IVF a dvojčatá
Ahojte,
plánujeme IVF a zvažujeme vloženie dvoch embryí. Viem, že to zvyšuje šancu na tehotenstvo, ale aj na dvojčatá. Aká je vaša skúsenosť? Koľkým z vás sa uchytili obe embryá a koľkým len jedno?
Ďakujem za odpovede
Osobnú skúsenosť nemám, ale poznám trojičky z dvoch embryí.
To je pre teba úplne irelevantné ako sa komu čo podarilo. Tam je jedine otázka, že ak das dve a uchytia sa, či chceš vôbec dvojičky. To je jediná otázka.
Odpoveď vyššie je samozrejme tiež možná...
Prvy raz sme vkladali dve a mame jedneho syna. Potom uz sa neujalo ziadne, ci sme davali dve alebo jedno. Keby som sa mala teraz rozhodnut, dala by som znova dve.
Vklad dvoch nezvyšuje šance na úspech, má svoje riziká. Sesternica tak skoro prišla o prosperujúce embryjo, keď sa síce obe ujali, no jedno zanikalo a pri krvácaní skoro prišla aj o druhé - vitálne. U mňa sa podarili dva vklady jedného.
Aj z jedného môžeš mať dvojky
Mala som 3 vklady. 1x sme vlozili dve, ujali sa obe, ale potratila som kvoli hematomu v 6tt. 2x sme vlozii 1, neujalo sa. 3x sme vlozili dve a dvojicky maju 8,5 roka.

@sara158 prvý krát sme vkladali dva embria a neujalo sa ani jedno. Druhý krát jedno a podarilo sa. Držím palce