icon

IVF a dvojčatá

sara158
17. feb 2025

Ahojte,

plánujeme IVF a zvažujeme vloženie dvoch embryí. Viem, že to zvyšuje šancu na tehotenstvo, ale aj na dvojčatá. Aká je vaša skúsenosť? Koľkým z vás sa uchytili obe embryá a koľkým len jedno?

Ďakujem za odpovede

mikitilik29
17. feb 2025

@sara158 prvý krát sme vkladali dva embria a neujalo sa ani jedno. Druhý krát jedno a podarilo sa. Držím palce

thereisabear
17. feb 2025

Osobnú skúsenosť nemám, ale poznám trojičky z dvoch embryí.

sono2
17. feb 2025

To je pre teba úplne irelevantné ako sa komu čo podarilo. Tam je jedine otázka, že ak das dve a uchytia sa, či chceš vôbec dvojičky. To je jediná otázka.
Odpoveď vyššie je samozrejme tiež možná...

andrea_82
17. feb 2025

Prvy raz sme vkladali dve a mame jedneho syna. Potom uz sa neujalo ziadne, ci sme davali dve alebo jedno. Keby som sa mala teraz rozhodnut, dala by som znova dve.

e1i
17. feb 2025

@sara158 vklad 2 embryi nezvysuje sancu na uspech

michaela329
17. feb 2025

Vklad dvoch nezvyšuje šance na úspech, má svoje riziká. Sesternica tak skoro prišla o prosperujúce embryjo, keď sa síce obe ujali, no jedno zanikalo a pri krvácaní skoro prišla aj o druhé - vitálne. U mňa sa podarili dva vklady jedného.

stellarstar
17. feb 2025

Aj z jedného môžeš mať dvojky

bubinko1506
17. feb 2025

Mala som 3 vklady. 1x sme vlozili dve, ujali sa obe, ale potratila som kvoli hematomu v 6tt. 2x sme vlozii 1, neujalo sa. 3x sme vlozili dve a dvojicky maju 8,5 roka.