OAT diagnóza a možnost prirodzeného otehotnenia
Ahojte, mali ste niektorá z Vás skúsenosť s tým, že na spg vyšla diagnóza OAT a šanca na prirodzené otehotnenie je 0. Odporučili nám hneď ICSI. Už jedno dieťa ale mame, splodil sme ho ani nevieme ako, bola to ozaj náhoda. To bolo necelé 3 roky dozadu. Je možné že za 3 roky sa manželov spg takto výrazne zhoršil? Nemenil odvtedy prácu, nemá nejaký výrazný stres ani nič sa odvtedy nezmenilo. Nejde nám to do hlavy. Snažíme sa par mesiacov, ale teda nepravidelne. Je možné že CAR "skreslilo" výsledky, aby na nás zarobili a my sme podstúpili IVF ?
Ďakujem
@karmar22 Určite nie je možné, že CAR skreslilo výsledky. Pozeraj trochu menej filmov. Dnes má každý tretí pár problém prirodzene počať, takže sa neobávam, že by si CAR muselo umelo naháňať "klientov". Je to úplne normálne, že za 3 roky sa zhoršil spermiogram, manžel starne.
@a_alexandra_a asi hej len si to nevieme vysvetliť žeby sa mu až tak rapidne zhoršil ten spg. Este ma napadlo, nemohlo skreslit aj výsledok to ze mal zdržanlivosť len jeden deň? A nie 3-5 dní ako sa ma ?
Neviem ci vek príliš rozhoduje, keď sme mali prvé dieťa mal 29 a teraz bude mať 32.
@simca115 a prečo ste išli na IVF keď mal v poriadku spg ? My vôbec nerozmýšlame nad ivf, maximálne to iui ale tým ze sme v takejto situácii tak by to aj tak nešlo.
Skôr som môj príspevok myslela v takom duchu, že nerozumieme, že prvé dieťa bolo ani nevieme ako a pri druhom mame až takýto vážny problém.
@karmar22 nenosí mobil vo vrecku? Nemá položený notebook na nohách? Nenosí tesné nohavice a spodné prádlo? Nemal v poslednej dobe viac stresu?
Je veľa párov, ktoré majú jedno dieťa prirodzene a druhé sa roky nedarilo. Tak isto je aj veľa párov ktoré majú prvé dieťa z IVF a druhé sa podarilo ani nevedeli ako. Ale 3 roky je dostatočne dlhá doba na to, aby sa zhoršili vysledky spg.
@karmar22 a preco nedodrzal zdrznlivost? Je to vasa vina,mal odlozit spermiogram…a spermie sa obmienaju kazde 3mesiace a kludne sa mu mohol aj tak zhorsit spermiogram…sestra mala tiez prve prirodzene a muzovi sa za 2roky tk zhorsil spermiogram,ze sa im podarilo druhe az na neviem ktory pokus cez iui…dajte na 3mesiace vitaminy,neuzivat ziadne antibiotika a zopakovat spermiogram s tym,ze dodrzi aj zdrznlivost a budete vediet na com ste,..ak sa vysledky nezlepsia,bud sa rozhodnete,ze to budete riesit na klinike alebo budete dufat,ze sa zadari
my sme mali diagnozu OAT, nič nezabralo ani vitamíny, šancu nam dali na prirodzené počatie 18% dali nás rovno do IVF, vyšiel 4 vklad, ak máte 20 skúšajte, ale ak ste po 30, kedy klesá rapídne kvalita oocytov u ženy, by som s IVF neváhala a nestrácala čas, ak chcete dieťatko
@karmar22 my máme za sebou 3vklady bez úspechu, išli sme aj kvôli zlému spermiogramu do Brna že veď nám pomôžu...ale nič z toho...
Lekár z novej kliniky nás poslal na genetiku páru, kde nám chvalabohu nič nezistili..
S týmto spermiogramom je to dlhá cesta k vytúženému bábätku...
Snáď nám na novej klinike pomôžu lebo tam bolo vidno že lekár chce pomôcť.
@nikuska1908 a navrhli Vám metódu MACS? Hysteroskopia a odber NK buniek z maternice je tiež OK? N8m vyšiel až 4 vklad a tiež muž OAT

Áno my to tak máme teda konkrétnejšie nám povedali, že je tam jedna PR na zorné pole takže úplne príšerný výsledok a aj keby sa to podarilo nejako zlepšiť ( čo sa po 3 mesiacoch užívania Profertil-u nepodarilo) tak to aj tak nebude dostačujúce na prirodzené otehotnenie.
Na teraz riešime varikokélu a uvidíme čo po operácii aj keď asi to nebude jediná príčina a samozrejme nás čaká genetika.