icon

IVF so známym darcom

erikaa1989
9. jún 2025

Podarilo sa niekomu vybaviť IVF od známeho darcu nie od anonyma?
Ahojte na Slovensku vraj je oficiálne nepovolené mať známeho darcu spermií pri ivf ako ste to riešili? Išli ste niekam do zahraničia? Alebo ste sa dohodli nejako ináč s klinikou?! Prosíme o pomoc!!! Ďakujeme pekne

s_o_n_i_k_e
9. jún 2025

IVF môžete riešiť s kým chcete, to s kým prídete je klinike jedno, jedine čo si myslím, že na IVF musíte mať diagnozu ale nijako inač neriešila klinika môjho partnera, dal súhlas a bolo nič viac nič menej. Odporúčam len, keďže bude partner len na oplodenie, aby ak budete mať oocyty, mraziť ich solo bez spojenia so spermiou, lebo ak nedá súhlas v budúcnosti už nepovolia bez jeho súhlasu vklad. MOžno časom niekoho stretnete a oocyty budú veľmi vhodné už s budúcim partnerom. 🙂

ivananr
12. jún 2025

@erikaa1989 neriešili sme to, ale na klinike si pri výbere darcu spermií urcujes určité parametre... Čiže úplne hypoteticky by sa mohlo podariť, že on daruje na klinike spermie a ty podľa parametrov výšky, váhy, krvnej skupiny, farby očí a vzdelania dostaneš práve jeho. Samozrejme, bola by veľká náhoda, keby tam bol aj niekto iný taký, ale vždy sa to môže stať.

erikaa1989
autor
12. jún 2025
@s_o_n_i_k_e

IVF môžete riešiť s kým chcete, to s kým prídete je klinike jedno, jedine čo si myslím, že na IVF musíte mať diagnozu ale nijako inač neriešila klinika môjho partnera, dal súhlas a bolo nič viac nič menej. Odporúčam len, keďže bude partner len na oplodenie, aby ak budete mať oocyty, mraziť ich solo bez spojenia so spermiou, lebo ak nedá súhlas v budúcnosti už nepovolia bez jeho súhlasu vklad. MOžno časom niekoho stretnete a oocyty budú veľmi vhodné už s budúcim partnerom. 🙂

@s_o_n_i_k_e praveze nie, obe kliniky nam povedali ze na Slovensku a v celej EU je IVF so spermiami od známeho darcu /teda napriklad rodinny prislunik kamarat alebo kto kolvek koho by som si chcel ja vybrat/ ZAKAZANY

bielasovicka
12. jún 2025
@erikaa1989

@s_o_n_i_k_e praveze nie, obe kliniky nam povedali ze na Slovensku a v celej EU je IVF so spermiami od známeho darcu /teda napriklad rodinny prislunik kamarat alebo kto kolvek koho by som si chcel ja vybrat/ ZAKAZANY

@erikaa1989 rodinný príslušník? 🤦🏼‍♀️