icon

Koľký deň ste mali OPU pri stimulácii?

18. sep 2024

Dobrý deň žienky, prosím vás, ktorý deň vám vyšla OPU, keď ste boli stimulované s Rekovelle 2-7DC? Máme trošku problém s načasovaním partnerovej prítomnosti. 10-12 DC bude preč a príde až na 12DC večer a mám obavy, že to bude neskoro. Ďakujem

barju
18. sep 2024

15DC, vklad KET vyšiel potom na 18 DC

autor
18. sep 2024

@barju ďakujem a môžem sa spýtať, ako to funguje? Pri akej veľkosti odoberajú? Mám z toho hlavu v smútku, či teda dať spermie mraziť a riskovať ich kvalitu, alebo zase mesiac čakať... alebo sa spoliehať, že teda to nebude skôr ako 13DC. Alebo či to teoreticky vedia "pozdržať", ale ak by to malo byť na úkor úspechu, tak to zase nechcem. Ďakujem

barju
18. sep 2024

Tak takto, vysvetlím, asi nepovedali v CAR všetko. Rekovelle 2-7 DC je len začiatok. 7DC bola kontrola ultrazvukom, kde zistili ako reagujem na liek a ako veľké sú folikuly (mala som LV:8ks 8-10mm, PV:12ks 10-12mm). Reagovala som dobre, pridali ďalší rekovelle do 10DC a zároveň Ganirelix proti predčasnému prasknutiu na. 10DC znova ultrazvuk a predĺžili rekovelle do 12DC a Ganirelix do 13DC( teda rekovelle dokopy 10dni užívania a Ganirelix 5dni). Na 12 DC 3. Kontrola na sone (mala som LV:10ks 22mm, PV:15ks 15mm). Tie čo videli už boli vhodné na odber od tej veľkosti 15mm. 13DC 20:30 som pichla 2 injekcie diphereline na dozretie vajíčok a bol naplánovaný OPU na 15DC 8:30. Zároveň som 13DC absolvovala predoperačné vyšetrenie. Odohraných bolo 40 oocytov, 34 oplodnenych a 11 to dotiahli do posledného dňa kedy sa narazili. S jedným bol o mesiac na 18DC KET a teraz som v 26 tt.

Takže moja rada, ešte nesmut a nič neplanuj, uvidíš na prvej kontrole.

autor
18. sep 2024

@barju ďakujem. Ja mám z toho obavu, lebo aj pri letrozole som mala na 9DC už 18-20 mm folikuly a neviem, či Rekovelle tiež tak rýchlo podporuje rast, alebo je to pomalšie. A jasné, počkáme na prvú kontrolu. Už som písala do CAR, že teda, ak by to nevyzeralo dobre, že či môžeme rovno dať zamraziť spermie. Ale na pohode mi to nepridáva, ak mám byť úprimná 🙂
A gratulujem k tehotenstvu a tfuj tfuj tfuj, aby to všetko dopadlo na výbornú. Snáď sa aj my dočkáme 🙂

barju
18. sep 2024

Odpoveď organizmu na letrozol a rekovelle sa nedá porovnávať. Ja som letrozol užívala 6krat a vždy to vychádzalo inak v rozmedzí 10-15DC niekedy 1 folikuly, niekedy aj 2. Je to ina účinná látka a zároveň aj telo je v inom rozpoložení ako bolo pri užívaní letrozolu. 12 mg je dosť nízka dávka, ak nie tuším najnižšia, môže to ísť kľudne pomalšie. Ja chápem nervozitu a stres z toho ale môže to mať vplyv na stimuláciu, skús sa dať do kľudu. Samu seba poznáš najlepšie, tak nájdi niečo pri čom na to nebudeš tak myslieť. Ďakujem, bola som pripravená na to že to na prvý krát zrejme nevyjde, potom som bola o to milsie prekvapená. Keby to nevyšlo, aspoň by ma to veľmi nezdrvilo. Odporúčam takýto prístup. Ale tehotenstvo nemám najlepšie, takže sa neviem dočkať, keď už bude na svete. To by som si radšej zopakovala proces IVF ako taketo tehotenstvo 😀 držím palce, potom napíš ako si dopadla 😉

autor
18. sep 2024

@barju ďakujem. Ja nemám stres z procesu, ale z chlapa 😀 no takto, mám napísané Rekovelle 72 na krabičke, ale predpokladám, že to je 6x12, preto 72. V protokole mám 12 mikrogramov na deň. Správen rozumiem? Uvidíme, ako to dopadne, ja verím, že aspoň 2-3 embryjká budeme mať.
Verím ti, ale ten výsledok za to určite bude stáť <3

barju
18. sep 2024

Ten stres z chlapa je vlastne stres z načasovania a to som mala aj ja, plus stres z toho či budú folikuly, koľko ich bude, či budú dosť veľké atď. Sa to zbieralo 😀až som si povedala ísť,lebo sa scvoknem 😀 áno, 6 dávok je v jednom pere. Ja som dúfala že bude aspoň 9, lebo som niekde čítala, že pri 3 vkladoch je úspešnosť 80%. A chcela som 3 deti, tak aby som to nemusela podstupovať znova keď chceme 3 deti, tie injekcie boli najmenej, po OPU som bola rozbitá 4 dní a to som nemala ani OHSS.

autor
18. sep 2024

@barju veru, cena za tie lieky ma dosť prekvapila. V Čechách je to s doplatkom poisťovne toľko isto, ako u nás plná suma. Takže 1200€ rátam len za lieky 😠 ja mám dovolenku celý mesiac, nech mám viac času sa stresovať 😀

barju
18. sep 2024

Nás dokopy vyšlo aj s nejakými prídavnými metódami 3500. Mňa práve tá práca zachraňovala od toho že som na to toľko nemyslela.

autor
18. sep 2024

@barju a bola si v Brne, či na Slovensku? Lebo v Brne si najprv musím všetko zaplatiť a až po genetike a KET môžem žiadať, aby mi to preplatili. A my by sme chceli ICSI+MACS+PK a teda, ak budú viac ako 2 embryá, tak tam sa pripočítava ďalšie mrazenie atď. atď. Len to človek dopredu nevie, takže ja rátam, že to bude tak 6000€ celé a možno 1400 nám vráti poisťovňa. Jeden aby obličku predal...

barju
18. sep 2024

Na Slovensku, cenu som napísala už bez tých 1200 čo prepláca poisťovňa. Rovnakú cenu preplácajú aj v ČR. Genetiku sme nemali, ani nám ju neodporúčali. Metódy sme mali rovnaké ICSI+MACS+PK k tomu ešte timelaps, ale mali vtedy akciu že timelaps robia zadarmo. Áno to mrazenie vychádzalo až 800 eur ale dávali sme mrazit pojednom do pipet. Tam sa platí za pipetu a môžeš dať aj po dve mrazit. Len potom keď sa rozmrazuju, tak buď sa použijú pri vklade všetky embrya, alebo iba jedno a to druhé sa likviduje.

autor
18. sep 2024

@barju ja chcem určite po jednom. A hej, viem, že dajú 1200 a plus doplatok nejaký za lieky, to rátam max. 300e. Takže viac ako 1500 neočakávam. A zase, ty si mala 11 embryií, to ja ani nesnívam o takom počte. Rátala som cenu tak, že budú 4 a genetika sa spraví dvom a biopsia všetkým.

barju
18. sep 2024

Možno telo prekvapí a bude viac, ja som tiež nepočítala s takým číslom keď som videla koľko mali iní s mojou a manželovou diagnózou 🙂

autor
18. sep 2024

@barju tak to ozaj budem musieť predať obličku 😱

barju
18. sep 2024

Je to nefér, že niekto má dieťa" zadarmo" a niekto si musí "zaplatiť " 😕

autor
18. sep 2024

@barju ja to tiež hovorím. Ľudia, ktorí si veľa problémov privodili životným štýlom, majú všetko hradené a my, čo chceme priviesť nových daňových poplatníkov na svet, musíme brať pôžičky.
A prosím ťa, myslíš, že ak budem mať prvé sono v stredu, ďalšie mi dajú v piatok? To by bolo super, spojili by sme to s mrazením spermií 🙏

barju
18. sep 2024

Súhlas s tebou. Myslím že áno, nebudú to riskovať do pondelka.

autor
18. sep 2024

@barju ja už sa len modlím, aby OPU vyšlo na utorok, ale to sa asi v ten piatok nedozvieme...

barju
18. sep 2024

Ešte mi napadlo že keď ordinuju aj v sobotu, tak možno spravia sono v sobotu. Mne to tak tiež vyšlo že kontroly streda, sobota, pondelok a streda OPU.

autor
18. sep 2024

@barju veď uvidíme. Už pri tých palkach ma tých 200e za mrazenie spermošiek nevytrhne a budem mať pokoj na duši 😥

barju
18. sep 2024

Budem držať palce nech to načasovanie vyjde dobre a ušetrite, tie peniaze sa zídu pri kupovaní vybavicky 😉

autor
18. sep 2024

@barju tak hej, ale keď je od piatka večera do pondelka večera preč, tak už sa tomu asi nevyhneme. Akože, som práve na pokraji nervového zrútenia, pritom taká blbosť. Veď tak sa zamrazila, no...

barju
18. sep 2024

Tak skús s nimi ten piatok vybaviť, aby si vedela na čom si. To by nemal byť problém keď ti povedia na kontrole doobeda že vychádza opu na pondelok im na tej kontrole povedat nech teda zmrazia spermie. Inak teraz mi napadlo, že na opu som musela mať sprievod, dokonca manžel podpisoval nejaky papier že za mňa preberá zodpovednosť. Po narkoze som bola ako o zem buchnuta, nemohla som šoférovať, a vracala som ešte v aute a to máme car 7 minút autom

autor
18. sep 2024

@barju odvoz mám náhradný... Ale predsa len, stále je to náhrada a som sklamaná, že si tam naplánoval niečo a ja budem v strede. Úplne zbytočné problémy...

barju
18. sep 2024

Je to blbé že nebude partner v takom čase pri tebe a on to už nevie ovplyvniť? Zmeniť alebo zrušiť?

autor
18. sep 2024

@barju je to zložité, ani sa mi to nechce písať. Je to skôr na súkromný rozhovor.