icon

Môže české CAR vypísať výmenný lístok?

18. jan 2025

Môže na vyšetrenie reprodukčnej imunológie na Slovensku vypísať výmenný lístok aj české CAR?

e1i
18. jan 2025

Nie,vtedy si to budes hradit ako samoplatca. Ale moze ti ho dat tvoj gynekolog alebo obvodny

autor
18. jan 2025

@e1i vdaka 🙂

bejbs123
18. jan 2025

Ja som mala od obvodnej,povedqla som co riesime a nemala s tym problem

baskustek
18. jan 2025

@e1i a je potrebný? Mne ho gynekológ nechce dať, obvodná tiež nie a v CAR to zatiaľ nepovažujú za potrebné 🤷‍♂️

autor
18. jan 2025

@bejbs123 Ďakujem veľmi pekne. Som zvedava ako sa k tomu teda postavi moja obvodna 🙂)

autor
18. jan 2025

@baskustek a aky je vas pribeh? zacinas cestu ivf a chces mat dusu na pokoji ze je vsetko v poriadku pred vkladom? lebo ak mas tych vkladov viac a neuspesne tak ja nevidim dovod preco by ti to mali lekari odopriet.. musi to byt tak ci tak velmi frustrujuce pre teba

baskustek
18. jan 2025

Áno, prvá možnosť je správna, ešte sme len pred IVF. Jedno dieťa máme prirodzene, potom dva potraty a podľa výsledkov v car by mala byť reproimuno v poriadku (robili základné odbery na protilatky proti spermiam a obalu vajíčka, to vyšlo ok). Zrejme si myslia, že v reproimuno nebude problém, keď som 3x prirodzene otehotnela.

autor
18. jan 2025

Tak to mi je ľúto, čo sa ti stalo. Odporučili ti teda aspoň iné vyšetrenia? Ešte ma zaujala informácia o tých základných testoch v CAR - to robia všade tieto základné? Ja som našla repro imuno v KE v imunocare, tak sa chystám tam, ale tu som čítala na mk iba o prešove a nitre asi? Tam to robia ešte nejako detailnejšie, nevieš náhodou? Ja som už úplne mimo z toho, myslela som si že repro jak repro

baskustek
18. jan 2025

Neviem, či všade, toto konkrétne mi robili v gyn Fiv Žilina, v rámci úvodnej konzultácie pri liečbe neplodnosti. Neviem, či ich robia “len tak”. Chvália si tú Nitru a Prešov, ostatné nepoznám, ešte potom Imunovital Bratislava.

e1i
18. jan 2025

@baskustek ano je potrebny,bez neho tiez iba ako samoplatca by si bola a teda nauctovali by ti vsetko. My sme napr v Adle v 2019 platili 60e a cca 380 bolo na poistovnu za mna,plus za manzela cca tak isto.

babushkaem
23. jan 2025

Ja som isla do imunovital v ba sama, platila by som tak ci onak.

autor
23. jan 2025

no, tu je ten listok povinny, bez neho ma nevysetria.. a sestricka u obvodnej ma rovno zrusila s tym, ze co oni s tym maju, ze im budu vyvolavat z poistovne, ze preco mi ten vymenny listok vobec dali. takze tam som nepochodila ..

anonym_3b1bf3
27. okt 2025
@anonym_autor

Tak to mi je ľúto, čo sa ti stalo. Odporučili ti teda aspoň iné vyšetrenia? Ešte ma zaujala informácia o tých základných testoch v CAR - to robia všade tieto základné? Ja som našla repro imuno v KE v imunocare, tak sa chystám tam, ale tu som čítala na mk iba o prešove a nitre asi? Tam to robia ešte nejako detailnejšie, nevieš náhodou? Ja som už úplne mimo z toho, myslela som si že repro jak repro

@anonym_autor Dobrý deň. Chcem sa opýtať ako ste pochodili s alergoimunologickým vyšetrením? Boli ste v KE, prosím? Tiež potrebujem ísť s partnerom kvôli dvom MA a neviem kam sa objednať. Ďakujem.