IUI v marci
Ahojte je tu niektorá z vás v procese IUI?
Žeby sme si napísali svoje pocity, dojmy z toho celého kolobehu 😊 a či bude vôbec koniec pozitívny ☘️
Ahojte. Ja som akurat po hysteroskopii a čakám na menzes, ale ten ma prist až koncom marca 🫣 ale hned po nom mame naplanovane IUI. Som z toho veľmi nervózna…hlavne z toho čakania 😩 Je to vaše prvé IUI?
@lenna255
@mirush_11 ženy ja som si akurát už pichla pred 10 minútami gonasi kit. Dnes som bola na sone, mám tri folikuly na pravom 18mm a na ľavom 17mm a 16mm. V piatok bude samotná inseminacia. Moje pocity sú také zmiešané. Predsa len, o babatko sa snažíme 3 roky a bez úspechu .
A aké sú vaše zdravotne problemy keď idete podstúpiť IUI?
Je to moje prvé IUI.
@lenna255 Lieky už máte predpísané ? Ja som brala od 3dc do 7dc clostylbegyt - ráno a večer.
@pabla99 Tak držím prsty nech to hlavne výjde 😍 my sa snažíme už 5 a nebola som nikdy tehotná 😩 ale teraz keď sme sa už konečne dali do rúk lekárov tak snáď to pôjde 🙏🏻 výsledky mame v poriadku takže ideme najprv do IUI a uvidíme čo to dá…mne predpisala letrozol. Len ma to trošku vystrašilo keď čítam že to je liek na rakovinu prsníka 😬🫣🫣
@mirush_11 niekedy si hovorím , že tie príbalové letáky radšej ani nečítať 🫣
Ale taktiez som si ho prečítala, a v tom momente ma prešla chuť na stimuláciu.
Ale čo narobime, musíme ostať silné. Keď to nejde prirodzene, musíme tej prírode trocha dopomôcť.☺️
Z mojej strany je všetko v poriadku. Len moj manžel má spermiogram hraničný - teratozoospermia. Pri tejto diagnóze by bolo obrovské šťastie otehotnieť pri IUI.
My ideme len jedno kolo skúsiť a aj tak bohužiaľ ak nevyjde budem musieť podstúpiť umelé oplodnenie.
@pabla99 ja beriem letrozol 3-7dc tiež dva krát denne ..jasne ja som mala viac krát stimuláciu ale len plánovaný pohlavný styk..teraz cez car ideme skúsiť IUI ..tak super že máš toľko veľa folikulov ☺️ a kolkaty deň si ??
Ja mám anovulacne cykly a PCOS …a chceme skúsiť tri pokusy a keď nie tak potom IVF ..a kam chodíte do centra ??
@lenna255 chodíme gyn fiv - ZA. Popravde my s manželom sme mali ísť rovno do umelého oplodnenia, pretože mal katastrofálny spermiogram ale neviem - zrazu prišla osväta a spermiogram sa mu výrazne zlepšil . Mne zatiaľ neprišli na žiadny problém , ovulujem pravidelne všetko tip top.
Preto ideme skúsiť IUI - je to menej finančne aj zdravotne náročné, aj keď musím uznať že aj pri tom clostyle a gonasi cítim na sebe mierne zmeny🫣😅
A kam chodíte vy do CAR? Koľko sa už snažíte ? 🙂
My mame zajtra konečne IUI…
@pabla99 ja tiež teraz chodím do gynfiv ZA, ale v rámci prípravy na IVF, možno sa ráno stretávame na kontrolách. Ja by som mala mať v pondelok opu, zajtra idem ešte na kontrolu. My sme absolvovali 2x IUI v TN, ale bez úspechu. Na ten clostyl si pekne zareagovala, ja som mala vždy len jeden folikul. Aby z toho ešte neboli dvojičky ☺️ Máš skoro toľko folikulov ako ja, čo si pichám injekcie už 10 dní
@baskustek ja som bola na sone v pondelok a vcera 🙂 možno sme sa aj videli ale chodí tam celkom dosť ľudí/ parov, tak to nedokážem tak vnímať. A vy ste kedy bola ? 🙂 ooo ďakujem. Mne nebola zistená žiadna chyba (zatiaľ) tak preto možno reagujem dobre na hormóny .
A vy máte aké diagnozy ak sa smiem opýtať?
Bola by som strašne šťastná keby to vyšlo 🥹 aj keď popravde mám aj trocha strach keď mám až tri folikuly … 😅
@baskustek tak my , teda skôr ja 😅 to mám už za sebou. Ovulacia nastala, už ked mi pán doktor robil zákrok tak ma začalo extrémne bolieť podbruško , teraz ma už doslova Páli, bolí …
Len spermiogram sa môjmu manželovi od poslednej kontroly opäť dooosť zhoršil … až som nechápala že aká zmena a dosť ma to sklamalo. Nechcem byť nejaká pesimistická ale keď som videla tie čísla , pochybujem, že IUI vyjde …
Ako ste na tom vy ?
@pabla99 ja som dnes bola na kontrole a už pekne podrástli folikuly, je ich nakoniec cca 17. Takže v pondelok mám opu, som zvedavá, ako to dopadne a koľko nám zostane embryí na vklad. Teraz príde tá najhoršia časť, to čakanie na výsledok. A zákrok ti robil dr Galo? Mi príde, že všetko robí tá mladá doktorka, až sa čudujem, ako to všetko stíha. Neboj, mysli pozitívne, ak to aj nevyjde, je veľa ďalších možností, určite sa raz dopracujete k bábätku 🍀
@baskustek tak dajte potom vedieť ako ste zvládli OPU. Verím v pozitívne výsledky a že embryjok bude čo najviac ! 🙂 ja som sa vrátila späť do normálneho života, práca…
Áno pán doktor Galo. S ním sme mali aj vsetke konzultácie, aj HyFoSy mi v decembri robil on, inseminaciu taktiez … neviem podľa čoho to tam majú rozdelené, ale ja mám s ním len dobre skúsenosti.
Až na tie kontrolné soná, stále prichádzam do kontaktu len s ním.
A čo sa týka IUI, mám tri dni po zákroku , a od dnes má pichá v podbrušku… ale nejdem to pripisovať nejakým príznakom aj tak je ešte skoro a mne to príde že si to už skôr asi namýšľam. Ako sa máte vy? 🙂
@pabla99 ja mám dnes za sebou opu a zároveň mi robili hysteroskopiu. Tiež dr Galo ma operoval, je super. Ale aj dr Chnurik je milá, ona mi odporúčila tú hsk a konečne sa našla príčina mojich potratov vďaka tomu. Jedine tá blondína doktorka je taká prísnejšia, ani neviem ako sa volá. Tá čo ráno zapisuje folikuly počas kontrol. Po preliečení môžem ísť na vklady. Vajíčok bolo 11, uvidíme koľko zostane embryjok.
@baskustek áno máte pravdu tá blondínka (ani neviem ako sa vola) pôsobí prísnejšie ale nemala som ani s ňou najmenší problém. Všetci mi tam prídu veľmi milý. Pani DR. Chnurik my zrejme robila tie sona a tiež mi pripadala byť veľmi mila . Dr. Galo je veľmi priamy a vtipkár, jeho prístup mi vyhovuje. CAR by som určite nemenila, ak by sme išli riešiť IVF tak tiež u nich 🙂
Tak som zvedavá aký bude váš další postup 🙂
Ja som už strašne nedockava na výsledok.
@pabla99 podarilo sa? ☺️
@matusa_153 dobrý deň , bohužiaľ nie už sa mi spustila aj MS../
@pabla99 tak to má mrzí že nevyšlo, budem držať palce aby nabudúce sa podarilo ☺️
@matusa_153 ďakujem 🙂 aj vy ste boli na IUI ?
@pabla99 nie ale sme objednaný do martina na prvú konzultáciu až v máji.. tak potom uvidíme čo povedia tam. Ale chcela by som skúsiť iui, ja mám pcos
@matusa_153 držím palce ! Koľko sa už snažíte o dieťa ?
U nás je zas problém zlý spermiogram.
@pabla99 už to je rok.. u mna neprebieha ovulacia. Aj som bola u dr viac krát že či budem mat ovulaciu a nič.. takze jedine centrum.. to asi tiež závisí od partneroveho spermiogramu aké budú výsledky či odporučia iui alebo ivf. Dúfam že to bude mat ako tak ok, a že najprv skúsime iui
@matusa_153 je to menej invazívne to IUI, dalo sa to v pohode zvládnuť 🙂

@pabla99 ahoj. Ja čakám na menštruáciu a potom by sme sa mali dočkať IUI ☺️