Prečo sa embryám zastavuje rast a čo ďalej?
Ahojte chcem sa spýtať ci ma niekto skúsenosť s tym,že po odobrati a oplodneni vajicok sa zastavil rast embrya a nedalo sa zamrazit preco sa to deje a ako ďalej?ďakujem za vaše odpovede
@bambulka1405 samozrejme.
Ako sa to stava prirodzene,tak sa to dtane aj tu.
Vsak si logicky vezmi,ze ti ofoberu neviem kolko vajicok oplodnia ich....myslis,ze vsetkych tych 13 ...sa super vyvinie na vlozenie????
Kdeze...
Ked ich bude 5-6,to uz je riadny vykon...
A ked ich nevlozia hned,po rozmrazeni ti nemusi ostat ani jedno....skratka,to nie je istota.
Aj po vlozeni nemas istotu ,ze to vyjde.to je komplikovany proces.
Prave preto je cele ivf velmi kontroverzne.
Ze sa vlastne operuje s bio materialom,s "ludmi" a preto napr cirkev velmi toto nezdiela.
Co robit-bud skusit znova,ale predtym dalsie vysetrenia
Osobne to mam za sebou viackrat,uz by som to nikdy nepodstupila/vediac,co vsetko za tym je.../
@bambulka1405 jednoducho povedané, vyvíjať sa ma iba človek. A keď to tak nie je, príroda to zastavi, a ide to preč. Keď nezapadne chromozómom správne tak ako má (napr. Ako ked v abecede začínaš písmenom A, B, C...), čisto obrazne keď sa spoji A s B delí sa ďalej, ale keď sa spoji A s C tak to prestane, jednoducho to takto nemôže ísť.
Co chromozom to informácia, kde všetko čo a ako ma byt vyskladane do človeka....Existuje aj príčina, že nastala mutácia pohlavných buniek - genetickej informácie, napríklad žiarením alebo reprodukčne toxickou látkou (olovo, fenolftalein a pod.)...ale to už je iná tema
@bambulka1405 na to ti nikto neodpovie. Nám z 12tich oplodnených zostalo 5 embryí a ani tie nie sú v najlepšej kvalite. Jednoducho tak ako pri prirodzenom počatí musí zafungovať milión veci a stačí, ak jedna zlyhá a je koniec.
@timka655 vam sa aj tie zamrazene nevyvinuli?alebo ako to mam spravne chapat?lebo mne 5 den pred mrazenim povedali bohuzial tak neviem ci niekde sa caka dlhsie kym sa zamrazi
@timka655 to je super ale ja som sa pytala na nieco ine🙈nevadi aj tak drzim palceky ak som spravne pochopila ste otehotnela
@bambulka1405 základná otázka je, aké všetky vyšetrenia máte spravené vy dvaja. Neviem, či napríklad máte ten podrobný spermiogram s DNA fragmentáciou spravený. Máte genetiku páru? Aká metóda oplodnenia bola použitá? Absolvovali ste imunológiu, genetiku, hematológiu, endokrinologiu...? Aká je kvalita vajíčok? Otázka je, ktorý deň sa prestali vyvíjať?
@bambulka711 fuhaa no mi nemame ziadne vyšetrenia doktor nam nic take nepovedal..mam pocit ze vsade sa mam pytat ja sama ale neviem kam,no kedy presne sa prestali vyvijat neviem iba 5 den som volala kedy sa mali mrazit a povedali mi zial nemaju co zamrazit..☹️☹️
@bambulka711 tiez si myslim ze mozno nieco s genetikou ako rozmyslam mojim zdravym sedliackym rozumom tak ja neviem ci nejake vyšetrenie treba alebo je to o penazi...nuka mi stale darcovske vajicka kedze ich mam malo vzdy odobrate tak prvykrat 3 druhykrat 5 ale iba 3 oplodnili
@bambulka1405 podľa toho, čo čítam, by som začala výmenou centra. Už iba to, že nehlásia, ako sa embryá priebežne vyvíjajú je zle. Že si s vami potom nesadli a neprebrali možnosti, čo ďalej atď atď ..
@bambulka711 ja som tam volala podla rozpisu ako mi dali,potom na 5 den mi povedali zial neda sa nic mrazit a doktor mi volal mam sa rozhodnut ci chcem 3 pokus alebo rozmyslat nad darcovskymi vajickami to bolo cele
@bambulka1405 a kam chodíš? To je strašný prístup 😥

@bambulka1405 na toto ti nik nedá odpoveď prečo sa oplodnené vajíčko ( embryo to ešte nie je ) prestane ďalej deliť. Ja som pri prvom tiež tak mala. Stačí slabé nekvalitné vajíčka, slabá nekvalitna spermia alebo hoc čo genetické negetické