icon

Je IUI efektívnejšie než plánovaný styk?

3. okt 2024

Ženy, dnes som sa dozvedela, že IUI ma až 5 násobne väčšiu šancu na otehotnenie ako plánovaný styk. Doteraz tu stále čítam len o tom, ako je IUI strata času, peňazí… a toto mi dnes doktor v Car povie 😂 ja už fakt neviem čomu veriť. 🤦🏼‍♀️ nehadala som sa s ním ani som mu nepovedala na to nič, ale myslela som si len svoje keď tu veľa z vás písalo aká je to blbosť a že tam sú mizive šance na úspech…

monicazbb
3. okt 2024

Taak, zas lepšie ako skušať do nemoty prirodzene otehotnieť.Je pravda že IFV je účinnejšie ale aj drastickejšie pre zdravie ženy aj finančne.Zas ak to zo 2 krat nevyjde , tak potom hľadať príčinu a rozmyšlať nad IFV.

bambulka711
3. okt 2024

Tak, nám v dvoch CAR povedali, že je to o 5% úspešnejšie, nie 5x 😅
A úprimne, pre mňa IVF predstavovalo oveľa menšiu záťaž, ako 1 a pol roka lietania na vyšetrenia, folikulometriu, časovaný styk, potom zas čakanie, sklamanie a takto dookola. Záleží ale veľmi od okolností, aké máte. Vek, zdravotný stav a pod.

autor
3. okt 2024

@bambulka711 mne vyslovene povedal, že IUI je 5 násobne úspešnejšie ako plánovaný styk. Lebo sme mali mat teraz 4x plánovaný styk, ale som im vravela že premýšľam nad tým IUI že je to asi väčšia šanca ako plánovaný styk nie? A on hneď že áno až 5 násobne 😂😂

bambulka711
3. okt 2024

Zvláštne. Neviem, kam chodíte, lebo nám naozaj dve centrá a traja lekári nezávisle od seba povedali toto. A plus, tu máš úspešnosť IUI. Samozrejme, rozhodnutie je na tebe 🙂

autor
3. okt 2024

@bambulka711 tak aspoň vekovo na tom nie sme najhoršie. Ja mám 26 a chlap 27😁 no veď uvidíme…