icon

Mám podviazané vaječníky a chceme bábo

liliana008
23. apr 2018

Prosím Vás chcela by som sa opýtať s partnerom by sme chceli bábätko.No mám podviazane vaječníky. Aký je postup a koľko by ma to stalo.Ak Vás môžem poprosiť o info.Dakujem

vyhuelka
23. apr 2018

Poslala som ti pozvánku do skupiny v ktorej sa toho veľa dozvieš 😉

katharines
23. apr 2018

@liliana008 mas podviazane vajecniky - tento ukon sa robi za ucelom nemat deti nikdy viacej, alebo si mala iny dovod? Hormony pri IVF ti vsak zivot mozu pekne skomplikovat.

liliana008
autor
24. apr 2018

@vyhuelka Ďakujem veľmi pekne

liliana008
autor
24. apr 2018

Áno boli rôzne dôvody no teraz to ľutujem snáď sa to dá lebo moc chceme bábätko 😞😢

srnec
4. máj 2018

Ahoj, podviazané vaječníky sú častým dôvodom na IVF. Áno, prirodzene už síce nehotehotnieš, lebo nemáš prechodné vajcovody. Ale klasické IVF, pokiaľ sa ti normálne tvoria vajíčka a aj vek máš primeraný, nebude problém - tam ti totiž vajíčka z vaječníkou tenkou ihlou odoberú, oplodnia v skúmavke a potom embryá vložia do maternice.

mary2412
9. júl 2018

Ahojte baby.Prepacte,že píšem práve sem,ale nenašla som diskusiu,ku ktorej by sa.moja otázka velmi hodila.S Manželom sme sa niekoľko rokov pokúšali o bábätko. Rozhodli sme sa pre IVF.Podstupila som stimuláciu,odber vajíčok,ale nakoľko sa u mňa po punkcii oocytov rozvinul OHSS,vklad bol odložený a embrya zmrazené.Povedali nám,že na vklad môžeme ísť tak o 2 mesiace.Lenze je to u mňa z pracovných dôvodov takmer nemožné.Ak nenastúpim v septembri do práce,odídu mi klienti a celý rok sa to už bude so mnou ťahať.Zmrazili nám iba 3 embrya.IVF cyklus zo zdravotných dôvodov už absolvovať nechcem.Mam ochorenie stitbej zlazy+polycysticke vajecniky.Takze budeme mať iba 3 pokusy ☹ Chcela by som byť preto psychicky dobré nastavená a nie v takomto strese,že ak to nevyjde,budem sa to so mnou ťahať celý rok. Dovolenku viem vždy čerpať celý jul- august.Mam fyzicky náročnú pracu.Moja otazka znie: ,,Je možné transfer odložiť aj takmer o 1 rok,ked budem mať znova pracovné voľno,nakoľko mám všetky emrya už zmrazené.Bude to v takomto prípade hradiť poisťovňa? ĎAKUJEM za všetky odpovede.

oslo1
9. júl 2018

Opytala by som sa priamo v centre. Inak vedla mna tu nas mrazacik krasne odfukuje. Drzim palce a prajem vela stastia.

srnec
10. júl 2018

@mary2412 jasnacka, mozno si akurat budete musiet priplatit za “skladovanie”. (to ale nebude nejaka velka palka) S tou poistovnou neviem, ale myslim, ze embryotransfer by ti mali preplatit aj o rok (ked nie, tak nejake zdravotne dovody udat, ze preco az o rok a pojde to. )

hrmiona
10. júl 2018

@mary2412 upne v pohode.Mne tiež kvôli brutálnemu OHSS stopli vklad (bola som až hospitalizovaná v nemocnici).Vklad sa robil hneď v ďalšom cykle - neúspešne.Dorobili sme si s mužom ešte vyšetrenia,kde nám dali ešte nejaké odporúčania a o rok sme KET absolvovali úspešne.Tiez sme mali zamrazené 3 embrya.
Je to na tebe ako sa rozhodneš.

mary2412
10. júl 2018

Ďakujem za Vaše odpovede 🙂

tinnna1
23. júl 2018

Ahojte, vo stvrtok mi robili punkciu folikulov a chcem sa vas opytat.... za aky cas mozem ist do bazena? Na verejne kupalisko? Toto mam 6 IVF, viem o tom fakt vela, ale prave toto neviem a nechcem dostat nejaku infekciu. Viete niektora? Dakujem za odpoved

vyhuelka
23. júl 2018

@tinnna1 no ja by som aspoň 2 týždne nešla, pichali ťa zospodu a jediné čo nepotrebuješ je nejaká infekcia... a vlastne ak budeš mať ET asi ti to neodporučia na ďalšie týždne pre istotu

tinnna1
23. júl 2018

@vyhuelka ET nebude ☹️ Ziadne vajicka ...

vyhuelka
23. júl 2018

@tinnna1 ach jooooj, to ma mrzí :-/ ale tak pre istotu minimálne týždeň a potom by som si radšej dala ten vazelinový tampón z lekárne 👍