icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

makovicka53
15. aug 2012

@izzie27 veru uz nech mam potom...zacinam byt nervozna...ideme vyskusat to picsi...dakujem ti krasne si zlata 🙂 ...ty sa tiez drzkaj 😉

izzie27
15. aug 2012

@makovicka53 my sme naposledy tiez mali PICSI a podarilo sa 🙂 , ale iba na kratko ☹Tak drzim palce

tessy2121
15. aug 2012

@makovicka53 ja som si bola dat Pragnyl pichnut v nemocnici a do zadku.Ved to sa nema pichat do brucha,ale do svalu.

cikyta
15. aug 2012

@makovicka53 Ten pregnyl si si kedy pichala ?

ivka1404
16. aug 2012

@tessy2121 tak ti držím palce nech ti to vynde,budem myslieť na teba.a čo je to PICS? 😒

waw
16. aug 2012

Ahojte, my sme mali pri prvom IVF tiez PICSI, ja som mala len tri vajicka, tak sme si to poistili.
Vajicka sa oplodnili touto metodou, embrya sa nam potom krasne delili a po PK sme este aj mrazili jednotkove.
Na forach som citala ze tato metoda nieje vzdy ucinna a nemala by sa robit ak ma muz zlu fragmntaciu spermii.My sme si vsak fragmentaciu nedali vysetrit, lebo nam ho neponukli, nevedela som ze toto vysetrenie v centre robia a na co sluzi. Takze v nasom pripade sme riskli a na stastie sa ebrya pri kultivacii krasne vyvijali. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

makovicka53
16. aug 2012

@tessy2121 mne tak povedali v car 🙂

makovicka53
16. aug 2012

@cikyta do bruska 😉

makovicka53
16. aug 2012

@waw a co to znamena ta fragmentacia

cikyta
16. aug 2012

@makovicka53 Nie KDE, ale KEDY ? (deň...)

makovicka53
16. aug 2012

@cikyta jaaj sorry som si zle precitala...vcera vecer..preco aj ty si pichala?

waw
16. aug 2012

@makovicka53 To neviem, nerozumiem tomu, nikto mi to nevysvetlil, iba som to citala niekde na fore.Udajne by nemali robit PICSI bez vysledku fragmentacie.Neviem ci to je pravda a ci su tieto vyjadrenia zalozene na nejakych relevantnych dokazoch.Nam PICSI vyslo.Embrya boli jednotkove a PK vydrzali vsetky , fragmentaciu spermii sme pritom vysetrenu nemali.

makovicka53
16. aug 2012

@waw ahaa no ja neviem ci nam robili...ale cosi sa mi mari ze to spomenuli pri vysledkoch spg...dufajme ze to vyjde

cikyta
16. aug 2012

@makovicka53 No lebo mi vrtalo hlavou, prečo ti dali pichnuť pregnyl do bruška... Ten sa pichá 36 hodín pred OPU a myslela som, že si si ho pichala skor, čiže mohlo isť o tu hcg záhadnu inj.=štiplavku 😉 (aj ked, aj tá sa pichá do svalu-zadku) ale ak si si to pichla včera večer, tak je to OK ... 🙂

(No a hej...aj ja som si ho pichala, no pred hoooodne rokmi 🙂 4 🙂 )

tessy2121
16. aug 2012

uz som doma,vzali mi 19 vajicok,tak uvidime zajtra kolko sa oploni.

makovicka53
16. aug 2012

@cikyta ahaa no tak teda dobre...clovek sam nevie... 🙂

makovicka53
16. aug 2012

@tessy2121 fiiha to si mala krasnu urodicku a oni to oplodnuju v ten den nie?drzim palce 😉

waw
16. aug 2012

@tessy2121 dryim palce. Ja idem zajtra na utz pred KET.Mozno budeme mat priblizne rovnako vklad. 🙂 🙂 🙂

tessy2121
16. aug 2012

@makovicka53 myslim ze oplodnovat sa bude asi zajtra.
Pri prvom IVF som mala 12 vajok,z toho 10 dozretych a oplodnilo sa mam 7 a nakonies prezilo len jedno embryo.To mi vlotili,ale v 6.tt som potratila.

makovicka53
16. aug 2012

@tessy2121 drzim palce mna to caka zajtra...a kto dnes robil Krajko?

tessy2121
16. aug 2012

@makovicka53 ano krajko alu prisla aj dr.Cibulkova,alebo ako sa vola.Drzim ti palce

makovicka53
16. aug 2012

@tessy2121 juj zlata si...zacinam byt nervozna...uz nech je ranko 🙂 ...takze ty budes vediet az zajtra kolko bolo vlastne zrelych a kolko oplodnili...uz som zabudla ako to bolo je to uz 1,5 roka ...

tinna333
16. aug 2012

baby sko to v tom Heliose funguje, ak ideme prvy krat hovorili mi len ze sa mam zatial objednat na pohovor a vstupne testy na recepcii. To si mozem vybrat k akemu doktorovi/doktorke mam zaujem ist? Kto tam je podla vas najlepsi? Ideme tam v septembri na IUI. Dakujem.

makovicka53
16. aug 2012

baby kedy sa vas pytali kolko si chcete dat vlozit embrii....ja som pred OPu a o tom nepadlo este ani slovo 😒

tessy2121
16. aug 2012

@makovicka53 nas sa to pytala embryologicka pri pohovore. Teba nie?

cikyta
16. aug 2012

@makovicka53 Ano, tuším pri pohovore...ale myslím, že nebude problém svoje rozhodnutie zmeniť aj v den ET, kedže práve ten je NAJDOLEZITEJSI...a rozhodujuci.

@tessy2121 19...som zvedavá na teba...Je to tvoje druhé IVF, že ? Dosť mi pripomínaš mna v počte vajíčok atd...DRZIM TI PALCE a verím, že sa to teraz podarí 😉

tessy2121
17. aug 2012

@cikyta dakujem,tak z tych 19.embr.bolo dozretych 16 a oplodnilo sa ich 10. Uvidime kolko z nich do nedele odide.

tessy2121
17. aug 2012

@cikyta oprava,
19. vajicok,nie embryi

mariettka27
17. aug 2012

@ivka1404 to ma mrzí,že sa vám to zatiaľ nepodarilo,možno treba skúsiť iné centrum,chvália si to Brno...inak ako píšeš,možno si treba dať pauzu nejaký čas a môže sa podariť aj prirodzene,ja tomu už verím...nám sa po 6 rokoch podarilo s clostylom hneď prvý cyklus,v čo som ani nedúfala...ale žiaľ,neudržalo sa nám... 😒 ...

tessy2121
17. aug 2012

@makovicka53 tak ako si dopadla?