icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

tessy2121
7. sep 2012

@kathrin17 to ti verim,vies pri prvej konzultacii ti lekar vysvetli co a ako a co kolko stoji,nam povedalze sa zmestime do cca 600e,no ked sme zacali,tak aj penazenka to pocitila.
Je to velmi nespravodlive,ze sa roky trapis,lebo nemozes mat dieta a ked uz konecne ides do reprodukcneho centra,zrazu zistis,ze na to nemas.Hlavne ze si platime cely zivot poistenie,no preplatia ti len minimum.
Ja mam to stastie,ze mame s partnerom dobry prijem a mozeme si to dovolit,no ked zarobis malo a este k tomu hypoteka na krku,si doslova odpisana.
Takyto je nas stat!!!
Ja verim ze sa ti podari naskriabat nejake peniaze a budes to moct aspon skusit.
Nechcem byt hnusna,ale potrebujes minimalne 1500e.

tessy2121
7. sep 2012

@stanca22 ako si dopadla u doktora?

kathrin17
7. sep 2012

@tessy2121 akoze my zarabame celkom pekne, len ide o to,ze nemam preplacanu dovolenku, mam totiz obchod a ked zavriem ani trzby nie su a to je dost nanic....zivnostnici to maju tak, nikto im nic nedaruje ☹ muz chvala bohu zaraba dobre, ale tento stat tie obycajny hnusny zdierac a presne tak, ked chce stat, ty musis dat, ale ked ty potrebujes nieco od statu, tak hladaju vsetky mozne cesticky ako sa akemukolvek plateniu vyhnut....je to hrozne.My mame aj nasetrene,lebo sme tusili,ze s nami nieco nie je v poriadku a dobre sme spravili,ze sme setrili

stanca22
7. sep 2012

@tessy2121 Nebola som ešte u neho, dohodli sme sa na pol 18 hoďku 😉 Napíšem potom a pokecáme. 😉

izzie27
7. sep 2012

@kathrin17 ja som nepribrala nic a bolo vsetko fajn. Da sa to zvladnut, len treba byt v klude. 😉

tessy2121
7. sep 2012

@kathrin17 ja som tiez nic nepribrala,ale mala som katastroficke nervy a bola som neskutocne podrazdena.

stanca22
7. sep 2012

@tessy2121 Tak už som domka od dokyho 😉

marecek1
7. sep 2012

ahojte kočky 🙂

môžem sa zapojiť k vám do témy? snažíme sa o druhé dieťatko, žiaľ, nedarí sa nám, a preto sme sa s lekárom dohodli, že navštívime centrum - najbližšie máme Martin. Môžte mi prosím niekto napísať, ako bude prebiehať prvé sedenie, poprípade akí sú tam lekári - s ktorým ste boli spokojné? vďaka za každú odpoveď 😉

olivia31
7. sep 2012

@marecek1 Ahoj vitaj medzi nami .....Tak objednáš sa na pohovor a objednajú vás buť k dokto. Krajkovičovy / k tomu chodím aj ja / potom je tam pani dokt. Cuľbová tiež veľmi zlatá pani dokt. a ešte je tam jedna doktorka, ale tú som nezažila tak neviem ani meno ani povedať čo je zač ...ale určite ti odporúčam Helios sú tam všetci strašne zlatí budeš určite milo prekvapená je to na inej úrovni ako u bežného lekára čo sa tíka prostredia a prístupu k pacientom je to na úrovni. No a čo sa týka prvej konzultácie dokt. sa vás bude pýtať na všetky zdravotné problémy , operácie , zákroky čo si ty a tvoj partner podstúpili . Urobí ti sono zo spodku ak nebudeš mať menzes ak áno tak z hora a partnera objednajú na spermiogram.

marecek1
7. sep 2012

@olivia31 vďaka za info 🙂 aj som predpokladala, že najskôr pôjde mm na SPG, a potom budú nasledovať ďalšie vyšetrenia.

môj lekár vyjadril podozrenie, že bude u mňa možno problém s neprechodnosťou vajcovodov - s mm sme už podstúpili hematologické, genetické vyšetrenia (kvôli MA), ja mám hormonálny profil ok, tie ovuláciu odsledovanú, istú dobu podporenú clostilom (kvôli anovulačnému cyklu), snažíme sa počas plodných dní a NIČ. tak sme sa rozhodli pre centrum, nechce sa mi už čakať, a byť mesiac čo mesiac sklamaná.

olivia31
7. sep 2012

@marecek1 Ahoj ty si presne ten istí prípad ako ja ...napíšem ti do ip 😉

stastlivka
8. sep 2012

ahojte,nechce niektorá kúpiť lieky na IVF?

kathrin17
8. sep 2012

@izzie27 pozeram moja,ze sme z jedneho mesta...si teda priamo z Trenčina?Alebo z okolia?

izzie27
9. sep 2012

@kathrin17 ahoj, som z okolia. 🙂 Ale TN nie je daleko

ame
9. sep 2012

@magica78 vdaka za info....a ma v MT vlastnu gynekologicku ordinaciu? lebo ak by prijimala nove pacientky, aj by som sa k nej prihlasila, ja som s nou bola velmi spokojna

tessy2121
10. sep 2012

@makovicka53 ahoj volala som dnes s dr.a povedal ze vsetko plati,tak ako sme sa dohodli,cize mam prist toho 18.9..Vraj som este plna hormonov a preto bude aj ovulacia posunuta. Urcite je to tak aj u teba. A tentoraz idem razne ziadat lieky na udrzanie tehotenstva,nemienim zas potratit. Docitala som sa,ze pri KET by sa mal brat okrem utrogestanu,fraxiparinu aj nejaky iny liek na alergiu na embryo ale uz neviem ako sa vola a vraj sa to berie pri KET.
Ty si volala do heliku?

tessy2121
10. sep 2012

@makovicka53 tak ten liek sa vola prednison a ma sa brat pred KET,opytam sa na to.

makovicka53
10. sep 2012

@tessy2121 ahojky nie nevolala som zatial...ten nazov lieku mi je znamy ale nepocula som ze sa ma brat pri KET...ja sa objednam asi cez vikend lebo mne sa tazko odchadza z prace...inak by som mala podla slov doktora ist 19.9. ..vsak tam nam aj tak daju lieky a instrukcie...nemyslim ze by mal byt v tom problem

tessy2121
10. sep 2012

@makovicka53 nejake ine lieky asi nedostaneme,dopredu sa berie len nieco na rast sliznice,no mne dr.povedal,ze nepotrebujem,sliznicu mam vzdy peknu,no a ako mam info,pred vklaadom sa berie len utrogestan a po vklade sa picha fraxiparin a pokracuje sa v utrogestane.Inak nic nedavaju aspon o tom neviem.

makovicka53
10. sep 2012

@tessy2121 no ja si tiez myslim...daju nam to co sme aj mali...ja som si povedala ze budem absolutne v klude, zväcsa prelezim pri telke...a uvidime ci ten klud naozaj pomoze...a o tom prednisone si pocula kde ze je na udrzanie mimi

tessy2121
10. sep 2012

@makovicka53 to som si vygooglila,je to akysi liek na alergiu na plod.

mimon31
10. sep 2012

@tessy2121 prednison sa berie, iba ak ti je zistena imunita proti trofoblastu (t.j. obalu emrya), ak netreba radsej neuzivat je to pekny hnus, nabura ti to celu imunitu , t.j. mozes lahsie ochoriet na bezne choroby a to nie je ziadna vyhra.

magica78
10. sep 2012

@tessy2121 moja mama ho brala pri rakovine a kamos ked mu menili oblicku kvoli imunite. ja byt tebou pokial ti ho doktor nepredpise nic neuzivam.

tessy2121
10. sep 2012

@mimon31
@magica78 dakujem vam za info dievcata.

janamartina
11. sep 2012

Ahojte dievčatá so sklamaná mám zmiešané pocity a snažím sa to zrovnať vo svojej hlavičke. Ale pekne poporiadku. 21.8.2012 som mala ET všetko bolo v poriadku z malým špinením sem tam slabučkým ružovým zakrvácaním. Na 14 deň som šla na sono a krv sono v poriadku sliznica vyskoko položená a zväčšená predpoklad tehotenstva čo sa aj z krvi poobede potvrdilo a to bol utorok. V stredu večer o pol siedmej prudké krvácanie a kusy zrazenej krvi a krv bola až taká hustá a sitá. Hneď som volala čo mám robiť ale trvalo to len pol hodinku krv ustála a bolo dobre a hneď vo štvrtok ráno som išla na sono a bolo všetko v poriadku už bol plod v maternici a k utrogestanu ktorý som si vklada mi dal ešte duphaston to by bolo všetko v poriadku ale tu sa ukázalo že mám hustú krv a mala som dostať ešte niečo na riedenie krvi aby nedošlo k tomu že sa plod prestane vyživovať ako sa aj stalo pretože v nedelu mal plod 5mm bol ešte ráno v maternici len nižšie položený a poslali ma okamžite do nemocnice len kým som prišla do nemocnice som to odkrvácala a potratila čo ma najviac žerie je to že pod plodovým vačkom sa vytvoril hematóm 10x5mm a plod sa prestal vyživovať keby mi boli vo štvrtok nasadené lieky alebo injekcie na riedenie krvi bolo by všetko v poriadku a nemuselo sa stať čo sa stalo lebo sa všetko vyvíjalo dobre. Plod vo štvrtok mal 2mm a v nedeľu už 5mm. Toto sa stalo aj mojej sestre len ona bola už vo štvrtom mesiaci tehotenstva a dostala v nemocnici lieky na riedenie krvi a mali má 6rokov začal chodiť do školy. Vo štvrtok som zrazeninu krvi tam nemala bolo všetko dobre lebo som to v stredu odkrvácala ako som písala ale za dva dni sa vytvorila zrazenina krvi ktorú som už nevylúčila nič som na to nebrala a tak sa plod prestal vyživovať a už sa nedalo nič robiť a to ma teraz trápi a aj trochu bolí lebo to tak nemuselo vôbec dopadnúť.

magica78
11. sep 2012

@janamartina je smutne co sa ti stalo ☹ na to ani nie su slova ktore by to vyjadrili

makovicka53
11. sep 2012

@tessy2121 ...ahaa ale to by nam asi zistili keby tam nieco nebolo v poriadku a asi ako pisu dievcata keby dr. odporucal tak by sme ho zacali brat 🙂
@janamartina ...moc ma mrzi ze tehu musi aj takto koncit..fakt keby ti dali injekcie tak sa to nemuselo stat...nemam slov... ☹

tessy2121
11. sep 2012

@makovicka53 ja ho buduci tyzden trosku zbombardujem s otázkami,ja by som uz tak velmi chcela otehotniet,no hlavne donosit krasne,zdrave dietatko.

jal
11. sep 2012

Ahojte baby, možno to tu už bolo písané, ale nechce sa mi čítať celú diskusiu. Ako sa dá dostať do Heliosu? Treba mať nejaké odporúčanie? A kde presne sa treba objednať?

makovicka53
11. sep 2012

@tessy2121 vsak ja tiez....je to neskutocna tuzba...slovo trpezlivost uz nepoznam...strasne dlho sa trapime ☹