icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

tessy2121
26. jún 2012

@kostickabonnie ahoj,aku mas poistovnu? Lebo mne akurat dnes volali,ze mam schvalene 2.IVF a dr.to tam posielal len pred 2-týždňami.

kostickabonnie
26. jún 2012

@tessy2121 všeobecnu, na ktorú to bolo doručené 23.5. ale v Heliose som to podpisovala 3.5.

tessy2121
26. jún 2012

@kostickabonnie ja mam doveru.Na ktore IVF ides?

kostickabonnie
26. jún 2012

@tinkatinulka ja som si genetiku vyžiadala sama, aby som mala kompletne vysetrenia, takisto som bola na imunologii v Prahe z vlastnej iniciativy a nechali sme tam 7000 kč, na genetiku som sa objednavala v decembri na januar a vysledky boli v aprili, tak drzim palce (ja aspon viem, ze mame chromozomy v poriadku a hoci ma muz zly spg, nie je nositelom cystickej fibrozy, takze boli tie vysetrenia aspon na nieco dobre)

kostickabonnie
26. jún 2012

@pipi21 zatial vobec nic neviem, lebo v Heliose som bola len raz s kompletnymi vysledkami a hned sme spisali ziadost, odvtedy som tam nebola...povedali, ze sa nam ohlasia, ked budeme mat schvalenu ziadost, takze asi buduci tyzden by mohli volat, ak si znova nedaju načas...ale vlastne je to jedno, ked tento cyklus nestihnem a ten dalsi mi velmi nepasuje kvôli praci v druhej polke augusta 😒

kostickabonnie
26. jún 2012

@tessy2121 na prve, tebe neostali ziadne mrazaciky z prveho, ze?

tessy2121
26. jún 2012

@kostickabonnie bohuzial nie. Vzali mi 12 vajicok,z toho bolo 10 dozretých,oplodnilo sa 7 a na vklad som mala len 1 jednotkove embryo,ostatne sa postupne prestali vyvíjať. Vsetko bolo OK,ale v 6.tyzdni som zacala krvacat a bolo.

tinkatinulka
26. jún 2012

@kostickabonnie 3 mesiace čakať na výsledky??? uha tak to je sila ☹

ivka1404
26. jún 2012

@tessy2121 no ja na žiadost svojho muža som na pn,že aby som si odychla pretože mám náročnú prácu,ale už pojdem od buducého tyždna do roboty tak sa psychicky na to pripravujem.už som sa zmierila s neuspechom takže už len čákam kedy príde mrcha zatial sa neponáhla 😖 no a potom už nebudem čákat ideš potom zas na pn alebo si ešte na pn?Je to super,že ti to schválilitak rychlo pretože čítam,že niektorím babam nie a nie to schvalit,tak ti držím palce ,aby ti to všetko dobré a konečné už USPESNE dopadlo dúfam,že nám to vynde 🙂

izzie27
26. jún 2012

@vemido ahoj, ja tiez sa spolieham na darcovske. My sme sa uz zapisali do poradovníka. tak cakam ze zavolaju. 🙂

tessy2121
26. jún 2012

@ivka1404 ja uz niesom na pn ale urcite pocas stimulky pojdem.

ria191
27. jún 2012

@tessy2121 a nemala by byť väčšia pauza medzi dvoma IVF? Ja som bola zhruba v rovnakom čase ako ty a ďalšie IVF nám odporučili až po 3 mesiacoch

tessy2121
27. jún 2012

po potrate som bola v poriadku,tak na co cakat a v podstate stimulka zacne po 3.mesiacoch a doktorky mi povedala,ze ked chceme,mozeme ist do toho hned a chceli sme.Vraj je to hlavne otazka penazenky. Ja ja nerada cakam. Uz som sa dokonca bola informovat aj na pestunstvo ale najprv vyuzijem tie 3 moznosti IVF..
Ty si mala kolko IVF?

ivka1404
27. jún 2012

@ria191 mne tiež povedali,že mám vysadit lieky a čákat kým pride menštruacia a v najbližšom cykle možeme podstupit transfer ked je všetko v poriadku.takže hned ako to bude možne ideme do toho dúfam,že do konca júla to bude potom by sa nám babo narodilo v apríli čo by bolo presné rok po našej svadbe,takže by to bolo do roka a do dna 😉

alexandrulienka
27. jún 2012

ahojte, chcela by som sa opytat, ako to vlastne funguje v tom centre. Ak chceme zatial iba vysetrit spermiogram, pripadne mna, to tam iba zavolam a objednam sa? Alebo musim mat nejaky papier od mojej gynekologicky? Ako to tam vlastne funguje? Chceli by sme tam ist v auguste. Poradte prosim, ako ste tam zacinali. My sa snazime zatial iba 7 mesiacov, tak sa bojim, ci nas neposlu dokelu. Dik vsetkym za info.

izzie27
28. jún 2012

@alexandrulienka ahoj, zavolaj si tam a na recepii sa objedas. Oni ti daju termín. nemyslim, ze byvas nevysetrili. Oni sutam milí.Odporucania ziadne nepotrebujes. Ja som si iba doniesla výsledky vsetkych vysetreni, co mi robil moj gynekológ. Veľa šťastia 🙂

ria191
28. jún 2012

@ivka1404 áno na KET môžeš ísť hneď to je niečo iné ako to podstupovať celé od znova. Viem, že mnohým kočkám stopli stimulku, lebo vôbec nereagovali na hormóny pretože nemali dostatočnú pauzu ale každá sme iná nedá sa to merať jedným metrom 🙂 .

ria191
28. jún 2012

@tessy2121 toto bolo moje druhé neúspešné IVF. Ani ja nerada čakám, ale som sa bála, že budem zle reagovať na hormóny keď nebudem mať dostatočnú pauzu. Ale ty si zostala tehotná tak sa vôbec nemusíš báť neúspechu. Veľa šťastia 🙂

olivia31
28. jún 2012

@ivka1404
@tessy2121 Držím vám palce dievčatá aby vám to tento krát dobre dopadlo.tuj tuj tuj 🙂 🙂 🙂

tessy2121
28. jún 2012

@ria191 tebe sa embryo vobec neuchytilo? a po 1.IVF si mala ako dlho pauzu?

ria191
28. jún 2012

@tessy2121 nie ani raz preto vy máte veľkú devízu, že sa vám aspoň uchytilo to veľa znamená a ešte aj na prvý krát. Ja som mala rok pauzu, ale nútenú lebo som si dala zoperovať myómy a tam bola nútená pauza pol roka a 5 mesiacov som bola v umelom prechode.

pipi21
28. jún 2012

@olivia31 Ahhojky,takže zajtra smer Helios...akoti je ?bruško nebolí??Ja som dnes cítila take občasne pichanie...Kedy ti vychadza približne opu??Zajtra ti povedia?

olivia31
28. jún 2012

@pipi21 No zajtra v Martine dalšia kontrola...bruško nebolí občas cítim pobolievanie a také, že je toho tam veľa hlavne keď sa chcem zohnúť...... 🙂 No asi ano povedia kedy bude odber ale ešte záleží na výsledkoch 🙂

olivia31
28. jún 2012

@pipi21 A ako pokračuješ ? Je všetko ok 🙂

pipi21
28. jún 2012

@olivia31 Držím palce..aj mna čaka zajtra kontrola tak som zvedava čo povedia a dufam ,že je všetko oki..no ja veru tiež už cítim pichanie 🙂 zajtra napíšem čo a ako 🙂

magica78
29. jún 2012

@kostickabonnie ahoj dnes mi volali z Heliosu ze mam potvrdenu ziadost 🙂 a mam vseobecnu tak uz aj tebe by mali volat

kostickabonnie
29. jún 2012

@magica78 aj sa ta pytali, ktory cyklom zacnete a aky mas protokol?

pipi21
29. jún 2012

@olivia31 No ahooj,tak ako si dnes dopadla?? 🙂 Už vieš kedy bude odber??

kostickabonnie
29. jún 2012

@magica78 vieš, už mi je to uplne jedno, kedy zavolaju, pozeram, ze ty si podpisovala ziadost 30.5. a uz ti volali, ja 3.5. a nikto nevola.... 😒

magica78
29. jún 2012

@kostickabonnie neboj zavolaju 🙂 teraz je sprosty cas dovoleniek :(
hej ze v ktorom som dni a ze nas rovno objedna len som povedal ze sa musim s mm dohodnut a ona ze budem zacinat v 16 dni a manzel ked pojdeme na pohovor budu robit kontrolny spermiogram
ale ja idem zacinat az v septembry lebo mne konci v auguste zmluva a zbytocne by som bola v strese tak radsej pockam na september