IUI a alkohol
Baby kolko dni pred IUI by nemal chlap pit alkohol?.... tento mesiac to mame blaznive (krstiny, svadba, oslava, rozlucka) a chcel by si vypit. Viem, najlepsie je nepit vobec.
@martinaju a myslis, ze ma vyznam ist tento mesiac na iui? Prve nevyslo (nedal si ani poharik asi mesiac pred iui).
Ci radsej pockat tento mesiac?
@bambulienka25 ale alkohol nie je dobry na spermie, nechapem načo jej radíte ked neviete ako ovplyvnuje alkohol spermie. IUI nie je zadarmo a ked maju problém v spermiach tak alkohol môže veľmi zhoršiť spermiogram. Minimalne počet a pohyblivosť môže byť horšia a to nehovorím o ďalších veciach.
@bambulienka25 no u môjho partnera to bolo opačne po piti alkoholu bol soermiogram vyrazne horší a nebol na soermiograme po 24 hodinach ale po pár dňoch a to môj priateľ nepije nejako často ani veľa, vtedy to bolo len pri vyšetrení pred ivf sa alkoholu nedotkol sam videl ako alkohol ovplyvnil spermiogram a neriskoval 🤷🏽♀️
Môj večer pred IUI pil pivo a mal práveže ukážkový spermiogram. Najlepší zo všetkých troch 🙂
u nás prípady pre porovnanie. môj muž si dopraje pivko, vínko, cigu, 2 x IUI nevyšlo, prvý krát IVF vyšlo. sestrin muž športovec, nefajčí, nepije. 2X IUI nevyšlo, 1 IVF nevyšlo 😖 podľa mňa nie je to až tak o tom alkohole a cigaretach. ale o diagnózach. ak sa partner neopija každý deň jak handra a nevyfajci balík cigariet denne, je to ok. už si myslím, že skôr tie potraviny, mäso napichane antibiotikami, zelenina atď sú rovnako škodlivé ako ostatné svinstva s prepáčením. verte že to vyjde, ale IUI malo ktorým vyšlo. už by som neutracala peniaze a išla do IVF hneď

Ideálne čo najdlšie a ako si napísala naideálnejšie vôbec nakoľko spermie dozrievajú cca 3 mesiace.