icon

Mali ste dva vklady a obidva boli úspešné?

alex5896
16. jan 2023

Ahojte mali ste niektora dva vklady a oba za sebou uspesne? Ze dva vklady a dve deticky 🙂

e1i
16. jan 2023

@alex5896 u nas kazdy treti vklad bol uspesny. Ale mame 2 deticky z jedneho ivf cyklu

alex5896
autor
16. jan 2023

@e1i dakujem za odpoved 🙂

lilyianka
16. jan 2023

@alex5896 ja mam 3 vklady z jedného IVF a neúspešné

zanajana
16. jan 2023

Ja tak mám 🖐. Jedno hneď z prvého vkladu. A z druhého vkladu sa mi cca o 5 týždňov narodí druhé.

alex5896
autor
17. jan 2023

@zanajana gratulujeem ❤️

essenceee
21. jan 2023

zatial som absolvovala iba jeden a a vyšlo to hned na prvy krát a som štastná

alex5896
autor
21. jan 2023

@essenceee a kedy ides na dalsi ja asi budici mesiac

lenusteq
24. apr 2023

@zanajana mozem sa opytat mali ste zmrazene?

zanajana
24. apr 2023

@lenusteq Jedno vkladané bolo čerstvé (ET) a druhé bolo mrazené (KET).

veverka86
5. feb 2025

@zanajana vyšli vám hneď prvé oboje?

veverka86
5. feb 2025

@veverka86 vlastne áno čítam 🙂 super!

veverka86
9. feb 2025

@zanajana máte ešte nejakých mrazacikov? Plánujete ešte deti alebo čo s nimi? 😇 je to taká morálna dilema pre mna

zanajana
9. feb 2025

@veverka86 Ešte máme dve embryá na jednom nosiči. Zatiaľ platíme mrazenie, ale na ďalší vklad už asi nepôjdem. Skôr nie ako áno. A vy už máte deti? Či len tak dobudúcna uvažuješ čo s embryami, ak by sa podarilo a ešte nejaké zostali?

veverka86
9. feb 2025

@zanajana mame jedno a ešte 2 mrazacikov, snáď sa jedno ešte podarí 😇 už sa jedno nepodarilo

zanajana
9. feb 2025

@veverka86 Držím palce, snáď je medzi nimi ešte také, čo sa chytí, ideálne hneď ďalší vklad. Treba myslieť pozitívne 😊. Ak niečo zostane, je dosť času riešiť to neskôr. Ale rozumiem. Tiež mám dilemu čo s našimi zmrazenými.

baskustek
9. feb 2025

@zanajana v akom car prosím?

veverka86
9. feb 2025

@zanajana ďakujem dufam že vyjde lebo na ďalšie ivf už nejak ísť nechcem.. tie embrya, veď to, “eliminovať” ich? Darovať? Také malé zivotiky ako mame doma :( je to ťažké, ja by som asi skôr darovala, len potom ten pocit že kde mozno sú 😔

mirkam3
9. feb 2025

@alex5896 nám tiež vyšiel prvý vklad z prvého IVF cyklu. Ešte mame 2 mraziacikov.

zanajana
9. feb 2025

@baskustek Gyncare KE.

zanajana
9. feb 2025

@veverka86 Kedysi dávno sa ma svokra, silná katolíčka, spýtala (snažila sa nás odhovoriť od IVF), či si viem predstaviť, že v prípade darovania by moje deti vychovával niekto iný, bol by k nim možno zlý, že neviem do akej rodiny sa dostanú. Povedala som jej vtedy, že ak by som mohla pomôcť inému páru, samozrejme darujem. Teraz, keď už som matka, mnohé veci vidím inak a musím jej dať v tomto za pravdu, že by som to nedokázala. Je to iné rozmýšlať o tom keď je človek bezdetný a iné keď už deti máš, vidíš ich rásť, sú ti milé, vidíš aké sú to osobnosti, aké črty a vlastnosti od koho z rodiny podedili... Takže ja som túto možnosť uzavrela a absolútne kvôli tomu nemám výčitky. U nás prichádza do úvahy iba vklad, alebo zničenie, aj keď tá druhá možnosť vôbec nie je ľahká a ten kto tým neprešiel/neprechádza si nevie ani predstaviť koľko rozmýšlania, váhania, ľútosti je za týmto rozhodnutím 😒.

veverka86
10. feb 2025

@zanajana rozumiem úplne, my mame jedno dieťatko, jeden vklad sa nepodaril a ešte ostali 2 embryjka tak keby sa podarilo tak 3 deti by som asi skúsila, 4 nie 🙂