Podľa čoho určujú lieky pri IVF?
Ahojte ,čítam v skupine ze každá má iné lieky, ine dávkovanie. Od čoho to závisí? Aj protokol prečo ma niekto krátky a niekto dlhy ?
Ak mam všetko v poriadku , AMH ok, ovu Prebieha, ms pravidelná, ziadne hemato ani endokrinolog problémy. Musela by som si pichať veľa injekcii ? Co myslite ?
Aj podla vahy a vysky. AMH tiez rozhoduje. Ak je nizke AMH, tak ti daju vyssiu davku injekcii. Ak mas vysoke, tak to znamrna ze mozes lepsie reagovat na injekcie a vtedy davaju nizsie davky.
nie každý má ideálny hormonálny profil na nasadenie vajíčka.....záleží od daného centra....kolegyňa bola už pred rokmi na umelom oplodnení v Martine, viem že pred nasadením jej upravovali hladinu hormónov, takže vklad sa podral až na druhý raz kedy bola hladina hormónov ideálna....prvý raz jej síce nasadili potrebné hormóny, no nedali správne dávkovanie, tkaaže pred vkladom všetko musela vysadiť a začínali od začiatku....
@tessa2299 ja mam 3,4 to je fajn co sa tyka stimulácie?
Ja som mala 8,8 amh, potom kleslo na 6. A pichala som gonal 112,5 jednotiek (sa mi zda). Podla mna AMH mas super.
@tessa2299 to si mala dobré keď si mala 8,8 ? Čím vyššie tým lepšie ze ?
Nie vzdy plati, ze cim vyssie AMH tym lepsie. Napriklad zeny s PCO maju vysoke AMH a nie je to vzdy vyhoda. Lekar vytvori stimulacny protokol na zaklade hormonalneho profilu, AMH a poctu antralnych folikulov, ktory kontroluje pri ultrazvukovom vysetreni. Zohladnuju sa tiez predchadzajuce stimulacie, vek atd. Davkovanie sa tiez upravuje aj pocas samotnej stimulacie, ak kontroly ukazu, ze je to potrebne...
Noo neni to dobre, tych 8,8. Mam pcos. Ak mas amh okolo 4, tak je to super
Myslim si že je to velmi individualne a nikto tu nebude vediet povedat podla coho presne to je. Ja mam ahm 0,99 kedze mam len jeden vajecnik a stimulovat budem iba 10 dni. Z toho co mi hovorila tak prve dni si budem pichat jednu injekciu a od 4dna alebo tak nejak budú dve. Myslela som si ze to bude ovela viac. Zacinam buduci mesiac tak som zvedava
@miroslava2710 ka sa veľmi bojím ze to nezvládnem. Nenávidím injekcie a sama si to nepichnem a manžel detto, ten by hneď odpadol. To bude tvoja prvá stimulacia?
Ano je to moja prva stimulacia a tiež mam z toho celkom strach. Som mimo ked mi picha injekciu niekto iny nie to ešte pichat si to sama. Ale urcite to obe zvladneme 😊
Neboj sa vôbec injekcií. Ja som sa tiež bala a pichnúť prvú... trvo mi asi pol hodiny, kým som sa odhodlala prepichnut kozu. No dalsia už sla v pohode. Uvidis, na 100% si zvykneš, len prvá bude problém. Dám Ti radu, urob si poriadnu kozu riasu (kozu medzi prsty) a pichaj kolmo, pod 90stupnovym uhlom. Takto to je z mojich skúseností najlahsie a najmenej bolestivé. Boli trochu len ten uvodny vpich, prepichnutie koze, potom je to už malina. Vsetky sme to zvládli, zvladnes aj ty🙂
Nepotrebuje náhodou niekto súrne Gonal (exp. 11/2022) - minula som z neho len 30 jedn. a Centrotide (exp. 12/2022) - 6 injekcií? Samozrejme zadarmo. Možno ešte niekomu poslúži. Skladované v chladničke.