icon

Odklad vloženia embrya

okinka
26. feb 2013

Ahojte dievčatá, som zúfalá a súrne potrebujem nájsť odpoveď na moju otázku. Bola som včera na OPU a dopadlo to teda veľmi zvláštne. Okrem toho, že som zle reagovaa na narkózu a museli si ma tam nechať o 2 hodiny dlhšie lebo mi museli dať dve infúzie a aj tak som ledva odišla po svojich, mi dnes volali z labáku, že máme 5 vajíčok oplodnených a dávajú ich mraziť, čiže žiaden transfer sa nekoná teraz. Bez vysvetlenia prečo...Neviete, prečo to mohli odložiť? Veď vždy sa to vkladá hneď či nie? Som zmätená a neviem, čo si mám o tom myslieť. ďakujem za akúkoľvek odpoveď...

lucia2505
26. feb 2013

Ahoj, môže byť, že si mala nábeh na OHSS, alebo možno sliznica maternice nebola dosť vysoká, alebo celkovo to, že si mala problémy pri narkóze a zle si to znášala, asi mali dojem, že je lepšie nechať organizmus oddýchnuť. Zvykne sa to tak robiť, keď majú babi OHSS, že sa im neurobí hneď vklad, ale im to zamrazia a potom na ďalší cyklus idú na KET, je to v poriadku...len teda nechápem prístup, že nič nevysvetlili....to je divné 😒

okinka
autor
26. feb 2013

Luci, dakujem za tvoju odpoveď. :D No to je v ISCARE tak. Všetko sa musím pýtať. A teraz som v to strese sa zabudla spýtať, že prečo. Ešte tam skúsim zajtra zavolať, že čo bolo vo veci. A prosím ťa, nevieš náhodou čo znamená, že mi zamrazili po 2 a 3 embryá? To znamená, že mi tam opri KET vložia raz dve a ak to nebvyjde tak potom tri? Sorry, ja sa všetko učím len z týchto fór. Dr. Války je skúpy na slovo. Ale zas je to odborník...:D

okinka
autor
26. feb 2013

A ešte ma zaujíma, či sa tá úspešnosť pri KET veľmi výrazne znižuje alebo nie...Ďakujem

cikyta
26. feb 2013

@okinka To, že ti zmrazili 2 a 3 znamená, že ich tak budu rozmrazovať.......naraz 2 alebo 3,lebo nie vždy sa uspešne rozmrazia a z 3 môže byť iba jedno na ET (vklad-embriotransfer) a uspešnosť býva trošičku nižšia,ale nič hrozné....určite konaju správne a nechcu nič riskovať....ty si oddýchneš,dáš do poriadku a všetko dobre dopadne v najbližšom kole 🙂

okinka
autor
26. feb 2013

Aha, tak to mi odlahlo.. A je jedno, kedy sa rozhodnem? Ci hned o mesiac alebo az napr. o tri mesiace nema to vplyv? Vraj ja somm mala pekne tie vajicka a partner za napriemerne dobre spermie. Tak snad budu tie embryjka zivotaschopne..:D

liveka
26. feb 2013

Ahoj Luci. Odklad vloženia má určite svoj dôvod. Pri najbližšej návšteve svojho centra sa na to doktora určite opýtaj. My chodíme do Ferticentu, som po pondelňajšom odbere vajíčok z kt. nám 7 oplodnili. V sobotu sa majú mraziť embriá. Nastala u mňa vysoká hyperstimulácia a trasnfer sa odložil o 2 menštruácie. Pán doktor vravel, že v minulom roku mali dokonca zo zmrazených vyššie percento oplodnenia. Určite sa nieje čoho báť a hlavne treba ostať v kľude. Držím palce..

michaela.g
26. feb 2013

@okinka ahoj, neboj sa, kludne si tam zajtra zavolaj a popytaj sa co ta trapi. Tiez poznam ISCARE, a maju tam obcas dost zhon, tak mozno sa to nakopilo a telefonat vysiel tak stroho a kratko ...
Ja som bola po odbere uuuplne mimo, mala som aj OHSS a preplakala som tusim celu cestu domov.. No je to dost narocne...
Hlavne treba klud a pokoj a dopadne to dobre. Budem drzat palce 😲

okinka
autor
26. feb 2013

Ďakujem baby, strašne ste ma ukľudnili, ja tu nad tým celý deň už maturujem. Tak sa zajtra popýtam, že čo a ako. Ale nestane sa nič, keď napríklad z dôvodu pracovného si to dám až napr. o tri mesiace?

cikyta
26. feb 2013

@okinka Určite sa nič nestane, ked sa rozhodneš o 3 mesiace, alebo ešte neskôr 🙂 Len mrazenie má potom aj svoj cenník (v každom care iný 😉)

emakiki
26. feb 2013

ja síce neviem odpovedať...nemám s tým skúsenosti....ale všetkým Vám držím palce.. páči sa mi ako sa podporujete...

okinka
autor
26. feb 2013

Aj ja som veľmi šťastná, že vás tu mám. Budem informovať, keď mi povedia viac v ISCARE. :D

okinka
autor
26. feb 2013

inak mrazenie stojí 150 euro v ISCARE a 6 euro mesiac uskladnenia. Rozmrazenie dalsich 15 euro! Taaak to sa pekne ešte plesneme po vracku. No čo už, biznios je biznis a bábo je bábo. Ale beriem to vpohode, keď to nevyjde, má to tak asi byť...

okinka
autor
26. feb 2013

rozmrazenie 150 ero!!!

lucia2505
26. feb 2013

@okinka presne tak, keď ti zamrazili dve spolu, tak vložia dve naraz, keď tri, tak tri naraz, ale ide o to, že z tých čo dajú na rozmrazenie sa nemusí podariť všetky rozmraziť, napríklad z tých troch sa ti môže len jedno, dve, ale aj všetky tri. Tá úspešnosť to je tak, že jedná sa len o to, že problém je práve v tom, či sa podaria rozmraziť a či sa budú ďalej vyvíjať, keďže už boli chúdence v mrazáku, môžu byť trošku spomalené, ale ak sa pekne rozmrazia a budú sa deliť, tak potom je šanca rovnaká ako pri ET...veľa babám tu na fóre nevyšiel ET a vyšiel práve KET.

sudabe
27. feb 2013

ahojte kočky je tu niektora co si dala vložit 3 embria? je to možné? dúfam že s tým má niekto skusenost

okinka
autor
27. feb 2013

fiha, mozno ich to KET prave nastartovalo!!! :D len co ak sa ujmu tri? ja nechcem trojcataaaa a ani dvojcata...:(

stastenka42
27. feb 2013

@sudabe mne vkladali tri a neujalo sa ani jedno,a to som mala vlozene tri hatchujuce blastocysty ☹

sudabe
27. feb 2013

@stastenka42 jak je to možné? ja by som si chcela dat vložit 3 lebo by som chcela dvojčata, ale možno aj trojcata keby sa vsetke ujali no neviem či je to možné lebo som ešte nepocula že by mal niekto trojcata.........

stastenka42
28. feb 2013

@sudabe to ze ti vlozia neznamena ze sa to na sto percent podari,o tom rozhoduje len ten hore...chod na stranku s trojcatami a tam si precitaj je ich tu dost. Co sa tyka vkladu vlozia ti tolko kolko ty chces. To je bezna prax.