Odber vajíčok a genetika
Ahojte , v sobotu som mala odber vajíčok. Odobrali mi 22 a z toho 14 boli vhodné na oplodnenie. Včera mi prišiel email teda ze 10 sú najvyššej kvality dva pomalšie a dva viac pomalšie. Čakáme ešte ďalšie 4 dni ako sa budú vyvíjať. Chcem sa opýtať , bola nám odporučená genetika , nakoľko sa nám 9 rokov nedarí. Mám takú predstavu , ze by som iba dva dala na genetiku , nakoľko je to dosť finančne náročné. Čo na to hovoríte ? Je tu niekto , kto mal tiež genetiku a vyšla v poriadku? Mám 29 rokov.
Ahoj mozes si dat aj amplifikaciu tych ostatnych..ze do buducna aby sa dali vysetrit. Precitaj si o tom. Niektore centra maju ale podmienky ze dve geneticky vyšetrené + amplifikacia dalsich..
@klarabohun77 aha o tom som nepočula , chodíme do Brna
@klarabohun77 aha o tom som nepočula , chodíme do Brna
@monika12323 aj my maju to aj v cenníku pozri si🙂 presne oni maju tu podmienku
@monika12323 aj my maju to aj v cenníku pozri si🙂 presne oni maju tu podmienku
@klarabohun77 čiže dobre tomu rozumiem , ze teraz napríklad by sme si dali na genetiku dve ? zvyšné by zamrazili a potom časom keby sme chceli ísť na ďalší vklad by sme dali napríklad ďalšie jedno na genetiku ?
@klarabohun77 čiže dobre tomu rozumiem , ze teraz napríklad by sme si dali na genetiku dve ? zvyšné by zamrazili a potom časom keby sme chceli ísť na ďalší vklad by sme dali napríklad ďalšie jedno na genetiku ?
@monika12323 to je odbioptovanie buniek, oni by odobrali bunky na genetiku na 5 den. Dve poslali na genetiku hned a tie dalsie odbioptovane bunky by odlozili do buducna a embrya by ostali zamrazené. Potom v buducnosti by ste napriklad mohli poslat tie zvysne ( odbioptovane bunky ) na genetiku ..ale lepsie ti to asi oni vysvetlia
@monika12323 to je odbioptovanie buniek, oni by odobrali bunky na genetiku na 5 den. Dve poslali na genetiku hned a tie dalsie odbioptovane bunky by odlozili do buducna a embrya by ostali zamrazené. Potom v buducnosti by ste napriklad mohli poslat tie zvysne ( odbioptovane bunky ) na genetiku ..ale lepsie ti to asi oni vysvetlia
@klarabohun77 aha , lebo tá genetika je strašne drahá a celkovo cele ivf sú to nehorázne peniaze
@klarabohun77 aha , lebo tá genetika je strašne drahá a celkovo cele ivf sú to nehorázne peniaze
@monika12323 my sme nechali teraz v RF 6000€..a to nam ostalo len jedno embryo aj to len 5bc..je mi z toho hrozne este aj tie peniaze
@monika12323 my sme nechali teraz v RF 6000€..a to nam ostalo len jedno embryo aj to len 5bc..je mi z toho hrozne este aj tie peniaze
@klarabohun77 môžeme ísť napisat na fb pripadne ak máš ?
Tak tých 14 sa ti pokojne môže zredukovať na 4-5 blastocýst na 5.deň. Nečakaj, že bude všetko vhodné na vklad alebo biopsiu. Štatisticky je to tak 30% blastocýst na 5.deň z tých 14 oocytov
Tak tých 14 sa ti pokojne môže zredukovať na 4-5 blastocýst na 5.deň. Nečakaj, že bude všetko vhodné na vklad alebo biopsiu. Štatisticky je to tak 30% blastocýst na 5.deň z tých 14 oocytov
@anonym_2420e1 nie to určite necakam , ze ich bude 10 ako po prvom dni .. moja predstava je 4-5 by by som bola až veľmi rada keby sa podarilo ackvej kvality
No my sme mali 11 vajicok ktore oplodnili,na 5 den ostali 4.Kedze nam dva vklady pred tym nevisli,dali sme ich na genetiku.Len 2’boli vhodne.Takze clovek niekdy nevie ako to dopadne.Drzim palece nech to dobre dopadne.
Ahoj my sme tak dali 9 rokov sa nam nedarilo tiez 10 vkladov nic ak neratam potrvá v 5 tt a biochemicke v druhom centre sme si dali aj genetiku mali sme 9 embryi 3 sme dali na vysetrenie a 6 odobrat len vzorku ak nahodou do buducna ..

Ahoj mozes si dat aj amplifikaciu tych ostatnych..ze do buducna aby sa dali vysetrit. Precitaj si o tom. Niektore centra maju ale podmienky ze dve geneticky vyšetrené + amplifikacia dalsich..