙂 len este sa jej musim opytat v pondelok ci by to tak slo. lebo nerada by som isla na PN ked buedm mat pred obnovenim zmluvy 🙂 a mam dovolenku este tak uvidim este ako co bude
@magica78 stačí keď zostaneš doma až po ET (embryotransfére). Ja mám napr. sedavé zamestnanie v kancelárii tak som to riešila tak, že ráno som išla do Martina mám to zhruba 300km (tam aj späť) a o 10:30 som už bola v práci takže pohoda dá sa to aj takto vyriešiť. Ale po ET zostaň pár dní doma 🙂 Veľa šťastia 🙂
@magica78 tak ako napísala ria191 záleží akú máš prácu ja mám fyzický náročnú a prístup u nás v robote není na psychiku idealný takže ja som to musela riešit PN-kou ale presné má pravdu v tom,že aspon po transfere by si mála ostat doma aspon na pár dni doma lebo aby sa embryko dobre uchytilo a porad sa s doktorkou ona ti povie podlatvojho stavu či ti odporučí ist do práce mne to vyslovné zákazala po tom ako som záčala mat problém s tým špinením ešte aj na svadbu mi nedoporučovala ist lebo mi nkázala kludový režím takže uvidiš sama ako sa buduš cítit a ako to budeš znášat.
@magica78 to si rozhodneš sáma ale daj si to tak,aby ti to vyhovovalo každy den v tu istu hodinu ja som si jední dávala 12:30 takže mi to vyhovovalo aj cez víkend a druhé o 19:30 čo mi niekedy ten víkend skomplikovalo lebo ked sme boli na navšteve tak sme sa museli ponáhlat domov takže je asi lepšie ráno a celý den máš klud alebo až večer ked budeš vediet ,že o tákom čase budeš vždy doma. 🙂

@magica78 drzim prsty aby ta ziadost bola schvalena cim skor 🙂