icon

Potrebujem genetické testovanie embryí pri IVF?

2. júl 2025

Ahojte,
Pripravujeme sa na ivf, máme viacero embryí z mojich vajíčok a darcovskych spermií. Chodíme do centra v Prahe, ale vôbec nám neponúkli možnosť pgt-a testovania. Je to zrejme aj tým, že ešte som nepodstúpila žiaden transfer a nemám teda za sebou neúspešné transfery či potraty. Mám tesne nad 35 rokov, takže mladá úplne nie som 🙂 základné genetické testovanie mám za sebou, darca snáď tiez, hoci toto nemusí nič znamenať. vôbec sme to ako možnosť nezvažovali, nikto nám to nenavrhol a embryá sú už zamrazené, takže problém by bol ešte aj pri ich rozmrazovani. Ako by ste videli potrebu pgt-a v takom prípade? Názory nie sú úplne jednoznačné. Stojí to peniaze, ale o to by nešlo, to vraj stojí aj vklad (ja som si myslela, že tisíce eur čo sme v prahe už nechali stačia, ale asi ešte nie🙂)) mám ľutovať, že sme už o túto šancu prisli? Verila som úsudku lekárov, ktorí to neindikovali...

Vďaka.

beckinka
Autor odpoveď zmazal
sju2511
2. júl 2025

Ahoj my sme mali genetiku embryi tiež mám chvíľku po 35tke 🙂tiež sme boli na genetických testoch a tam nám aj odporučili genetiku embryi výsledky sme mali dobre, ale že väčšinou nad 35 to odporúčajú samozrejme je to na tvojim zvážení ja som zostala v neistote tak pre moj pokoj sme si to dali spraviť aj keď tiež nemáš 100% istotu..mne robili genetiku hned po odbere niekde som citala zevraj to nieje dobre keď sú embrya zamrazené koli zmenám teploty ale nato sa radšej informuj ja píšem len čo som čítala 🙂vklad vyšiel na prvý krát momentálne som 10+6t ☺️🥰každopádne vám držím palce 🥰🙏

martaatram
2. júl 2025

Ahoj my sme mali 10 embryi bez genetiky … neúspešne …zmena centra ,genetika embryi a prvy vklad sa podaril… neviem cim to bolo mozno ta ,,várka,, bola zla ktovie

sonkam
3. júl 2025

Ahoj, ani nie tak vzhľadom na vek ako na darcovstvo by som išla isto do pgt-a. ano isto majú darcovia základné testy, ale to majú aj páry keď idú do ivf a ajtak embryjka nemusia byť po PK geneticky ok. Vzhľadom na to že sú zamrazene je to zložitejšie ale viem že je možnosť ich opäť rozmraziť, vziať vzorku a zamraziť naspäť, ale samozrejme treba rátať s rizikom .

baskustek
3. júl 2025
@martaatram

Ahoj my sme mali 10 embryi bez genetiky … neúspešne …zmena centra ,genetika embryi a prvy vklad sa podaril… neviem cim to bolo mozno ta ,,várka,, bola zla ktovie

@martaatram ale tým, že ste tie embryá poslali na genetiku, ste ich nijako “nevyliečili”. Len ich otestovali a vložili ti to správne. Keby ti ho vložili bez testovania, rovnako sa to podarí. To tiež neznamená, že v ten prvej várke nemohli byt geneticky ok embryá, len sa to nepodarilo zase z iných dôvodov.