icon

PCO a IVF

ajla01
20. apr 2022
ajla01
autor
20. apr 2022

Ahoj, chcem sa opytata je tu niekto s pco co ma uplnu sterilitu, to znamena ze bez stimulacie nema vobec ovulaciu? Otehotneli ste pomocou ivf?? Ako ste preživali stimulaciu? Kolko vam odobrali vajicok a kolko oplodnili ? Kolko ste si dali zamrazit? A na kolky vklad ste otehotneli?

marticka85po
20. apr 2022

@ajla01 ahoj ja mam PCOS a vyslo nam 1.ivf, 1.vklad. stimulacia uplne v pohode, mala som 26 vajicok z toho 14 pouzitelnych.z toho nam prezili len 3embrya.

ajla01
autor
20. apr 2022

@marticka85 tak super, ja som mala 34 vajíčok, 15 sme oplodnili a z toho 8 sa zamrazilo...už sme boli na drhom vklade, o týzdeň idem na krv.....aj si mala zle vydledky na štitnu??

marticka85po
20. apr 2022

@ajla01 nie,stitnu mam v poriadku.

janka0215
20. apr 2022

Mam PCOS, aktuálne 1. IVF. Z 3 vajíčok len jedno embryo na ktorého vklad idem v piatok. Mala som dlhý protokol, prestali mi ale rásť posledný týždeň folikuly😞

ajla01
autor
20. apr 2022

@janka0215 tak to moc držim palce....my sme mali obrovske štastie že nam ostalo tolko mrazačikov ale ani to nie je istota.

gabika42252
20. apr 2022

@ajla01 mam. PCOS a nepriechodné vajcovody, vlastne uz len jeden. myslím ze 16 vajicok odobratych z toho 5 embrii, podarilo sa az na 2hy pokus. Prvy pokus skoncil ako mimomaternicove tehotenstvo, kde mi zobrali jeden vajcovod. Druhy pokus, sme riskli aj napriek odporucaniu vybrat aj druhý vajcovod, a uz ma rok 😊.. Znášala som to dobre, hoc som sa citila ako balon a tie injekcie ma zabijali🙈. Mala.som.kratky protokol.. 😊

ajla01
autor
20. apr 2022

@gabika42252 chapem to spravne že po druhom vklade si otehotnela, a to prve bol tiez vklad?

gabika42252
20. apr 2022

@ajla01 ano prvy vklad, IVF som otehotnela ale skončilo ako mimomaternicove a druhy vklad. Uz ako KET teda uz mrazacik sa uz podaril.. 😊

ajla01
autor
20. apr 2022

@gabika42252 tak to je super....gratulujem aj keď s komplikaciami

diamond007
27. apr 2022

@ajla01 ako sa podaril druhý vklad?

ajla01
autor
28. apr 2022

@diamond007 ano druhý vklad sa podaril, ale ešte je to len začiatok ale strašne sa tešime....čas ukáže či to bude v poriadku ale dúfame že áno 🙏😊

diamond007
28. apr 2022

@ajla01 super, držím palce do zdarného konca

ajla01
autor
29. apr 2022

@diamond007 ďakujem☺

katkakoval
6. máj 2022

Ahojte chcem sa opýtať zacíname tento mesiac dlhy protokol mám PCO, až teraz som si prečítala že dlhy protokol sa neodporúča pri PCO, viete mi poradiť či ste tu niekto kto absolvoval dlhy protokol že či to bolo v poriadku, na jednej strane dôverujem rozhodnutiu doktorky ale na druhej strane som z toho dosť zaskočená

ajla01
autor
8. máj 2022

@diamond007 tak úspešný koniec sa nekoná, 7 týzdni sme o bodku prišli 😪 už druhý krát.....je to ťažke, velmi tažké...😪😪

diamond007
8. máj 2022

@ajla01 to ma mrzí, ale nádej zomiera posledná🙂 snáď to raz vyjde

donna18do
15. máj 2022

@katkakoval ahoj ja mam tiež pco stimulovať ma začali 14.4.22 odber vajicok som mala 7.5.22 mala som 4zdrave vajicka z toho jedno embryjko sa vkladalo 12.5.22 a dala som si zamraziť 3embryjka

bobacikaja
10. mar 2024

Ahojte
Idem si sem k vám možno aj po radu, som mamička 7r chlapčeka ktorý je pre mňa tiež veľkým zázrakom.
Otehotnela som prirodzenou cestou a poviem tak ako je užívala som si to, keď sa malý narodil bola som veľmi šťastná a s odstupom času keď mal malý 4 roky sme si povedali co tak ešte jedno, no a to vám poviem ze už bol problém.
Snažili sme sa s manželom rok a čosi no nešlo to tak išla za svojím gynekológom at mi urobí komplet vyšetrenie ci som v poriadku všetko ôk som zdravá.
Prestali sme nato myslieť a stále sa nám nedarilo, vyhľadala som pomoc v gryncare v Nitre kde som postúpila ivf 1.3 2022 no mala som žiaľ len 2 vajíčka a z toho 1 prežilo ale na 5den aj s konalo no bol to pre mňa neskutočne sklamanie preplakala som veľa dní chodila som ako bezduse.
Povedala som si ze asi to tak ma byt a mam sa tešiť z toho ze mam krásneho zdravého chlapčeka.
Prešli dní tyzdne mesiace snažila som sa nato nemyslieť a dúfať ze ak mi je to súdené tak to príde.
Pripravila som sa nato všetko opäť a ze to opäť skúsime.
Bola som na konzultácii lekár mi povedal ze všetko ôk a môžme sa nato pripraviť a ísť nato.
Mam ešte takú menšiu otázku tu na vás ze ci sa tu nájde dajaká žienka ktorá má aj nadváhu a aj keď sa snaží ju dat dule ze nejde aj napriek tomu podstúpila ivf a ako to dopadlo