Koľkokrát musím navštíviť centrum pred IVF?
Dobry den prajem. Prosim o staručký priebeh IVF,
Koľkokrát budem musieť ist do centra pred zákrokom? Dakujem pekne
@natalia123456789 minimalne 2-3x ak pojde vsetko idealne
Takze kolko to asi trva od prvej konzultacie po vklad?
@bluka2 Po vklad? Aj jeden cyklus, ked vsetko pojde ako ma, tak transfer cerstveho embrya ti spravia aj v cykle v ktorom si stimulovala.
Ak bude akykolvek zadrhel, tak pocitaj aspon cykly dva. A potom viac, kazdy dalsi cyklus s jednym vkladom, ak sa bude dat.
@natalia123456789 je to individuálne , my sme začali v auguste a prvý neúspešný vklad vo februári . Niekto to úspešne ukončí do mesiaca niekto to ma na roky ..
@baskustek
@veselo_neveselo
@simca115 baby a v com moze byt este zadrhel po ten vklad? Ked mame uz vysetrenia ako krv (AMH 2.5, TSH, prolaktin) aj HSG za sebou s dobrymi vysledkami, pravidelny cyklus s ovulaciou, ziadna diagnoza, primerane endometrium podla UTZ, muz v poriadku. Jediny “problem” je vek 38r skoro 39r., preto Dr. radi radsej hned IVF ako stracat cas skusanim
@bluka2 Jaj, million veci. Budes reagovat na lieky malo, ale prilis vela. Folikulov bude prilis malo ci vela, nezrele alebo prezrete, endometrium narastie iba malo alebo prilis vela, hormonalne hladiny budes mat rozhadzane, vajicka sa neoplodnia, spermie zrovna nebudu tiptop, embrya sa nebudu vyvijat ako sa maju a nebude co vkladat,...to len tak zbrucha.
Prvy cyklus moze a nemusi byt divoky, lebo sa len predpoklada, ako asi tak budes reagovat. Treba skusit a uvidis.
@bluka2 tak to sme na tom rovnako, aj vek máme rovnaký, ja mám dokonca AMH vyššie, cez 3. A prvý cyklus nám nevyšiel, zostali sme bez embrya. Mala som odobratých 11 vajíčok, z toho 7 zrelých, 3 sa podarilo oplodniť, ale po PK nám nezostalo ani jedno embryo, lebo sa zle vyvíjali. A to už jedno dieťa máme a 2x MA, tak som išla skoro na istotu, ale bohužiaľ…A teraz musím čakať 3 mesiace, kým pôjdem do ďalšej stimulácie a takto sa to naťahuje…Tiež nemáme diagnózy, niekedy je to proste aj o šťastí a my sme ho nemali
@bluka2 tak to nie je veľa, ale dr má pravdu, v tomto veku už vajíčka nemáme nič moc a aj keby sa podarilo, nechcem ťa strašiť, ale nemusí to dobre dopadnúť, lebo väčšina vajíčok v našom veku už nie je geneticky ok. Tiež som si myslela, že to pôjde ľahko, stále sa cítim mlado, výsledky mám dobré, aj AMH, ale dr ma rýchlo vyviedli z omylu. Veď skúšať môžete aj prirodzene, ale popritom mať možno v zálohe nejaké tie embryá.
@bluka2 ja mám 30 a muž 34 a nepodarilo sa nám a my nemôžeme skúšať prirodzene, dva mesiace je málo no...ale tie hormóny majú tiež svoje negatívne stránky... Raz som čítala článok o tom aký je to dobrý biznis pre CAR a môj gynekológ má tiež taký názor, ich nezaujímaš ako človek, ale ako zisk....a mne sa to v len Martine potvrdilo pri OPU ich nezaujímalo,že ma neuspali , vydolovali zo mňa 13 vajíčok pri vedomí, vôbec nikoho nezaujímalo, že som ručala od bolesti na sále a keď som sa oficiálne sťažovala, tak ich reakcia bola taká, že veď nič sa nestalo a informovaný súhlas som predsa podpísala

Záleží od toho ako budeš reagovať na liečbu