icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

magica78
11. sep 2012

@jal ahoj mozes ist bez doporucenia len si tam zavolaj a objednaj sa 🙂

jal
11. sep 2012

@ magica78 Ďakujem, stačí zavolať na to číslo, čo majú na stránke ako "recepcia"?

tessy2121
11. sep 2012

@makovicka53 u nas je to podobne,mam pomali 30,skvelu pracu,este lepsieho partnera,krasny byt,auto,ziaden dlh a dieta nikde. Co je uz toto za spravodlivost?

janamartina
11. sep 2012

@makovicka53 Vieš a najviac ma mrzí to že sa plod pekne vyvíjal vo štvrtok mal 2mm a v nedeľu už 5mm keby malo odumrieť tak by sa to stalo už skôr a takáto banalita a je po radosti po všetkom. Stačilo dať len injekcie aby sa hematómy nevytvárali a mohlo byť všetko o.k. bábätko by sa pekne ďalej vyvíjalo.

olivia31
11. sep 2012

@janamartina Ahoj ej mi to strašne ľúto ...buď silná je mi s toho smutno cítim s tebou ☹ 😢

ria191
12. sep 2012

@tessy2121 možno je prednison hnus, ale to aj všetky tie hormóny, ktoré picháme. V Brne dávajú prednison skoro každej babenke preventívne 🙂

makovicka53
12. sep 2012

@tessy2121 no ti poviem..hlavnenech sa uz niec deje ...neznasam to cakanie ☹

makovicka53
12. sep 2012

@janamartina no je to velka chyba lekarov ☹ ...moja moc ma to mrzi...prajem ti vela sil...a mrazacikov uz nemate?

tessy2121
12. sep 2012

@makovicka53 veru uz chcem aby bol utorok,nech viem na com som

janamartina
12. sep 2012

@makovicka53 Áno je to pochybenie lebo keď sa mi to stalo minuli týždeň v stredu a vo štvrtok bolo všetko v poriadku a dostala som duphaston tak som k nemu mala dostať ešte niečo na riedenie krvi aby už nevznikol hematom a plod sa neprestal vyživovať. A bolo by všetko o.k. No a mraziačikov nemáme takže všetko absolvovať znova a teraz môže sa chytiť a nemusí a už je tam zase veľa faktorov

makovicka53
12. sep 2012

@tessy2121 ja pojdem cez vikend ...uvidim co povedia 😅

makovicka53
12. sep 2012

@janamartina ☹ ...fakt nemam slov...

janamartina
12. sep 2012

@makovicka53 A nemuselo sa to stať. Povedia ti nevadi ideme ďalej no čo už teraz nič neurobíš len to mrzí a dosť. Lebo plod sa vyvíjal pekne a banálna chyba čo spravy že.................. A ty sa ako cítiš máš mraziačikov? Ideš na vklad? Držím palce. Ja stále hovorím raz sa to musí podariť

vafinka
12. sep 2012

Ahojte kocenky, no to co citam, ja neverim vlastnym ociam, ☹ , moc ma to mrzi, tak som dufala. ze aspon jedna z nas bude mat to stastie........... ako vidim, v druhom kole nas bude haba dej 😖

adka2607
12. sep 2012

ahojte baby som tu nová a akurát sme boli včera v martine a idem nabudúi týžden ,ide mi pozriet či mám priechodné vajcovody,ak by som emala viete mi povedat čo dalej a chcela som sa opýtat tie IVF sa všetky platia aj prvé a kolko???nič neprepláca postovna???dakujem pekne

makovicka53
12. sep 2012

@janamartina naozaj musis nabrat sil a ist dalej...babätko chceme...ja som si tiez uz vytrpela dost a musime ist za svojim cielom...ja mam mrazacikov..idem cez vikend na UTZ a uvidim co poviedia... cim skor tym lepsie...

tessy2121
12. sep 2012

@makovicka53 pocuj,ty si si pichala fraxiparin?

kostickabonnie
12. sep 2012

@janamartina som smutna a sklamana s tebou, dufala som, ze aspon jedna z vas styroch bude uspesna .....a zelam tebe, @tessy2121 @makovicka53 @waw @olivia31 a aj ostatnym uspesne druhe kolo 🙂

radka1704
12. sep 2012

@janamartina velmi ma to mrzi co sa ti stalo je to smutne a od takejto kliniky by som to necakala

ivka1404
13. sep 2012

@janamartina ahoj pred pár dňami som čitala,žeti to vyšlo a tešilo má to lebo je takích malo a teraz toto je mi to ľuto viem čo prežívaš ako každá z nás.ja mám za sebou dva neuspechy a tiež som bola hrozné nahnevaná a smutná hlavne z toho pristupu.prvý krát,ked sa mimi uchytilo som špinila volala som každy druhý deň do heliosu čo mám robiť povedali mi čakajte do 14.dňa kedy pôjdem na sono predpisali mi k utrogestanu aj duphostan,ale vraj by sa utroš mal brať cez ústa,aby ho nevyplavilo no to v heliose nepovedali vlastné na moje otázky boli dosť skúpi.špinenie začalo v stredu v pondelok som išla na kontrolu predtým som si urobila ešte test kde prvý krát v živote sa objavili dve čiarky takže som bola šťastná,ale ešte som to nemala potrvedené tak som bola opatrná.poobede mi volali a povedali mi ,,gratulujem vám ste tehotná,, od šťastia som nevedela čo robiť.špinenie však neprestávalo a k tomu sa pridalo aj trochu krvi tak som volala v stredu zase prepojili ma z recepcie na doktora ten mi povedal ,,to si musite zavolať na recepciu a objednáť sa na sono potom sa ukáže,, pripádala som si ako debil kedže som volala o osmej objednali ma až na druhý deň,zbytočné čakanie.doktorka mi povedala vraj hodnota hcg v pondelok bola nízka len 75 takže nevie či tam mimi ešte je.poobede mi volali,že hodnota klesla a bolo po radosti.bola som riadné nasratá,pretože prečo mi na rovinu nepovedali hodnota hcg ukázuje že tehotenstvo u vás prebieha,ale je nízka uvidime aké budu vysledky po kontrole a nie hned ti gratulovať,pri druhom pokuse som absolvovala ket rozplivali sa ,že embryko je nádherne,veľmi kvalitné a je šanca teda na uspech,sliznicu som vraj tiež mala ukážkovu,pri transfere doktorka mala menší problem dostať sa do maternice ale bolo to vraj len minimum a tenkokrát som verila v uspech predpisali mi fraxiparin(možno keby mi ho dali prvý krát mohlo sa mimi udržať) nemala som žiadne ťažkosti,žiadné špinenie to prišlo až deň pred kontrolou uplne slabulinke len na papieri.bola som si teda ista,že to vynde a to špinenie môže byť len z uhniezdovania.poobede mi volalali,že test je negativný že sa embryo vôbec neuchytilo.prišiel šok a otázka PREČO? nevedela som to pochopiť ani moja známa,ktora mi pichala injekcie ani môj muž,ked vraveli,že embryo bolo kvalitné.rozhodli sme sa s mužom,že druhé kolo nepostupime,pretože sme tam nechali kopu peňazi a tie strohe odpovede z ich strany ma odradili bojovať dalej takouto cestou.ideme si dať urobiť genetické testy,aby sme na sto percent vedeli,kde je problém a potom uvidime ako dalej.muž mi povedal,že by sme na jar mohli skusiť ivf,ale už v inom centre.takže ti držím palce,aby si sa rychlo cez to preniesla i,ked to je ťažké a bojovala dalej raz ten uspech musí prisť 😉

mimon31
13. sep 2012

je mi to velmi luto ako vam to dopadlo, ale vela ludi im naletelo na ich usmev a podavanie ruk.

@ivka1404 co sa tyka embrya ako vyzerá, tak to nic neznamena aj embryo ktoré ma 1kvalitu na pohlad , moze mat poruchu. Staci sa pozriet aka je uspesnost v Heliose Brno, pri vysetreni celeho spektra embrya, je uspesnost na jeden vklad az 90%

janamartina
13. sep 2012

@ivka1404 Ahoj ja som sa akurát teraz vrátila z Martina. Bola som na kontrolu ako sa čistím. Ja pri potvrdení tehu som mala hcg 900 a dnes bolo ešte stále veľmi vysoké 490 a zajtra musím tam ísť zase. Len ja veľmi silno krvácam a mám bolesti dali mi zase injekciu na sťahovanie maternice. Bola tam lekárka a bola teda zlatá lebo som ju bombardovala otázkami a naozaj mi vysvetlila čo som sa opýtala. Len neviem či to bolo správne pretože teraz je ta bolesť ešte väčšia. Ja som jej povedala že ma trápi že keď sa mi to minulí týždeň stalo v stredu to prudké krvácanie a bola som vo štvrtok na kontrole a bolo všetko v poriadku či som okrem toho duphastonu nemala dostať ešte aj fraxiparin aby sa tam neurobila ta zrazenina povedala mi že áno mohlo sa mi to nasadiť a možno že by k tomu vôbec nedošlo a že keby tak vtedy by sa dalo povedať že embryo nemalo dobrý genetický predpoklad sa vyvíjať ale keďže som tie injekcie nedostala tak mi to nemôže povedať. No môj názor je taký že tam genetika nebude zlá a to si myslím kôly tomu že plod sa pekne vyvíjal v stredu mal 2mm a v nedeľu keď sa to stalo mal 5mm lebo ja som ráno prišla na sono o9.30hod a ešte tam bolo ale bola tam ta zrazenina ktorá nepovolila výživu plodu čo mi povedala aj doktorka a preto začal v maternici klesať inak ja som ho mala aj vysoko položený ten plod. A v pondelok keď som bola na kontrole ráno tak sliznicu som mala stále veľmi vysoko položenú a zhrubnutú. A preto si aj myslím že keby telo nemalo prijať embryo alebo by sa zle vyvíjalo tak by telo dostalo signál tomu že sa niečo deje a dialo by sa niečo aj zo sliznicou aj z maternicou a hcg by nebolo také vysoké a to nemôžem akosi predýchať a ma to stále viac a viac bolí. A zajtra musím zase na kontrolu lebo mi aj slabo klesá hcg v krvi. A to je pre mna signál toho že by sa všetko vyvíjalo v poriadku. Nemôžem si akosi pomôcť ale podla mňa pochybili oni.

janamartina
13. sep 2012

@mimon31 A ešte som sa opýtala na to ako to je že po oplodnení na tretí deň keď sa delia bunky a ma 8 - 10 buniek že sa odobere bunka a či sa dá zistiť genetický predpoklad povedala že áno že sa to dá a tam sa potom vkladá genetický zdravé embryo. No a prečo to nepovedia že je aj taká možnosť a že to robia lebo ja som sa to dočítala a opýtala som sa na to a povedala mi áno aj mi to robíme ale poznámka neprepláca to poisťovňa. No a čo tak nech to neprepláca ja si to zaplatím sama ale keď o takej možnosti nevieš a ti to nepovedia tak ................ A oni by ti mali ponuknúť všetky možnosti a nie že sa niekde niečo dočítaš a musíš sa pýtať ta či to robia či sa to dá atď Však to si potom oni robia meno lebo takéto veci sa rýchlo rozkríknu. A oni by mali urobiť maximum a malo by to byť v ich záujme a nie brať to ako na páse. Pride mi to ako biznis však zarobíme teda z ich strany si myslím že asi takto uvažujú. Ale nech sa skúsia vžiť do kože tej ženy ako sa cíti. Keď už by to nevišlo ani vtedy keď by naozaj urobili maximum a už by vyčerpali všetky možnosti tak nepoviem ale takto je to des.

tinka9075
13. sep 2012

@ivka1404 skoro ako môj príbeh ja som zažila niečo podobné 😒 tehu potvrdené z krvi a začalo špinenie a krvácanie tak som rýchlo volala Krajkovičovi a jeho odpoved bola že asi potrácate keby bol vtedy pri mne tak takú mu strelím až ho prehne hlavne že som tam nechala vela prachov a tiež keby som pichala fraxiparín tak sa bábo udrží ☹ mna naštvalo že hematka mi dobre nevyšla a doki odporučil hned pichat injekcie len múdry doki v centre že načo som mala dost z toho prístupu.....a ked sme tam prišli na konzultáciu dobre že sa nám do zadku nevopchal a ked som mu povedala že som 3x potratila tak mi povedal že som normálny prípad po 3potratoch som mala dost ked to takto bral 🙂 🙂 ked som prišla do centra dohodnút sa na KET tak som mu všetko pekne povedala čo si o tom myslím 😠 😠 tak ma pekne preložil k doktorke ktorá mi robila KET lebo doki sa mi nedokázal pozriet do očí to som zažila v centre ja 😒 ale teraz chodím do Brna a tam je to o niečom inom a o peniazoch určite nie len som tam mala íst skôr 🙂 🙂 Držím všetkým snažilkám palce aby im to v tomto centre vyšlo ja som asi to štastie nemala alebo doki vtedy nemal dobrú náladu 🙂 🙂

lenaa1
13. sep 2012

Kukala som tuto temu, my sme sa snazili otehotniet a podarilo sa nam prirodzenou cestou, viem ake je to tazke prechadzat tymito vecami, ale clovek by sa na to nemal moc upinat lebo je to este horsie. Nepaci sa mi pristup niektorych babeniek aky maju pristup k centru Martin za to ze sa im nepodari otehotniet alebo potratia. Moj nazor je ze pre telo je nieco neprirodzene otehotniet neprirodzenym sposobom a telo sa pokusa plodu zbavit. Ja som mala na zaciatku tehotenstva hematom strasili ma ze potratim pritom hematom zmizol a vsetko je ok. Hematom nieje sranda vec je to krvna zrazeninka, ktora sa zceli alebo prestane vyzivovat plod takze si janamartina nemas co vycitat a ani lekarom nemas co vycitat. Drzkam Vam palceky nech Vam to vide a hlavne sa na to neupinajte u mna to prislo ked som najmenej dufala a prestala som sa upinat na nieco co nejde.

mimon31
13. sep 2012

@janamartina helios neodobera v 3.den ale az na 5. alebo 6. den, embryo sa musi dostat do stavu hacujucej blastocysty (a odobera sa 8-10 buniek ), Len neviem ci to robia aj v Martine.

ria191
13. sep 2012

@mimon31 @janamartina myslí asi PGD a vtedy sa odoberá 1 až 2 bunky z vyvíjajúceho embrya na zistenie genetických vád, ale čo ja viem tak toto si dávajú baby až keď majú viacej neúspešných pokusov za sebou alebo genetické poruchy v rodinnej anamnéze a ani v čechách to lekári moc neodporúčajú nevidia v tom veľký význam

ria191
13. sep 2012

@janamartina teraz je ale novinka embryoskop, ale neviem v ktorom centre na slovensku. Ním vlastne monitorujú celý vývoj embrya a vedia vybrať len tie najkvalitnejšie, ktoré sa pravidelne delia. V tomto vidia prevrat embryológovia

janamartina
13. sep 2012

@lenaa1 Ja ťa vyvediem teraz z omylu. Píšeš že by sa človek nemal na to upínať. Ja som sa neupínala a brala som to úplne flegmaticky keď som do toho išla. Aj keď som išla na kontrolu som tam išla po tých 14.dňoch že test bude negatívny a opak bol pravdou bol pozitívny. Potom sa to vyvíjalo úplne ukážkovo plod 2mm o ďalšie 2dni plod mal už 5mm. Vysoko položená sliznica zhrubnutá, plod vysoko uložený v maternici a zrazu hematóm ktorý zabránil vyživovať plod. A nehovor mi že by sa takto pekne všetko vyvíjalo keby mal plod zlú genetickú predispozíciu. To by sa už niekde zobrazilo keby to telo chcelo vylúčiť. Buď by nebolo také vysoké hcg alebo by sa znižovala sliznica alebo by sa neuhniezdilo tak vysoko v maternici mi nevyprávaj hlúposti o tom aby sa človek na to neupínal. Toto bolo jednoznačné pochybenie z ich strany a ešte mi to dneska aj doktorka pripustila že áno trebalo nasadiť fraxiparinové injekcie aby nedošlo k tomu čo sa stalo. A moje telo sa nepokušalo plodu zbaviť. Keby to tak bolo tak aj začne klesať prudko hcg a ja nes 4dni po potrate mam stale hcg 490. A aby si bola ešte v obraze toto mala aj moja sestra nasadili lieky na riedenie krvi a maly ma dneska 6 rokov. Tak ma nepresviedčaj o opaku keď jednoznačne oni pochybili.

janamartina
13. sep 2012

@mimon31 Toto čo si písala veru neviem či robia v Martine ale v Martine robia že odoberú 1 až 2 bunky z vyvíjajúceho sa embrya a zisťujú genetickú vadu to som sa pýtala a to mi povedala že áno že to robia. Ja by som si to nedala robiť len som sa na to opýtala či je aj taká možnosť.