Kto mi vysvetlí celý proces reprodukcie?
Ahojte je tu niekto kto vysvetli celý proces reprodukcie čo všetko sa tam robí ako to prebieha .
Ešte vy som doplnila, že je vhodne si samostatne obehat všetky vyšetrenia, car ta tam nepošle, nakoľko pre nich to je biznis, ale keď už ideš do ivf tak je dobre to mat všetko spravené.
Endo, hemato, repro Imuno. Ostatné vám spravia
@michaelagburova vsetko to samozrejme trva nejaky cas a bude to na viac navstev. Kazde centrum ma svoje postupy, ja som dokonca bola par dni pred odberom ubytovana v car, aby nepraskli folikuly napr.pri prudsom pohybe. Pri inom odbere v inom car tieto ceremonie neboli a prisla som rano na odber vajicok, ktory je v celkovej narkoze. Zakrok je kratky a prebieha cez posvu, nemas ziadne vonkajsie rany. A odchadzas domov. Oplodnene vajicka sa nechaju delit a su sledovane, niektore zaniknu, niektre preziju a ty po par dnoch prichadzas na vklad. Nie je to prijemne, ale da sa to vydrzat. No a potom uz len cakas 🙂 samozrejme uzivas cipky do posvy, myslim, ze cely prvy trimester som uzivala utrogestan…
Cele je to pychicky a fyzicky dost narocne, clovek ma velke ocakavania a strach z ich splneni a tiez su narocne caste navstevy, ked mas car napr.vo vzdialenejsom meste. Zena si musi pichat riadne silny hormonalny koktejl, budes zavodnena, naladova a ma to samozrejme dopad aj na tvoje zdravie (moze to so sebou niest rozne rizika, o ktorych sa nehovori), ale to vsetko stoji za to, aby si drzala v rukach svoje vysnivane babatko 😉

prides do centra, spravia vam vysetrenia (obaja krv, ty vysetrenie gynekologicke, muz spermiogram).
nasledne vam nastavia liecbu, podaju ziadost do poistovne.
potom si zacnes pichat injekcie, ktory den cyklu zacnes a ake injekcie ti povie lekar. potom chodis cca kazde 3dni na sono aby videli ako rastu folikuly. podla toho ti naplanuju odber vajicok. v ten odovzda muz spermie a oni oplodnia vajicka.
nasledny vklad embrya je vacsinou na 5-6d po odbere, alebo az v dalsom cykle, podla tvojho stavu, vasej dohody s lekarom atd. to je asi vsetko. inak je mozne ze na niektorych klinikach to prebieha inak ako na inych