icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

maminka142
24. júl 2012

@vafinka No nam dali tieto vitamíny a o 3 mesiace ideme na kontrolny spermiogram a tam sa uvidí čo dalej, ak sa to nezlepší tak rovno pôjdeme asi na IVF a dovtedy sa musím dať aj ja do koy, lebo mam same anovulačne cykly, takže mňa čakaju ešte vyšetrenia a snad do tych 3 mesiacoch sa dam dokopy 🙂 A ty ako pokračuješ?

olivia31
24. júl 2012

Ahojte dievčatá v prvom rade vám čo začínate s IVf a idete do Martina do Heliosu vám strašne fandím a držím vám moc palce. A ja som dopadla tak, že u nás sa to neujalo žiadne tehotenstvo sa nekoná ...je mi s toho strašne zle až na grc. ☹ To že nám to na prví krát nevyšlo ešte nič neznamená a vám sa to určite podarí držím vám palce. Hlavne musíte až do poslednaj chvíle veriť, že to bude dobré. My sme sa dva týždne tešili a bolo to super no bohužiaľ bublinka odišla. ☹

kostickabonnie
24. júl 2012

@olivia31 je mi to veľmi ľuto, aj som mala také tušenie, keď si hneď vcera neodpisala.....najprv to musi preboliet vo vnutri, az potom sa s takouto smutnou spravou podelit s nami 😒 poznam ten pocit, hnusne rozcarovanie....drzim palce, ze spolocne s mm rychlo prekonate smutok a pojdete dalej

olivia31
24. júl 2012

@kostickabonnie Ďakujem vieš včera som ani doma nebola tak som ani nemohla napísať výsledok .No čo už to prebolí a uvidíme čo nám povedia máme ešte ísť na kontrolu a na pokec čo ďalej.

vafinka
24. júl 2012

@maminka142 ahoj, no ja zajtra ideme si dat druhu ziadost na ivf, prve bolo fiasko, tak hadam druhy krat cosi bude. popravde poviem, ze som na nervy, najradsej by som do niecoho riadne kopla.....

vafinka
24. júl 2012

@olivia31 mna to boli aj za teba ☹ , oc som dufala, ze sa to podari aspon tebe

vafinka
24. júl 2012

@icer a kedy ides ku dokymu???

ivka1404
24. júl 2012

@olivia31 ahoj mojko je mi to ľuto,viem ako sa cítiš je to strašný pocit,ked už si mysliš,že držíš svoje štastie pevné v rukách a zrazu z ničoho nič sa rozplynie pomedzi prsty ako ranná rosa.už začínám mat obavy z tohto všetkého pretože nás neuspešních je stále viac ale na druhej strane nesmieme prestát verit,buduci tyžden to už bude dva mesiace čo bublinka odišla z nášho života a už som sa konečné preniesla cez to,ale stále to boli a občas v slabej chvilke si tak v duchu spočítam,v ktorom by som bola tyždni a hlavne mi pride smútno,ked stretnem tehulku najhoršie pre mna je to,že moja kamoška je tehotná a počúvam stále dookola ako o tom basní ja ju mám ráda,ale nepačí sa mi,že ked vie čím som si prešla tak aspon predo mnou to trochu netlmi,moja najlepšia kamoška tá je iná tá nespomienie ani slovko pokial nezáčnem ja sáma takže sa radčšej s nou stretávam.Je to tažké,ale musíme verit,že raz štastie aj na nás sadne.myslím na teba tak sa drž.a ako ideš sa pustit do dalšieho kola,alebo si dáš pauzu?

fajana
24. júl 2012

@maminka142
Ahoj asi som to blbo napisala, teraz chodíme do GF v BA ale rozhodujeme sa, že zmeníme a nevieme ako sa rozhodnút .

maminka142
24. júl 2012

@olivia31 To ma velmi mrzí ☹ Ale nebojkaj druhe IV už určite vyjde 😉 Musíme myslieť pozitívne 🙂 Nas to tiež zrejme čaka... Boli sme na prvom spmg v MT a tam sa bude konať aj IVF.. Dala si si jedno vajko vložiť, alebo dve? Držím ti moc palčeky.

maminka142
24. júl 2012

@vafinka Kedy si bola na prvom IVF? A bola si v MT?

maminka142
24. júl 2012

@fajana prečo chcete zmeniť?

katika125
24. júl 2012

@olivia31 ahoj pripájam sa k tým, ktorý s tebou cítia, tiež viem ako to je, len u mňa tak ako u ivka1404 tehotenstvo bolo, ale bublinka sa neudržala, ja by som bola už o dva mesiace maminou, ale ... Niekedy keď na to myslím, ešte teraz mi je do plaču, ale musíme ísť ďalej a nevzdať sa. Ako lekár povedal, je iba málo prípadov, ktorým sa to podarí na prvý krát. Ja som volala do poisťovne, mám schválenú druhú žiadosť a už ju posielali do centra. Tak sa nevzdávaj ani ty a ani jedna z nás by sa nemala vzdať. Veď ten náš ciel je krásny 🙂

fajana
24. júl 2012

@maminka142 v poslednej dobe z toho ako to tam funguje nemam velmi dobry pocit . Pripadá mi to tam už doslova ako na páse .

vafinka
24. júl 2012

@maminka142 ahojky, no ja som ani et nemala, bo anio jeden bojovnik mi neostal do transferu, ja by som uz zajtra mozo vedela ci sme dvaja, asi tak, ja som sa dostala iba po odber vajok a jedno to skocilo v 3 den a druhe v 4den, asi tak 😢 , moc som z toho smutna

jomini
24. júl 2012

ahojte babule, prosim ako ste spokojne v heliose, aku maju uspesnost a cca kolko vychadzaju doplatky za ivf cyklus? ..nakolko nemaju na stranke cennik. My sme po neuspesnom ivf aj ket v GF v BA ☹

maminka142
24. júl 2012

@vafinka Nebojkaj to bude ok a druhy krat sa to už podarí uvidíš 🙂 Trošku nerozumiem tomu odberu najok, akože skončilo jedno na 3 a druhe na 4 deň? 😕 Myslela som si, že ked sa vajka odoberu, tak sa zamrazia (tie ktore sa hned nepoužiju a je to ok...) Ale asi to tak nie je 😔
Nebud smutnučka, vyjde to neboj. Bola si v Martine?

maminka142
24. júl 2012

@fajana Tak pod inde a čo Martin?

vafinka
25. júl 2012

@maminka142 ahojky, no ziadost mame podanu, tak sa uvidi, no ono je to tak, ze ked ti odoberu vajka, tak ich bud oni oplodnia alebo ich nechaju sa sami oplodnit spermoskami a potom sa uz len caka, ze ci sa zacnu vivijat, a zvycajne sa robi transfer ked maju 5 den vyvoja a su ok. mne sa jedno zastavilo v 3dni vyvoja a druhe vo 4 dni, takze smola ako sa patri ale uz viem ze co ma zas caka a tento raz budem lezat ani sa nehnem aby boli vajka ok.

vafinka
25. júl 2012

@jomini ahoj, no ja som spokojna, ja som dost narocna na taketo veci. no doplatok je podla toho, ze ake mas lieky a potom podla toho, ze kolko ti odoberu vajok+kultivacia. ale rataj okolo 800-900eur, ale myslim ze, ze urcite budes. 😀

vafinka
25. júl 2012

@maminka142 ano toto bolo mje prve ivfko, vajka mi brali 12.7.

kostickabonnie
25. júl 2012

strasne by ma zaujimalo, ako vyzera graf uspesnosti za posledny polrok v Heliose 😒

maminka142
25. júl 2012

@vafinka Aha už tomu rozumiem 🙂 Nevedela som, že to takto prebieha 😕 Kolko musíš mať pauzu ked chceš ísť na druhe IVF? A bola si v MT?
A prosím ťa po odobrati vajok ťa kedy pustili domov z nemocky? Je to naročny zakrok?

kostickabonnie
25. júl 2012

@katika125 má ten lekár nejaký argument, preco prvé IVF má byť menej úspešné ako druhé? ved proces je stále ten istý a mne to čoraz viac zaváňa špekuláciami 😒

ivka1404
25. júl 2012

@kostickabonnie asi je to tým,že prvé je hned po stimulke ktorá je dost náročná kedže si musíš pichat injekcie a telo je nadopované hormonmy,si v strese lebo nevieš čo ta poriadné čáka tie vykyvy nálad tiež urobia svoje so psychikou a potom pride transfer takže je to náročné a ak máš mraziačika tak nemusíš postupovat stimulku,telo teda není nadopované aj žena vie ako boli neuspech tak sa snaží urobit pre to maximum a nespolieha sa len na medicinu,ja začala brat vitaminy a pit alchemiku a hlavne začneš si viac verit ja pri prvom neverila no a ak nemáš mraziačika a musíš postupit stimulku tak vedčšinou sa baby puštajú do toho ked sú na to pripravené a tiež sa snažiarobit niečo inak aby neprišiel neuspech nevravim,že uspech je stopercentný ale vedčší,aspon taký je moj názor. 🙂

kostickabonnie
25. júl 2012

@ivka1404 dakujem za nazor, hoci si myslim, ze doktori by sa nim nemali ohanat 😒 nie je to medicinsky argument, ale len psychologicke hladisko (ak hovorime o uspechu pri druhej stimulke s kompletnym pichanim hormonov)

fajana
25. júl 2012

@maminka142 Do MT zatial nepojedeme. Inak na túto temu som písala , aby mi napísali ako su tam spokojný a ako tam prebieha IVF , ale nikto nič??? Dohodli sme si konzultáciu RF v Brne tak uvidíme .

vafinka
25. júl 2012

@maminka142 no pauzu musim mat 3mesiace aby sa telo ocistilo z hormonov, tak zo stimulkou zacnem asi v novembri, mozno v oktobri, este uvidime. no zakrok bol taky, ze rano som prisla, ako prve som este isla na sono ci je vsetko ok, potom som pockala kym ma vezme sestricka na izbu, teda najprv sa prezleces, potom ta daju na postel, pichnu ti tu srandu do ruky, aby ti mohli ponapajat infuzky, este pred zakrokom ides raz na wc a potom ides na salu, tam ta uspia a za 10 min mas po odbere, dve hodky si este na izbe na dospatie, potom kontrolne sono ci je vsio ok, a ak si ok ides domov, tedarataj 3hodky. to ti urobia v sanatoriu

vafinka
25. júl 2012

@kostickabonnie
@ivka1404
ahojte, no ja si myslim, po dnesku ze uz ani neviem co... ci som asi pokusny kralik. udivuje ma jedno, ze ked vidi pani koordinatorka pocas kontrol , ze vam dane davky asi nestacia a nic s tym nerobi, tak neviem.... jej je asi niekedy fakt jedno, kolko krat si to zena zopakuje, kolko krat sa natrapi, myslim si ze by si mali dat aj kolonky zbabrana robota.....som tam spokojna. ale ked si vezmem, ze co kazdu z nas caka, je mi doplacu za nas vsetky,

maminka142
25. júl 2012

@vafinka wau to som nevedela, že to je take rychle 😀 To je super 😉 A po odbere si nemala nejake bolesti? A bola si v tom Martine, či inde?
Tak to pôjdeme možno spolu v tom období to cca vychadza aj mne...