Je možné ísť na KET bez ET?
Ahojte, chcem sa opýtať ohľadom vkladu čerstvého embrya (ET) verzus zmrazeného (KET).
Viem, že väčšinou je štandardný postup taký, že ak nie sú žiadne ťažkosti ako OHSS a pod, ide sa pár dní po OPU hneď na ET.
Ak by som si po stimulácii chcela oddýchnuť, troška nechať telo zregenerovať po liekoch a pod, bolo by možné aj to že by som na ET ani nešla, nechali by sme všetky embryjká zmraziť a šla by som až na KET budúci cyklus? Mali ste to niektorá takto dobrovoľne? Ovuláciu mávam prirodzene, príde mi to ako celkom fajn nápad, dať si pauzu, nechať to telo troška odpočinúť, a tým zvýšiť šance na úspech.
Ďakujem za vaše názory.
Žienky a čo je podľa vás lepšie, ET alebo KET? Ak by neboli počas stimulky a OPU žiadne problémy. Častokrát aj sliznica je nízko pod vplyvom stimulácie, atď, dosť nad tým uvažujem kvôli tomuto, avšak bojím sa či sa mrazením nemôže embryjko poškodiť
Ja osobne mam za sebou 1x et - biochemicke, 2 x ket - nevyšlo vobec. je to individualne, niekomu vyjde et, niekomu et a niekomu ani, ani. Co odporucam - riad sa sebou, svojim telom - necitaj, nezistuj, nechod po tom racionalne prilis.
Pokial sa citis fajn,aj sliznica je ok sla by som do et ja som musela mat ket kvoli ohss
Ďakujem veľmi pekne
Podla mna sance na uspech nijak nezvysis ked nepojdes hned na vklad, skor naopak.
Nie vsetky embrya budu po rozmrazeni dalej schopne, tak aj s tym treba pocitat.
A myslim, ze naj sanca bude hned, telo bude pripravene, ak ti narastie dostatocne sliznica, tak nie je dovod preco hned do toho neist.
Ako uz zaznelo, nespekuluj zbytocne, nechaj si poradit od doktorov.
@veselo_neveselo jasné, určite si nechám poradiť od lekára a uvidím aj podľa toho, ako sa budem cítiť
Isla som iba na KET, chcela som si dať pauzu od toho všetkého. Pauzu som mala mesiac. KET som mala v prirodzenom cykle.Vyšiel nám druhý vklad.
Iscare Bratislava. Mali sme dve embrya, prvý vklad sa nevydaril a z druhého máme 23 mesačnú dcérku.
Ja za seba odporucam ist na ET.
Mam za sebou 7vkladov a z toho prave 2x uspesny ET.
Niekedy je prave telo tak nabudene, ze sa embryo lepsie uchyti
@mikasz jasné je to veľmi individuálne, určite ak nebudem mať žiadne problémy a ťažkosti, pôjdeme hneď na ET.
Určite et. Máš pripravenú sliznicu všetko, Určite by som nečakala. Telo nechať oddýchnuť znamená tak pol roka. Aspoň mne sa tak dávalo dokopy.
Šancu či zvýšis netuším. Ono embrya nemusia prežiť proces. V akej kvalite sú??
Plus to treba opäť platiť, takto to máš stále v cene.
Musíš sa potom rozhodnúť či mrazit po dvoch či po jednom.
Ak by bolo všetko OK, ja som bola za et.
@monsterablue ja som napísala vo všeobecnosti. A áno, ak by to napríklad absolvovala v Čechách ket sa platí aspoň ja som platila a nedopadlo to. Embryo bolo kvalitné.
Nepostrehla som viac info.

Ano, samozrejme, ze je to mozne - je to na tvojom rozhodnuti.