icon

Môže sa folikul aj zmenšiť?

zuzana231
1. dec 2010

ahojte, na 11 den som bola na folikulometii a mala som na pravo 20mm folikul. na 13 den som mala na pravo 14mm folikul. doktor skonstatoval, ze mi ten 20mm uz praskol a toto je dalsi. mne sa to zda divne. pripada mi to moc skoro na ovulaciu, ja mavam cyklus tak 30 - 31 dni. a neviem, ci je to normalne, ze tam rastie dalsi folikul tak skoro. je mozne, ze ten 20mm folikul proste nepraskol a teraz sa zmensuje? Dakujem za odpovede a nazory.

zuzanka7834
1. dec 2010

Mne doky minule vravel, ze folikuly praskaju ked maju priblizne 24 mm a rastu zhruba 2 mm za den, takze skor by som sa priklanala k verzii Tvojho doktora, ze ten prvy praskol a stihol narast druhy. Kazdy cyklus je iny... neberies nejake lieky alebo si nemala stres, pripadne nezvycajny relax? Neboj, folik sa urcite nezmensil 😉

babulina
9. dec 2010

urcite sa nezmensil, iba praskol 😉

soldi
9. dec 2010

ano, folik sa moze scvrknut. kazdy cyklus rastie niekolko folikulov. mozno ked si mala ten 20mm tak nejaky vonkajsi vplyv zastavil jeho rast, tak sa vstrebal a zacal miesto neho rast iny. obcas sa to stane. ak ten 20 mm praskol, tak doktor musel vidiet zlte teliesko.

lahko si to overis podla toho, kedy pride ms 😉