icon

Oneskorený vývoj embrya po KET

6. nov 2025

Zdravim,
Prosím stretli ste sa niektorá s tým, že vývoj embrya bol podľa Sona oneskorený, HCg nestupalo v tempe dvojnásobku za dva dni a aj tak nakoniec tehotenstvo napredovalo? Je to iné pri bežnom oplodnení, keď sa ovulácia môže rôzne posunúť, ale ja som bola na KET, tam vie lekár veľmi presne počítať tt. Dakujem.

krasneleto
6. nov 2025

@anonym_autor zial je to vysoko nepravdepodobne

autor
6. nov 2025
@krasneleto

@anonym_autor zial je to vysoko nepravdepodobne

@krasneleto ja si tiež myslím, ale pani doktorka tam vidí nádej a nevysadila mi lieky...

krasneleto
6. nov 2025
@anonym_autor

@krasneleto ja si tiež myslím, ale pani doktorka tam vidí nádej a nevysadila mi lieky...

@anonym_autor nadej je vzdy... a drzim palce aby sa doktorka nemylila...

pink_lady
6. nov 2025

Oni musia udrziavat tehotenstvo pokial bije srdiecko, resp este nie je cas kedy by malo srdiečko 100% biť/byť

anonym_c1c507
6. nov 2025
@pink_lady

Oni musia udrziavat tehotenstvo pokial bije srdiecko, resp este nie je cas kedy by malo srdiečko 100% biť/byť

@pink_lady Nie je to pravda. Ak HCG nestupa, lieky sa vysadzuju.

pink_lady
6. nov 2025
@anonym_c1c507

@pink_lady Nie je to pravda. Ak HCG nestupa, lieky sa vysadzuju.

@anonym_c1c507 al jej stupa HCG a je videiť (zrejme živý) plod. Ale nie "tabulkovo". Mne sa stalo podobne, embryu bilo srdiečko, ale rastlo za tyzden tak 2 mm (co malo za den), hcg mierne stupalo. Nevysadili mi lieky - neskor mi doktor povedal ze oni proste musia voči tomu pristupovať ako k životaschopnemu tehotenstvu. A aj druhy krat sa mi stalo podobne, len vtedy nebilo srdiečko.

autor
6. nov 2025
@pink_lady

@anonym_c1c507 al jej stupa HCG a je videiť (zrejme živý) plod. Ale nie "tabulkovo". Mne sa stalo podobne, embryu bilo srdiečko, ale rastlo za tyzden tak 2 mm (co malo za den), hcg mierne stupalo. Nevysadili mi lieky - neskor mi doktor povedal ze oni proste musia voči tomu pristupovať ako k životaschopnemu tehotenstvu. A aj druhy krat sa mi stalo podobne, len vtedy nebilo srdiečko.

@pink_lady podľa mňa budem podobný prípad. Ona vidí na sone embryo, hoci veľkostne je opozdene o pár dní a s týmto nálezom chápem, že mi nevysadi lieky. Bolo by to neetické, mimo iného, keď ona sama dôkaz o Tom, že vývoj je zastavený podľa nej nemá, kým nebudem mať kontrolné usg. HcG moje centrum opakovane nemeria, dávala som si to merať sama. Ona k tomu dnes pristúpila tak, že dôležitý je nález na usg a jeho vývoj a tamtym by sa až tak neriadila. Povedala mi, že neraz z podobného nálezu bolo prosperujúce tehotenstvo. Ja okolo toho nemám nádeje, skôr naopak, po výsledkoch HcG som sa s tým žiaľ už rozlúčila, ale chcela som vedieť, či niekto niečo podobné zažil.

pink_lady
6. nov 2025
@anonym_autor

@pink_lady podľa mňa budem podobný prípad. Ona vidí na sone embryo, hoci veľkostne je opozdene o pár dní a s týmto nálezom chápem, že mi nevysadi lieky. Bolo by to neetické, mimo iného, keď ona sama dôkaz o Tom, že vývoj je zastavený podľa nej nemá, kým nebudem mať kontrolné usg. HcG moje centrum opakovane nemeria, dávala som si to merať sama. Ona k tomu dnes pristúpila tak, že dôležitý je nález na usg a jeho vývoj a tamtym by sa až tak neriadila. Povedala mi, že neraz z podobného nálezu bolo prosperujúce tehotenstvo. Ja okolo toho nemám nádeje, skôr naopak, po výsledkoch HcG som sa s tým žiaľ už rozlúčila, ale chcela som vedieť, či niekto niečo podobné zažil.

@anonym_autor držím palce, zázraky sa dejú aj keď niekedy je to také, no...Zbytočné trápenie ženy. Lebo áno, pre mňa to bolo v oboch prípadoch trápenie - vedela som že to skončí ale...Ak môžem vedieť, aké hodnoty si mala HCG v akom rozpati? Ešte by sa mohol stať taký zázrak že to vložené embryo sa neujalo a otehotnela si prirodzene - trošku neskôr

autor
7. nov 2025
@pink_lady

@anonym_autor držím palce, zázraky sa dejú aj keď niekedy je to také, no...Zbytočné trápenie ženy. Lebo áno, pre mňa to bolo v oboch prípadoch trápenie - vedela som že to skončí ale...Ak môžem vedieť, aké hodnoty si mala HCG v akom rozpati? Ešte by sa mohol stať taký zázrak že to vložené embryo sa neujalo a otehotnela si prirodzene - trošku neskôr

@pink_lady ja som určite neotehotnela prirodzene, lebo s našimi diagnózami je to nonsens... Aj tak sme nič spolu nerobili okolo vkladu a po ňom, tak nám odporučili 🙂 áno, uplne s tebou súhlasím, je to trápenie, ale chápem aj ich, že kým nemajú potvrdené že sa plod nevyvíja, nemôžu to useknut s liekmi. Mne skôr príde zvláštne, že lekárka vyzerala tak, že až tak by tie hcg hodnoty neriešila. Mne to ale za tyzden stúplo o asi 1600 čo je veľmi málo a určite nie nešlo o niekoľkonásobok posledného čísla. Nebol to ani jeho dvojnasobok. Car to hcg ani nedáva merať opakovane, je to len náhoda, že to viem lebo som si to sama nechávala merať v labaku. Lenže ono to sedi aj s nálezom na usg, že ten vývoj sa podľa mňa min. TyDen zastavil.

A tebe to nakoniec vyšlo časom, alebo ešte iba skúšaš/budeš skúšať znova?

pink_lady
7. nov 2025
@anonym_autor

@pink_lady ja som určite neotehotnela prirodzene, lebo s našimi diagnózami je to nonsens... Aj tak sme nič spolu nerobili okolo vkladu a po ňom, tak nám odporučili 🙂 áno, uplne s tebou súhlasím, je to trápenie, ale chápem aj ich, že kým nemajú potvrdené že sa plod nevyvíja, nemôžu to useknut s liekmi. Mne skôr príde zvláštne, že lekárka vyzerala tak, že až tak by tie hcg hodnoty neriešila. Mne to ale za tyzden stúplo o asi 1600 čo je veľmi málo a určite nie nešlo o niekoľkonásobok posledného čísla. Nebol to ani jeho dvojnasobok. Car to hcg ani nedáva merať opakovane, je to len náhoda, že to viem lebo som si to sama nechávala merať v labaku. Lenže ono to sedi aj s nálezom na usg, že ten vývoj sa podľa mňa min. TyDen zastavil.

A tebe to nakoniec vyšlo časom, alebo ešte iba skúšaš/budeš skúšať znova?

@anonym_autor ja som nakoniec otehotnela prirodzene - nam tiez nedavali sance v SK CAR, podla nich som mala byt uz v mneopauze 🙂 AMH som mala 0,06 a + dalsie diagnozy , vratane muzoveho zleho spg

autor
7. nov 2025
@pink_lady

@anonym_autor ja som nakoniec otehotnela prirodzene - nam tiez nedavali sance v SK CAR, podla nich som mala byt uz v mneopauze 🙂 AMH som mala 0,06 a + dalsie diagnozy , vratane muzoveho zleho spg

@pink_lady wow, tak to je krásny príbeh, veľmi sa z toho teším 🙂

pink_lady
7. nov 2025
@anonym_autor

@pink_lady wow, tak to je krásny príbeh, veľmi sa z toho teším 🙂

@anonym_autor ďakujem, držím palce, nech sa raz doskate aj vy doma.. ♥️

anonym_a6619a
16. nov 2025

Ahoj, ako si dopadla. Dufam ze je vsetko vporiadku ❤️

michaela329
16. nov 2025

Ťažko povedať, ja som pri prvom tehotenstve mala sklz veľkostne dva dni, hoci HCG cez 1000. A pri každej kontrole sklz rastol, nakoniec tam bol genetický syndrom a tehotenstvo neskončilo dobre. Pri druhom tehotenstve som mala HCG nižšie, len čosi do 400, nerástlo úplne 2nasobne (na zahraničnej stránke som ale čítala, že ten narast ma byt 1.8 násobne, nemusí 2). A nakoniec bolo všetko ok, každé sono dva dni dopredu. Ja viem, že toto čakanie je o nervy, ale jednoducho toto neovplyvníme, musíme čakať a dúfať v najlepšie, zároveň byť pripravené na najhoršie 🍀

autor
16. nov 2025
@anonym_a6619a

Ahoj, ako si dopadla. Dufam ze je vsetko vporiadku ❤️

@anonym_a6619a ahoj, dopadlo to zle, ja som o tom bola presvedčená už pri prvom sone, keď vývin bol pozadu a predtým som bola na hcg ako samoplatca a nenarástlo to dvojnásobne ani za cca týžden. Napriek tomu mi lekárka na sone povedala, že by sa hcg až tak neriadila (!) a mám prísť zas o týždeň a uvidíme. Ja som už ale vedela, že je to zbytočne čakanie, ale žiaľ, musela som ho absolvovať a naďalej brať lieky v stimulácii. Potom mi povedali, že ide o zamknutý potrat a teraz čakám na krvacanie, ak sa to nerozhehne, bude sa to riešiť inak. Ďakujem všetkým za ich názory 💙

anonym_a6619a
24. nov 2025

To mi je velmi luto. Prajem vela sil ❤️. U mna to bolo rovnake, len ja som otehotnela prirodzene. Dva tyzdne dozadu som dostala tabletky. Tyzden som krvacala, teraz je to uz ok. Musela si na kyretaz?