icon

ICSI v Brne a mikroTESE v Prahe: Skúsenosti a ceny

katarinka_
24. jún 2024

Ahojte dámy,
píšem, lebo by som sa rada poradila, sme s manželom veľmi zapeklitý prípad. má azoospermiu, nakoniec sa ukázalo, že niekoľko málo spermií ale produkuje (jednotky). hľadáme informácie, možnú liečbu a pod. potom ho ale určite čaká operácia - všetko nasvedčuje tomu, že jeho typ azoospermie si vyžaduje mikroTESE, ktorú robia IBA v Prahe. mám preto skôr praktické otázky, ale dosť zložité. 🙂

1. koľko vás vyšlo ICSI v Brne a koľko vám preplatila poisťovňa (ja mám VšZP)? + koľko návštev Brna to znamenalo. A s ktorým centrom ste boli spokojné, prosím? 🙂
2. robili niekomu v Brne aj predimplantačné gen. vyšetrenie embrya? ak áno, koľko stálo?
3. manželovi budú robiť operáciu v Prahe, následne sa musí "materiál" previesť - asi pre jednoduchosť zvolíme Brno, nie SR. aj s týmto prosím má niekto skúsenosť? Cena + ako to prakticky prebieha.
4. (ale v toto už ani nedúfam) - nemá niekto náhodou skúsenosť s MikroTese v Prahe?

Rozhodne neredukujeme toto celé na peniaze, ale chcem si vedieť predstaviť, čo nás čaká. aj azoospermia totiž vie človeka zamotať - chodíme po vyšetreniach, hľadáme info, míňame na to dosť peňazí a energie. a to je len začiatok. 🙂 a peniaze nie sú všetko, ale toto sú iné pálky, treba sa na to pripraviť vopred...

Ďakujem vám za názory a pomoc