Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@ivka1404 neboj sa tebe to Ket-ko vyjde 🙂 🙂 🙂 hlavne netreba čakať a keď nie netreba to vzdávať, pretože máte veľmi kvalitné embrya lebo sa vám to podarilo na 1x čo je veľmi dôležité aj keď to nedopadlo dobre. Dôležité je, že si zostala tehotná a to je veľmi veľká devíza. Na adopciu máte ešte čas. Jasné je to drahé pre nás všetky, ale vždy je nejaká cesta. Helios patrí medzi najdrahšie centrá, ale je jedno z najkvalitnejších. Ak by sa jednalo iba o peniažky tak vo Ferticentre v Bratislave sa neplatí ani ICSI ani PK (prepláca to poisťovňa) je tam minimálna stimulácia (menšia hormonálna záťaž) a kočky to tam vychádza cakom prask do 200€ ako ktoré možno trošku viac. To jedine v tom prípade, že by bol problém v peniažkoch. Ale ja verím, že ti to Ket-ko v Heliose vyjde a budeš šťastná tehuľka. Tak veľa šťastia 🙂 🙂 🙂
@ria191 snažím sa všetko brat pozitivné,ale niekedy má prepadnú pochybnosti a vtedy sa moja nálada mení na hojdačku a trapí ma ako to všetko nefunguje. ☹ tak sa s pomocou svojho mažela(v tomto je úžasný) pripravujem na to,že budem verit,že nám to vynde a snažím sa mysliet pozitivné 😅
@ivka1404 ja ťa chápem ja mám za sebou 2. neúspešné IVF a vždy sa z toho dostávam aj pol roka. Každý na mňa tlačí, aby sme hneď išli do ďalšieho kola, ale kto tým neprešiel tak nič nemôže chápať. Ľudia nedokážu pochopiť aká neskutočná psychická záťaž je to pre ženu. Preto je super, že existuje modrý koník aj keď predpokladám, že doktori nie sú z neho nadšení. Tak veľa psychických síl do KET-ka 🙂 🙂 🙂
@ria191 presné to som sa snažila vysvetlit mužovi on je fajn viem,že sa snaží ,aby som sa cez to preniesla,ale nedokáže pochopit ,že my ženy to berieme inak a potrebujeme dlhší čas na to,aby sme sa zmierili s neuspechom.ja som tiež ráda,že existuje toto forum,pretože nie vždy človek dokáže priamo rozprávat o svojích pocitoch s ludmi,ktorí o tom vedia len okrajovo,a tu sa možeme vypisat z toho čo nás trapí pretože tu sú ženy,ktoré vedia o čom píšeš a čo ta trapí pretože sú v tej istej situacii.nepoznáme sa osobné,ale vieme si navzájom poradit a podporit a to je super 😀
babulky, všetkým vám držím palce, čosi som sa nachodila do Heliosu 🙂
momentálne súrne potrebujem Utrogestan, môj lekár neordinuje, nemá mi kto predpísať - aj načaté balenie by ma zachránilo!!!
@svetlana77 ja asi mám doma ale budem to vedieť až po 18tej ak nezoženieš daj vedieť pošlem Ti 1.triedou 🙂
zdravým všetkých po troch rokoch neuspechu a rôznych vyšetreniach, stimulácii, sme sa s manželom rozhodli že to skúsime v heliose. Mám obavy lebo vôbec neviem čo nás čaká ale dúfam že výsledok bude stáť za to 🙂
@leuska1 ahoj, my sme sa tiež po 4 rokoch rozhodli, že pôjdeme do Heliosu, už máte termín na konzultáciu? My ideme ešte na dovolenku, budúci pondelok idem ešte posledný krát na folikulometriu k môjmu lekárovi a spýtam sa ho či od neho ešte niečo potrebujem, či sa objednať do centra. Ja tiež poriadne neviem, čo nás tam všetko čaká, určite nanovo komplet vyšetrenia a podľa toho sa uvidí.
@svetlana77 https://www.modrykonik.sk/forum/asistovana-reprodukcia/mam-nemam-lieky-na-ivf/
posielam link na tie lieky 😉
@olusam Ahoj chcem sa spýtať kedy ste mali pohovor s embryologóm? Nám ešte stále nepovedala tá pani Mikulová ,že kedy len povedala, že nám to dohodne ........či aj na to nezabudla ?!!!...koľko dní si si pichala puregón ako dlho trvá stimulka ?? Zajtra ma znova čaká sono aj krv v Heliose som zvedavá čo nám povedia. Pijem ako o dušu tak dúfam, že bude všetko v poriadku . 🙂 🙂 🙂
DOBRY den prajem !!!CHcela by som sa spytat ci je tu medzi Vami taka ,co ma skusenost s darcovstvom embryi...alebo ci sa najde medzi Vami zienka co nad tym uvazuje ako ja...,lebo vraj je to moja posledna sanca,podstupila som 2 x ivf s icsi,picsi a vsetko neuspesne tak by som to asi vyskusala neskor s darcovstvom embryi ,este by som mohla aj darcovstvo oocytov lenze ta suma ma odradza od toho ....DAKUJEM vopred za odpoved
@lujza1707 skús sa obrátiť na zlatanku ona bola na darcovských v Reprofite Brno teraz čaká dvojičky, ale neviem či má darované embrya alebo oocyty. Ale je pravda, že aj ja v krajnom prípade budem uvažovať o darovaných embyrách, ale ešte chcem skúsiť aspoň 2 pokusy z vlastných 2 IVF ICSI nám už nevyšli. Ona je v téme Slovenky v Reprofite Brno skús sa tam opýtať 🙂
@olivia31 Ahoj aj ked si smerovala otazku pre olusam odpoviem ti. Ja som stimulovala 14 dni a v ten den som mala aj pohovor, pichla som si pregnyl a o 36 hodin som isla na odber vajicok. Su samozrejme aj dievcata, ktore stimulovali kratsie to zavisi od toho, ako rychlo ti budu rast vajicka. V mojom pripade to bolo tazsie a dlhsie, lebo som na stimulaciu nezareagovala, tak ako predpokladali. 😢 Zatial ahojky
@stastnunka ahoj, hej už som si vybavila i termín ideme 13.7., i ked ešte nemám papiere od môjho gynekologa ale dúfam že to dovtedy stihnem. No a pod jedným som objednala manžela i na spermiogram aby sme tam nemuseli len kvoli tomu znova. Ja len dúfam že celkom všetky vyšetrenia nebudem musieť znova absolvovať ako napríklad prefuky a chromolaparoskopiu. Bola by som rada keby to šlo rýchlo ale kto vie. Držim Vám palce aby sa Vám na dovolenke poštastilo, mnohým to pomohlo tak treba len dufat i ked to je to najtažšie.
@leuska1 ahojky, ja sa v pondelok opýtam dokiho ako s dokumentáciou a už si zavolám asi o termín, tiež chcem drahého objednať hneď na spermiogram, čo robí tvoj manžel? môj je kamionista, takže moc neverím, že by sa podarilo na dovolenke, ja mávam problémy s ovu a asi ani spermiogram nebude ružový, uvidíme, akú liečbu nám navrhnú.
@stastnunka o termín si kludne zavolaj, ja som volala včera a mali volne termíny ešte aj tento mesiac. Moj manžel robí v kancli niečo ako administratývny pracovník. Zatial sme mali všetko v poriadku, aj spermiogram aj ovu proste všetko len podariť sa nie a nie
@leuska1 už to nechám na pondelok, čo mi dovie doktor a už nás objednám, lebo aj tak mi budú robiť hormonálny profil tak by som rada stihla budúci mesiac. tam si sa k niekomu konktrétnemu objednávala, či?
@olivia31 Ahoj Evi,ja som na stimulke bola 13dní, cize v ten den som mala posledne pichnutie. Ked mi volali z MT kedy mame opat prist, tak mi p.Mikulova povedala ze bude aj pohovor s embryologickou, cize v ten sme mali na 8.den stimulky.Takze teraz stimulku zacinas? Ako sa ti inak dari? Drz sa 🙂

@ria191 tak teraz už som v obraze pretože v niektorich ich odborních výrazoch sa človek niekedy nevyzná. 😉