icon

IUI darca mal nižšiu pohyblivosť spermií ako môj manžel

annkajanik
24. feb 2021

Ahojte babi som 16 deň od iui dnes som bola na krv je to negatívne no 8 deň od iui som si robila teh.test bol tam duch 11 den cyklu mi pichli 2x ovitrelle potom liečba estrofem a progestanelle. No všimla som si ze po rozmrazeni mal darca celkovú pohyblivosť lne 33 percent to je horšie ako mal manžel na najlepšom spermiograme naj mal 40% celkový počet spermií 5 miliónov 100%motilita AID myslíte že to bolo už od začiatku bez šance? Z takými spermiami alebo počkať co ukáže čas je ta ešte nejaká šanca ja sa liečim pcos sioforom a manžel mal vraj nejaký zápal tak ma antibiotika vraj sa to upraví o 3 mesiace babi co robiť ísť na ivf o 3 mesiace? 🤔😔

any_soj
24. feb 2021

@annkajanik no ja celkom nerozumiem, aký zmysel má "vlastné dieťa", ak ho nemám s mojím manželom. Máme syna v pestúnskej starostlivosti a v júli som aj rodila našu dcéru (žiaľ bola už mŕtva vtedy), ale čo ma fascinovalo na nej v porovnaní so synom bolo že vznikla z našich tiel, že je fyzickym pokračovaním nášho spojenia. Že proste radšej "cudzie", než splodene s neznámym.

mikasz
25. feb 2021

@any_soj ja celkom nerozumiem tvojej reakcii. To, ze niekto bude mat radsej cudzie dieta v pestunskej starostlivosti je uplne rovnako jeho vec ako to, ci niekto tuzi po vlastnom, hoci s darcovskymi spermiami. Ak si si nevsimla si v skupine asistovanej reprodukcie. Takze ak nemas odpoved na otazku, tak...

mikasz
25. feb 2021

@annkajanik s tymto by som sa asi poradila s embrylogom/andrologom v car. Mozno mal darca 33% pohybl, co sa aj mne zda trochu malo, ale mozno ine parametre boli tip top.
Navyse iui ma uspesnost tusim okolo 10-15%, cize aj ked by bolo vsetko tip top, je len 10-15% sanca, ze to vyjde
Ja by som manzelovi nasadila vitaminy, napr.folandrol, uvidite o 3mes, co kontrolny odber a podla toho sa poradila s dr.
Vzdy je sanca, ze vyjde aj iui, je to neporovnatelne menej narocne ako ivf, ci uz financne alebo aj zdravotne.
Ak vas tlaci vek, tak rovno kaslem na iui a idem na ivf.

annkajanik
autor
25. feb 2021

@mikasz manžel dostal antibiotika atď... O 3 mesiace kontrolný sp uvidíme ale hneď dávam o 3 mesiace žiadosť na ivf a pani ktorá mi Pisala ohľadom toho ze vlastne z manželom mať je lepšie my sme stým v pohode manžel to sam navrhol lebo chce mať čím skôr babo a popritom sa oň dá dokopy a hneď sa posnažím na vlastnom ale ne išlo to tak pôjdeme na ivf

annkajanik
autor
25. feb 2021

@any_soj je to blbosť a fakt to co píšete je jedno kto je otec ale máš to vo svojom tele mne manžel povedal krásnu vec ono to bude z teba keď ľúbim teba budem ľúbiť aj babo... A bude naše... To nepochopite keď ste hneď k tomu tak nastavená

any_soj
26. feb 2021

@annkajanik pred pár dňami tu bola diskusia, v ktorej žena písala, že nie je stotožnená s tým, že by mala spermie od cudzieho muža a že či nemá počkať na manžela, že sa lieči. Nebolo to náhodou v tejto?

annkajanik
autor
1. mar 2021

@any_soj nie nie