icon

Mám 21 rokov, priateľ 35. Zvažujeme návštevu CAR

21. mar 2023

Ahojte. Poprosila by som vaše názory, alebo čo by ste robili na mojom mieste, ak sa dá bez irónie, urážok a sarkazmu 🙏🏽
Mám 21, priateľ 35. Od septembra sa snažíme o bábätko, dva mesiace po sebe som mala biochemické tehotenstvo. Teda myslím, že to bolo ono- pozitivne testy, dokonca aj digitálny a deň na to som mala krv negatívnu, bola som u dr na odber. Moja gynekologička sa mi nijako k tomu nevyjadrovala, iba povedala že nevie prečo boli pozitivne, či išlo o biochemické nemám potvrdené. Správala sa ku mne ako k takej sliepočke, asi vzhľadom na vek, neviem. Kartu som si od nej už vzala a v apríli idem k druhej. Mala som ureaplazmu, keď som chcela kontrolný ster mi povedala, že oni kontrolný nerobia. Som v neistote, či je všetko ok, takže preto som zvážila, že prechod k inej dr bude rozumne riešenie.

K veci- rozmýšľam, že ak sa nám do septembra nepodarí, skúsime ísť do CAR, ale bojím sa aké budú reakcie odborníkov, keďže mám len 21. Nejde ani tak o mňa, ako o priateľa. Je v neustálom strese v práci, horšia životospráva a nadváha taktiež, ale na tom sa už pracuje. Bojím sa, že ak budeme dlhšie čakať, už to nevyjde. Veľmi po bábätku tuzime, čím skôr tým lepšie. Aspoň jedno 🙏🏽 a potom by sme dali druhému tehotenstvu voľný priebeh.

Počkám, čo mi nová dr povie, určite s ňou budem komunikovať a zvažovať túto možnosť, ale zaujímalo by ma, čo by ste robili vy na mojom mieste. Žena, ktorá po bábätku veľmi túži je schopna spraviť čokoľvek, veď to poznáte 🤷🏽‍♀️ veľmi, veľmi by som chcela priateľovi dopriať byt otcom, sebe mamou…

P.S- ak by sa niekto chcel chytiť iných veci- bývame spolu, sme zabezpečení, obaja pracujeme, vieme čo deti obnášajú (v okoli ich máme dosť) , nie nezničim si život…😄

Ďakujem ❤️

Strana
z6
autor
Autor odpoveď zmazal
apolka77
21. mar 2023

Nehnevaj sa možno sa mýlim ak áno tak prepáč, ale prečo chces mať tak skoro dieťa? Lebo máš 21 rokov si zabezpečená? Je mi smiešne, snáď tvoj priateľ je...ty koľko pracuješ rok dva? Mne to pripadá že chces dieťa len aby chlapa chytiť do chomúta...aspoň taky mám pocit po precitani. Budeš mať dieťa a on už nebude môcť ujsť a budeš zabezpečená....lenže mýliš sa...dievča zlaté, pracuj, cestuj vzdelávaj sa..mladosť a tieto roky už nikdy nevrátis....na dieťa máš toľko času. Ja som v tvojom veku precestovala Európu a usadila sa až v 26... Najkrajšie spomienky.

autor
21. mar 2023

@apolka77 ach 😀 toto vôbec nebolo predmetom, ale ok… nie, priateľa si nepotrebujem udržať, milujeme sa, chceme zostať spolu, dokonca by si sa čudovala, ale túži po dieťati rovnako ako ja. Nepotrebujem ho hnať do chomúta. Prečo chcem deti? Lebo deti sú PRE MŇA zmysel života. Môj priateľ nie je žiaden milionár, pracuje vo verejnej správe, neživí ma, nerozmaznáva ma peniazmi, rovnako dávame peniaze do domácnosti, čo chcem si kúpim za svoje. Zarábam na svoj vek slušne (tým sa nejdem vystatovať, len pre vysvetlenie) S deťmi sa nedá cestovať? S deťmi sa nedá užívať si život? 😀 bude to iné, ale viem, že tak ako to bude náročné, to bude aj krásne… ja neviem, prečo mám niekomu vysvetľovať, prečo chcem deti 🙏🏽😀
Som rada, že si toľko precestovala, aj že si sa usadila v 26.rokoch. 🙂

jj298
22. mar 2023

A prepac co sa pytas? Je to tvoja vec, tvoj zivot, nas do toho prd. Kolko si s priatelom? Si si nim naozaj ista? Je overeny? Nie si stale len slepo zamilovana?
Zmena lekara je dobry krok a ak sa do roka nepodari a stale chcete chod do CAR je to uplne normalne. Nikde nie je napisane ze v CAR otehotnies do mesiaca.
Len skus sa zamerat aj na partnetovu zivotospravu. Ak tuzi byt otcom, nevh sa zacne spravat tak aby mu stihal ale neklepla ho pepka v 40tke.

kitycat
22. mar 2023

Ja myslim, ze hrozne na to tlacis, ze tietesty ani neboli pozitivne, ale namyslala si si to.

Budete sa aj brat alebo to nie, zo je prilis velky záväzok?

simca06022011
22. mar 2023

Neutrkaj po každom teste k Dr a nebudeš musieť riešiť. Vyšetriť nech sa dá partner akbtak. Ale ja tak.. pol roka je nič, kľudne sa snažte ďalej a kľud hlavne. Tieto naháňačky za dieťaťom nepridaju na pohode, treba to nechať tak a proste ked sa podarí sa podarí. Nemáš 40 aby si mala paniku ze za pár mesiacov sa nepodarí. A áno, aj vystresovany chlap môže byť dôvod prečo. A vyšetrenia ani nič nemusia ukázať len budete stresovať ešte.viac. radšej choďte na dovolenku.

mimicka2013
22. mar 2023

@apolka77 co ty sa do nej staras ze chce mat decko v 21? Niekedy to bolo bezne a nikto sa nad tym nepozastavoval. Ja som si nevedela predstavit v jej veku sa usadit, ale to neznamena ze ona nemoze. Tiez som cestovala uzivala si zivot a usadila sa pred 30 a nicoho nelutujem...no mam po 35ke a dieta zial nikde lebo sa nedari...a ano spatne na to pozeram ze tym mladym ludom co maju stastie ze sa najdu v skorom veku zavidim. Nemusi to vyjst, mozu sa popalit...ale to ani nam nemusi...
No a k veci, autorka radim ti este sa nad tym nezamyslat. Pokusate sa kratko a nema zmysel pol roka sa trapit ako o pol roka pojdes do CAR a co zista/nezistia a ako budu reagovat. Psychika je mocna a mozno ti to blokuje aj keby za normalnych okolnosti by sa to podarilo. Ide jar, leto...vypusti a uzivaj si snazenie ale netlac na pilu. Tlacit zacnes ak sa v tom CAR fakt objavis, cely ten proces nie je lahky na psychiku...takze kym tam nie si nezatazuj sa tym 🙂 jedine co by som teda este odporucila, pisala si ze partner meni zivotospravu...tak pockaj 3 mesiace a nech ide na spermiogram nech vie aj on na com je. Drzim ti palce, fakt si mladucka a casu mas este dost aj na prirodzene pokusanie

andreatytler
22. mar 2023

Ak kazdy mesiac poctivo sexujete pocas plodnych dni a uz 6 mesiacov nic, tak kludne skocte do centra.
Testy neviem ci je mozne aby boli pozitivne a hned na druhy den krvny test negativny. hCG nejde dolu tak rychlo, aj ked nie som odbornik.

gejb
22. mar 2023

Kontrolné odbery sa naozaj nerobia. Ak ste boli prelieceni OBAJA antibiotikami tak to stači....druha vec k materskej -musíš mat odpracované aspoň dva roky aby si mala na nejaké € nárok,na to pozor. Ale s priateľom by som si bábätko nerobila,keď píšeš ze mate stabilný vzťah, mate na to cas, tak preco sa najprv neusadite,nezoberiete a bábätko pride..dosť na to tlačite a práve to môže byť dôvod ze sa vám nedarí...psychika robí veľa... keď pôjdete do CAR nemusíš sa báť reakci, riešiť budú viac jeho. Spermiogram bude hlavný bod od ktorého sa odrazite

juliet86
22. mar 2023

co sa priatela tyka cas vas netlaci. muzi to maju inak. vznika ti uz narok na matersku? ak ano aku vysoku? bybate kde? s rodinami mate vztahy ake? nie ste zobrtai preco?

juliet86
22. mar 2023

v ziadnom CAR vas nebudu riesit skor ako po roku nechraneneho sexu. resp. dvoch rokoch. budete im klamat?

gejb
22. mar 2023

@juliet86 riešiť ich budú, stačí rok snaženia sa. A v septembri to uz u nich bude rok.

andrea_82
22. mar 2023

tvoj priateľ má 35 rokov a ty už ho máš za "starého" a bojíš sa, že už nebude mať deti? Daj sa do kľudu, obidvaja máte super vek, netreba tlačiť na pílu. Snažíte sa len pol roka, ak si tým taká posadnutá, tak sa ani nečudujem, že sa nedarí a že lekárke lezieš na nervy (čo by ale ona mala ako profesionálka zvládať). Aspoň do septembra nič nerieš, max. tak partnera pošli na kontrolný spermiogram. Koncom roka kľudne choď do CAR, nikto sa na teba čudne pozerať nebude.

maryetta
22. mar 2023

Vsetko ma svoj čas.
Ono to nemusi vyjst hned. Aj ked sa este len pracuje-u partnera na zivotosprave-aj to chce cas.
Co ja viem tak tie centra riesia az ked sa nedari 2-3 a viac rokov.
Co mam kamaratky tak vacsinou po 30-tke toto zacali riesit. Niektore zial az po 40-tke kedy to uz ale ani nevyslo.
Ono to chce cas a hlavne kludnu hlavu a netlacit. Myslim ze ty aj do 25ky mas cas. A ak sa do vtedy nepodari tak to riesit….

miriam11
22. mar 2023

To, že sa vám nedarí môže znamenať aj to, že mat dieťa nie je teraz práve pre teba najlepšie rozhodnutie. Co ti tým chce vesmír asi naznačiť?

sense
22. mar 2023

Ak by to bolo biochemické, teda tie pozitívne testy boli ozaj pozitívne, tak odber krvy na druhý deň by nebol negatívny, keďže v krvy je hladina vždy vyššia ako v moci.

Ale áno ak sa vám nebude rok dariť môžte ist do car, najprv vyšetrí chlapa a potom teba. Ono ak chlap túži po dieťati si môže dať spermiogram urobiť už teraz.

zuzkaa1991
22. mar 2023

Kamoska s muzom tiez túžili hrozne viac menej kamoska velmi bola asi 2 ci 3krat na umelom neúspešne po 8r snazenia sa dockali a je momentálne tehotna
Tak.ako mne pomohlo aj jej treba z hlavy pustit snaženie o babo a byt naviazany na dieta potom.to pride.samo ;) ale. To clovek.musi prist na to sam ;) kamoske trvalo 7rokov kym vypusti dieta z hlavy

majinka81
22. mar 2023

Ahoj vyzerá to,že by mohol byť problém v imunite,oplodnené vajíčko sa neusadilo.Smer-reprodukčná imunológia,Nitra alebo Ba,Prešov.Super je,že vieš otehotnieť takže problém bude v udržaní a usadení.Ureaplazma niekedy narobí šarapatu.
Poraďte sa v Car ale velmi doležité je mať všetko vyšetrené.

lilienkah
22. mar 2023

Ježiš hneď prvý koment ohľadom veku 😂 veď to je každého vec my mame tiež podobný vekový rozdiel, a každý že prečo som chcela mať dieťa v 20..v tak mladom veku 🤷🏼‍♀️ no lebo? Držím palce 😊 len to som chcela

autor
22. mar 2023

Môj test vo štvrtok, v piatok ráno som bol na krv. Neviem prečo máte potrebu robiť zo mňa trúbu ktorá nevie ako vyzerá pozitivny test 😀Naposledy som bola u nej v decembri na pp, po troch mesiacoch s tým že mám pozitívny test, takže na nervy jej neleziem, nechodím tam s falošnými testami, nevyvolávam jej.

Nárok na materskú mám, to čo treba mať odpracované mám, plat v hrubom mám 1400, takže materská by mi vyšla fajn. Nie som hlúpa a nepotrebujem si udržať chlapa, vieme kedy si dieťa robiť môžeme a kedy nie 🤷🏽‍♀️

Opäť hromadná odpoved- sme spolu takmer tri roky, bývame spolu 2,5 roka, v máji máme svadbu. Milión žien tu žije na divoko aj v 40tke ale aj tak máte potrebu si rypnut prečo nie sme zobratí 😂 lebo sme si potrebovali na svadbu našetriť 🙂 niekto sa pýtal aké vzťahy máme s rodinami. Ďakujem za opýtanie, s rodinami si vychádzame úžasne, navštevujeme sa ako s rodičmi, tak súrodencami 👍🏽

autor
22. mar 2023

@mimicka2013 ďakujem 🙏🏽

autor
22. mar 2023

Ďakujem všetkým za odpovede. Niekto sa pýtal, aká je otázka a čo chcem počuť… no názory, veď som to písala 🤷🏽‍♀️

Ono samozrejme nedrzim to stále v hlave, milujeme sa keď máme chuť, nie keď “treba”, ovulaciu viem kedy mám len podľa môjho tela (to mi vychádza). Len sa niekedy nad tým zamyslim a zostane mi luto…

Ale ďakujem vám za názory, určite sa s týmto poradím s novou lekárkou a potom zvážime všetky pre a proti. Pekný deň ❤️

autor
22. mar 2023

@majinka81 ďakujem. Myslíš, že by stačili možno ešte nejaké volnodostupne lieky, vitamíny na imunitu? Skôr ako v septembri nechcem riešiť car, ešte tomu chcem dať voľný priebeh.

svokrinjazykmonika
22. mar 2023

A nebolo by lepšie najprv z priateľa urobiť manžela? Veď denno denne tu ženy plačú že majú 1-3 deti s priateľom a zistili že im nepatrí nič, len jedna igelitka. Aspoň daj dieťaťu potom svoje priezvisko ak sa vám zadarí.

autor
22. mar 2023

@svokrinjazykmonika píšem, že v máji máme svadbu 🙂

noemi155
22. mar 2023

Skus kyselinu listovú a možno pomôže
A štítnu žľazu máš v poriadku?
Možno sa nevie udržať bábätko
Je tam milión faktorov čo môže byt príčina…
Krv,zle spermie…
Byt tebou začnem tou kyselinou listovou a uvidis či sa niečo zmení….

gejb
22. mar 2023

Skus si kúpiť už spomínanú kyselinu listovú a pre partnera Folandrol, alebo Macu

simca06022011
22. mar 2023

infolic a folandrol sa zvykne davat... neviem, nacitaj si. Ale myslim, ze stres. A ak ma partner sedavu pracu, tak pridat pohyb, menej stresu.

tomikejt
22. mar 2023

Tak od septembra sa snažíte, to je nieco len vyše polroka. To je naozaj krátka doba. Myslím si že na to moc tlačis. Nam trvalo 4 roky kým som otehotnela, ale nijako sme na to netlačili a nenazyvali sme sex snazenim. Preco tomu nenechas rok, dva voľný priebeh?

lilope
22. mar 2023

@autorka ešte sa nesnažíte tak dlho aby ste to museli riešiť s odborníkmi. Nechaj tomu trochu voľný priebeh a uvidíš. Súhlasím s tebou, že keď vám to nevýjde po roku snaženia, tak vyskúšate testy v CAR, to sa aj v tvojom veku odporúča po roku neúspešného snaženia. My s manželom sme sa snažili o dieťa cez tri roky, v CAR sme boli cca po dvoch rokoch, nakoniec sa nám však podarilo spontánne, dve umelé oplodnenia nepomohli. Určite by som sa zamerala na životosprávu vás oboch. Ak ste fajčiari, tak to by ste mali obmedziť ak nie aj celkom prestať, obmedziť alkohol, menej sedieť a viac sa pohybovať a jesť ľahké, málo zaťažujúce potraviny na organizmus. Teda obmedziť vyprážané, mastné a pridať viac surových potravín, hlavne zeleniny. Pre teba užívať kyselinu listovú i jesť všetku zelenú zeleninu, pre muža už spomínaný Folandrol (je aj podobný výrobok pre ženu, len názov si teraz neviem vybaviť, predáva sa to aj ako set). Určite sa vám to skôr či neskôr podarí a hlavne, teraz máte pred sebou svadbu, zamerala by som sa na ňu a tehotenstvo na čas vypustila z hlavy. Teš sa, že nebudeš na svadbe tehotná, čo keby si bola a grckala na hostine o závod? 🤭 Lepšie je si to užiť, všetko postupne príde.
P. S.: Neboj sa, muža nemáš starého na plodenie detí, prakticky muž je plodný po celý svoj život, kvalita spermií sa nezhoršuje práve len jeho vekom, a ty si zase, veľmi mladá, aj ty máš ešte kopec času na to stať sa matkou. Užívajte si jeden druhého. 😉

Strana
z6