icon

IVF a PN

rozalka_13
11. júl 2023

Ahojte dievčatá, chcem sa vás opýtať, či ste nemali podobnú skúsenosť. Som učiteľka v materskej škole, kde robíme iba dve. Lenže s kolegyňou (riaditeľkou) nemám až tak moc dobrý vzťah a vadí jej len keď napríklad chybám 2-3 dni. Ohľadom môjho IVF ma vôbec nepodporuje, priam skôr mi za to nadáva a ohovára ma pred ostatnými. Bola som v klinike a povedali mi, že vlastne musím už nastúpiť na PN teraz v auguste. Mám jej to povedať teraz skôr alebo až keď dostanem PN do ruky. Aby si vedeli zariadiť druhú učiteľku na zástup. Ako to riešiť? 🫣

sweet20
11. júl 2023

@rozalka_13 ja by som povedala teraz

akiknabruh
11. júl 2023

určite oznámit pn skôr
ja som mojho zamestnavatela infonovala uz dva tyzdne pred , presne vie o čo ide
držím palce

jj298
11. júl 2023

@rozalka_13 naco kolegynu vobec zasvecujes do toho ze ides na ivf?

akiknabruh
11. júl 2023

@jj298 súhlasim , pokial ozaj nemate dobré vztahy , vobec ju to nemusí trápit .Osobná a dosť intímna vec.

rozalka_13
autor
12. júl 2023

@jj298 nakoľko je to moja riaditeľka a sme len dve, veľmi veľa som teraz vymeškavala v práci. Povedala som jej to, nech ma pochopí ako žena ženu…aby som sa stále nemusela vyhovárať na niečo iné. A žiaľ ma nepochopila ako žena ženu a

rozalka_13
autor
12. júl 2023

@akiknabruh no a zamestnávateľovi si povedala, že o čo sa jedná? Len ze ideš na dlhodobú pn?

rozalka_13
autor
12. júl 2023

@sweet20 dobre, poviem to teraz skôr 🙂

mamina7070
12. júl 2023

@rozalka_13 jasne povedz cim skor ved musi najst za teba nahradu

cokoladacoko
12. júl 2023

Urcite nehovor vopred. Ako mozes vediet ze ti naozaj vypisu PN?

bejbs123
12. júl 2023

A pred kym ta ohovara ked ste tam len dve?ved nema pred kym… a to ti moze byt jedno…ja som to sefovi povedala,ale vedela som,ze na tu pnku budem vypisana

jj298
12. júl 2023

@rozalka_13 rozumiem ti ale na to sa nikdy nespoliehaj. Cakala si ze ta podpori ked pre nu to znamena ze ostane na pracu sama? Cim menej kolegovia vedia o tvojom sukromi tym lepsie.

rozalka_13
autor
12. júl 2023

@cokoladacoko bola som na konzlutácií a pani lekárka ma už teraz chcela vypísať na pn. V žiadnom prípade nesmiem pracovať, keďže robím s tými najmenšími deťmi 2,5 ročnými…už to viem na 100%, že ma vypíšu

rozalka_13
autor
12. júl 2023

@bejbs123 ohovára ma a rieši to a kucharkou, upratovačkou a dokonca aj s rodičmi

rozalka_13
autor
12. júl 2023

@jj298 neostane na prácu sama.. každá jedna stolička je nahraditeľná. My ľudia sme nahraditeľní raz dva tam bude iná učiteľka 😁 čakala som od nej väčšiu empatiu, keďže je to matka 3 detí

bejbs123
12. júl 2023

@rozalka_13 su ludia a ludia,moj sef je pravy opak,spravil by pre mna prve posledne, no ja som tiez vzdy robila vsetko co trebalo a vzdy aj nad ramec mojej agendy,bohuzial to nie je pravidlo,ze sef sa tak musi zachovat,treba sa od toho odosobnit,bohuzial ivf je narocny proces a treba ratat so vsetkymi variantami,my ho riesime 3roky,vydarit sa moze na prvykrat no nemusi,pocas pnky je clovek v ochrannej lehote,no inak nie,drzim palce,nech sa zadari,treba mat hlavne pozitivne myslenie