Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@ivka1404 ahoj, mala som totozny priebeh ako ty. Ja som potom menzes dostala po cca 2 mesiacoch po vyvolavacke, najskor som cakala na klesanie hcg. Telo je myslim zblbnute z hoemonov, kazde telo je ine , mne povedali, ze z tych hormonov a ten potrat mozu rozhadzat cyklus. Skus to zobrat tak ako to ide, viem ze je to tazke, ale myslim, ze je to najlepsi sposob . Ked prave to chces tak moc, tak vtedy sa to akurat komplikuje. Neboj, vsetko bude dobre, skus ist na to sono a krok po kroku to ries.
@ivka1404 ja som bola na IVF koncom novembra minulého roku, bohužiaľ skončilo to anembryomolou, keď mi to v MT povedali, tak nás samozrejme hneď zaujímalo, kedy môžeme ísť na KET, mali sme jedného mrazáčika, tak vtedy mi povedali, že ak sa vyčistím sama, tak po prvom menzese už môžem ísť, ale keďže ma čistili, tak sme mohli ísť až po troch mesiacoch. Nakoniec sme mali KET 16.5., tiež najskôr úspešné, na 14-ty deň HCG 2350 a bublinka v maternici, veľmi sme sa tešili, no o dva dni som zažila šok, keď som začala krvácať a bolo po tehotenstve, takže viem, ako sa cítiš. Hneď sme podpísali ďalšiu žiadosť na IVF. Dr. nás poslal na genetiku a zobrali mi krv na rôzne testy. Zajtra mám volať, tak uvidím ako testy dopadli. Zatiaľ sa nevzdávam, ale po 13 rokoch snaženia už niekedy strácam nádej, že to niekedy vyjde.
@e.l.i vraj ak ide o peniaze je lepší iskar vraj je to tám lacnejšie a ak aj o ludský prístup tak helios nemá konkurenciu.Tieto veci okolo snaženia o vytužené babetko sú velmi citlivé a tí,ktorí tým prechádzajú potrebujú,aby vedeli,že ich niekto v ich snažení podpori pretože máju pocit,že už neexistuje riešenie.Takže je hlavne aj to ako sa ku tebe chovajú,že ta berú ako človeka,ktorý chce naplnit zmysel svojho života-dat život malému drobčekovi pretože je to poslaním každej ženy.A niekedy nielen slovo,ale len úsmev ti dodá silu bojovat za to čo chceš.V dnešnej dobe je totiž velmi tažké stretnut sa v zdravotníctve s osobným ludským prístupom,beru ta ako tovar-jeden príde odide a zase príde další atd.Nehovorím,že sa máš rozhodnut pre helios len pre to že tám chodím,ale snáha o dieta je iná ako ked ideš k lekárovi s chrípkou.Skus si však pozistovat na iních forach či niekde nenajdeš aj názor na iscar.Potom sa rozhodní sama. 😉
@tessy2121 no uvidim ráno zavolam ak ma neobjednáju na tento tyžden pojdem tam osobné.Moj muž povedal,že by bol najradčšej keby som už do roboty nešla,pretože si mysli,že aj ona može za to,že nám to nevyšlo,ale muž nemože celú domácnost tahat dlho sám.ak mám povedat právdu nemám ešte chut ist medzi ludi a hlavne moja spolu kolegyna,ktorá robila so mnou na linke je už v 10.tyždni tehotná takže asi by mi pri pohlade na nu prišlo luto,že mne to nevyšlo.Prajem jej to,ale aj tak nám,ktoré sme nemali také štastie sa tažko ráduje s tými,ktoré si tým neprešli a nevedia aká je to bolest 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢
@michala99 tak ti držím palce,aby všetko dobré dopadlo a obdivujem ta,že celé tie roky si sa nevzdála.Moj muž chcel už minulý rok riešit adopciu,ale ja som nechcela ,chyba,aspon by som sa tak neupriamila na spolodenie vlastného a možno by to prišlo aj sámo lebo by som nebola pod tolkím stresom.Ale už som si povedala dost ak nám to na druhý krát nevynde rieším adopciu,ale to neznámena,že sa vzdám tužby po vlastnom dietati len aspon budem po psychickej stranke čo je velmi doležité vyrovnanejšia a možno to príde sámo a ani nebudem vediet ako.Stávajú sa aj také veci-zázraky existujú.a je mi jedno ak nám vynde adopcia a niekto to nebude rešpektovat,pretože aj ked to dieta neporodí adoptivná matka neznámena,že nemá právo byt MATKOU,pretože mu dá ovela viac ako biologický rodičia-domov a rodičovskú LASKU.
@ivka1404 jedna baba tu písala, že bylinkárka jej odporučila ísť na KET hneď na ďalší mesiac po IVF, lebo telo je na to hormónmi nastavené, tak skús ísť o tie dva týždne do Heliosu na sono a uvidíš. Inak sa užívajú lieky na to, aby ti narástla sliznica. Inak ja som o prácu po IVF prišla, lebo je to dlhodobá PN a to sa nikomu nepáči. 😠
Ja som po potrate krvácala tiež veľmi dlho, najskôr 5.dní, tak ako vždy pri menzes, potom asi po týždni, som opäť krvácala asi týždeň a už keď som si myslela, že je dobre, tak zo mňa vyšiel drobček a to som mala silno hnedý krvavý výtok, ale už len chvíľku a potom ma skontroloval môj gynekológ, či som sa sama vyčistila, alebo nie, aby nenastali komplikácie. Ja by som išla najskôr k ženskej, aby to povedala, že je všetko OK a potom sa pripravila na KET. 😉
Ahojte zienky,chcem sa Vas opytat po akej dobe Vam doktor odporucil IUI???
@adka_pajerska IUI môžeš absolvovať každý mesiac, vždy keď bolo IUI neúspešné, prišla mrcha a mohli sme ísť na ďalší pokus 🙂
@kostickabonnie Dnes prišlo vytriezvenie, žiadosť vypisana 28.maja a 11.juna bola poslana do poistovňe.
Dovera to teraz vybavuje 6-8 tyzdnov, a to som myslela že stíhame koniec jula. ☹
no povedali mi že je všetko o.k. ale musím počkat kým príde mrchá,aby som sa úplne ,,vyčistila,, a až potom možeme ist na transfer.takže prvý krát sa jej neviem dočkat a už včera bolo neskoro.tak dúfam,že príde čo najskor a budem moct ist na transfer a konečné nám to vynde.každy další den bez babetka je pre nás prázdny.a čo ty ako ti ideš pokračovat?
@ivka1404 no vidis sme na tom rovnako,aj ja som si myslela,ze po 1 ivf pridem tehotna ..ale bohuzial a to sme nemali ani co zmrazit ..ale uz si picham injekcie ...a hura do druheho kola a to uz musi vyjst..lebo neviem potom co dalej...nemyslim nato tak casto ako pri 1 ivf tak drzme si vsetky palce nech su neni ziadne sklamania a nech je rok 2012 najplodnejsi a basta!!!!
Neviem ale v tom Heliose asi sa niečo deje keď to tu čítam a nič ani jedna z vás nieje tehotná aj sa bojím to tu čítať ☹ je mi to ľúto dievčatá, že vám to nevyšlo mám aj ja občas také obavy . Ako to znášate po psychickej stránke? Ja som mala minulí rok len iui neúspešne a bola som na tom dosť zle ani jesť mi nechutilo tak som s toho bola na nervy. Prajem vám aby vám to v druhom kole vyšlo 🙂
ahojte zle sa to tu cita ako sa to nedari ale ked sa clovek pozrie na statistiky tak uspesnost je necelých 50% ze IVF dobre dopadne,kamoska ma upozornila ze nemam klesat ked sa to hned na prvy krat nepodari a keby to nebola baba ktora tym presla asi by som jej nieco povedala ale ona vie o com hovorila lebo tym presla a vyslo to na druhy pokus 🙂 a clovek sa nemoze na nu hnevat lebo ma pravdu ze kazdy ktorý ide do hoci ktoreho sanatoria ide ,,hrat,, hru vabank bud alebo,ja sama a ani vy ste urcite neboli zmierene s tym ze vy musite ist na IVF a neviem ani kolko budem mat ,,odvahy,, na 2 alebo 3 pokus ☹ mozno po druhom stavim na istotu a pojdem smerom adoptovat si poklad. s manzelom uz som tuto temu prebrala aj ked verim ze nam to vide ale vzdy je tu to ale....
@tinkatinulka no, ja budem zajtra volat do poistovne, lebo uz presli 2 tyzdne, co povedali, ze uz chyba len podpis....snad je to uz odoslane do Heliku. Dnes je to práve 6 týždňov.
@olivia31 je to tak ako napisala magica78 je to ako vabank,,bud alebo,, každy kto ide do toho musí rátat s tým,že to nemusí vynst na prvý krát a ako čitam je takích prípadov vela,ale človek sa nemože vzdat,ked má tak nádharný ciel ako je nový život.My s mužom sme s tým tiež rátali,ale aj tak to bol obrovský šok ked to nevyšlo,človek aj ked vie čo ho čáka dúfa,že to bude o.k. no osud sa velmi rád hra na rusku ruletu.Ja v ten den,ked mi oznámili,že hladina hcg klesla a moje najhoršie obavy boli potvredé som nemala chut žit.Bola to úplna bezmocnost a zúfalstvo.V hlave kopu otázok bez odpovedí,chcela som sa zobrat a odist kdesi daleko,kde by som sa mohla vykričat od bolesti,ktorá ma zožierala vo vnutri.Moj muž to tiež tazko prežival,pretože tiež velmi túži po babetko a vyčitá si,že je chyba na jeho strane ale ked videl,že ako má to zobralo preniesol sa cez to a podržal má.Povedal,že to tak malo byt,ked sa to stalo a,že raz nám to vynde len musíme verit.Ja som totiž velmi verila a možno aj to bola chyba.Takže na druhý den som utrela slzy a povedala idem dalej lebo ked budem fnukat nič z toho nevrátim.Tak idem bojovat dalej,i ked občas má prepádne smutok pri pomyslení,že ako mohol drobček teraz vyzerat a,že už by som aj počula srdiečko,ale moj muž má hned zahriakne a povie,aby som myslela,na to,že bude dobre nie na to čo zlé sa stalo.Takže som ráda,že je pri mne.Ludia podporia,ale objatie manžela nenahradi žiadná utecha.Hned mi je lepšie,ked vídim,že stojí pri mne a dodáva mi silu,sáma by som to nezvládla.Takže baby hlavy hore,pevná viera v srdci a zovriet paste.Treba vela síl do dalšieho boja. 🙂 Ked to raz vynde povieme si stalo to za to,oplatilo sa bojovat.
@katika125 ano ze ale po akom dlhom case chodenia do Heliosu vam odporucili IUI ???
@adka_pajerska mne po pol roku,ale záleží na tom, aké sú výsledky spermiogramu. Ten prvý pol rok nám plánovali pohlavný styk 🙂
@izzie27 tiez sem tam chodim acitam co babenky popisu.Myslela som na teba ze ako sa mi mas atd.Pondelok som bola na poradni a hned mi robili ctg-cko.Vsetko dobre dopadlo tak sme radi.Uz sa mi treba stretnut s porodnikom a kecnut co a ako.Asi sa s nim stretneme piatok tak som zvedava.Dni my idu nejak pomalicky asi koli tomu ze skoro cely tyzden je u nas skarede pocasie.
@ivka1404 ahoj,ak si pamatas,v ro naky den nam oznamili, ze tovyslo 🙂 🙂 od vtedy som tu nebola a preto ma dost sklMALO,ze ti to takto dopadlo ☹ je mi tu luto,ale treba si uvedomit,ze vsetko sa nam deje z nejakeho dovodu,na buduce to vyjde,neboj. Ja som tiez mala et neuspesny a na ket somisla hned v dalsom cykle, jak som dostala periodu, na 14.den som tam sla na sono a povedali mi kedy mam prist na ket,no a ten mivysieldrz sa a nevzdavajte to 🙂

@ivka1404 Ivka ja by som ti odporucila aby si do Heliku zasla osobne,nikomu nevolaj,proste tsm chod a nechaj si to vsetko vysvetlit. Sliznicu ti mozu zmerat hned a aj ti povedia ci klesle. Ked ano,mala si menzes. Vobec necakaj a zajtra tam zajdi. Ja som tiez isla ked som potrebovala a vsetko bolo OK. A k tej vypovedi.ostan mdoma na PN a hotovo,trosku menej penazi ale klud. Ja som len zvedava,ze ked pojdem na 2.IVF,ci mi daju rovnake lieky aj rovnake davkovanie,alebo mi to zvysia,ked som uz po potrate.