Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@makovicka53 my sme naposledy tiez mali PICSI a podarilo sa 🙂 , ale iba na kratko ☹Tak drzim palce
@makovicka53 ja som si bola dat Pragnyl pichnut v nemocnici a do zadku.Ved to sa nema pichat do brucha,ale do svalu.
@makovicka53 Ten pregnyl si si kedy pichala ?
Ahojte, my sme mali pri prvom IVF tiez PICSI, ja som mala len tri vajicka, tak sme si to poistili.
Vajicka sa oplodnili touto metodou, embrya sa nam potom krasne delili a po PK sme este aj mrazili jednotkove.
Na forach som citala ze tato metoda nieje vzdy ucinna a nemala by sa robit ak ma muz zlu fragmntaciu spermii.My sme si vsak fragmentaciu nedali vysetrit, lebo nam ho neponukli, nevedela som ze toto vysetrenie v centre robia a na co sluzi. Takze v nasom pripade sme riskli a na stastie sa ebrya pri kultivacii krasne vyvijali. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@tessy2121 mne tak povedali v car 🙂
@cikyta do bruska 😉
@waw a co to znamena ta fragmentacia
@makovicka53 Nie KDE, ale KEDY ? (deň...)
@cikyta jaaj sorry som si zle precitala...vcera vecer..preco aj ty si pichala?
@makovicka53 To neviem, nerozumiem tomu, nikto mi to nevysvetlil, iba som to citala niekde na fore.Udajne by nemali robit PICSI bez vysledku fragmentacie.Neviem ci to je pravda a ci su tieto vyjadrenia zalozene na nejakych relevantnych dokazoch.Nam PICSI vyslo.Embrya boli jednotkove a PK vydrzali vsetky , fragmentaciu spermii sme pritom vysetrenu nemali.
@waw ahaa no ja neviem ci nam robili...ale cosi sa mi mari ze to spomenuli pri vysledkoch spg...dufajme ze to vyjde
@makovicka53 No lebo mi vrtalo hlavou, prečo ti dali pichnuť pregnyl do bruška... Ten sa pichá 36 hodín pred OPU a myslela som, že si si ho pichala skor, čiže mohlo isť o tu hcg záhadnu inj.=štiplavku 😉 (aj ked, aj tá sa pichá do svalu-zadku) ale ak si si to pichla včera večer, tak je to OK ... 🙂
(No a hej...aj ja som si ho pichala, no pred hoooodne rokmi 🙂 4 🙂 )
uz som doma,vzali mi 19 vajicok,tak uvidime zajtra kolko sa oploni.
@cikyta ahaa no tak teda dobre...clovek sam nevie... 🙂
@tessy2121 fiiha to si mala krasnu urodicku a oni to oplodnuju v ten den nie?drzim palce 😉
@makovicka53 myslim ze oplodnovat sa bude asi zajtra.
Pri prvom IVF som mala 12 vajok,z toho 10 dozretych a oplodnilo sa mam 7 a nakonies prezilo len jedno embryo.To mi vlotili,ale v 6.tt som potratila.
@tessy2121 drzim palce mna to caka zajtra...a kto dnes robil Krajko?
@makovicka53 ano krajko alu prisla aj dr.Cibulkova,alebo ako sa vola.Drzim ti palce
@tessy2121 juj zlata si...zacinam byt nervozna...uz nech je ranko 🙂 ...takze ty budes vediet az zajtra kolko bolo vlastne zrelych a kolko oplodnili...uz som zabudla ako to bolo je to uz 1,5 roka ...
baby sko to v tom Heliose funguje, ak ideme prvy krat hovorili mi len ze sa mam zatial objednat na pohovor a vstupne testy na recepcii. To si mozem vybrat k akemu doktorovi/doktorke mam zaujem ist? Kto tam je podla vas najlepsi? Ideme tam v septembri na IUI. Dakujem.
baby kedy sa vas pytali kolko si chcete dat vlozit embrii....ja som pred OPu a o tom nepadlo este ani slovo 😒
@makovicka53 nas sa to pytala embryologicka pri pohovore. Teba nie?
@makovicka53 Ano, tuším pri pohovore...ale myslím, že nebude problém svoje rozhodnutie zmeniť aj v den ET, kedže práve ten je NAJDOLEZITEJSI...a rozhodujuci.
@tessy2121 19...som zvedavá na teba...Je to tvoje druhé IVF, že ? Dosť mi pripomínaš mna v počte vajíčok atd...DRZIM TI PALCE a verím, že sa to teraz podarí 😉
@ivka1404 to ma mrzí,že sa vám to zatiaľ nepodarilo,možno treba skúsiť iné centrum,chvália si to Brno...inak ako píšeš,možno si treba dať pauzu nejaký čas a môže sa podariť aj prirodzene,ja tomu už verím...nám sa po 6 rokoch podarilo s clostylom hneď prvý cyklus,v čo som ani nedúfala...ale žiaľ,neudržalo sa nám... 😒 ...
@makovicka53 tak ako si dopadla?

@izzie27 veru uz nech mam potom...zacinam byt nervozna...ideme vyskusat to picsi...dakujem ti krasne si zlata 🙂 ...ty sa tiez drzkaj 😉