Preplatenie umelého oplodnenia poisťovňou
Ahojte objednala som sa do gyncar na konzultáciu lebo som našla,že poisťovňa by mi umelé oplodnenie preplatila keďže ešte nemám 40 a robia to pri dedičných genetických problémoch. Máte s tým skúsenosť?
Viete mi povedať aj niečo viac na čo sa mám pripraviť? Dakujem
takto... pokial stihnes cely cyklus do dovrsenia 40 rokov, preplatia...ale pozor... iba ukony s ivf spojene... pytaj sa na klinike, pretoze poistovna to naozaj preplaca, ale mna jeden cyklus vysiel okolo 1000€ aj tak a to sme si nedavali ziadne specialne procedury ohladom genetiky embryi, embrya som nechala oplodnit vsetky "prirodzene" cize bez ICSI, PICSI ci ako sa ta metoda volala.... cize aj tak si priprav pekny balik
Nech to dopadne akokoľvek, držím palce.❤
držim veľmi palce dáš to určite.
@krasneleto a vyšlo to máš dieťa
Preplatia ti len samotný IVF cyklus, čiže kontroly a opu. Ostatné si hradíš sama. Lieky cca 500€, doplnkové metódy, spracovanie spermií plus genetika aj cez 3000€. A väčšinou to na 1x nevyjde, takže ďalší cyklus to isté. Minimálne treba rátať so sumou okolo 5tis
@alickapusinka ahoj, prve IVF neviem z ktoreho vkladu , tehotna, potrat, druhe IVF ani nebolo, vajicka som darovala... dceru mam prirodzene
@krasneleto jej super teším sa s tebou
baskustek hlavne že preplacaju opilcom narkomanom čo si zničia sami zdravie peniaze.A na to čo treba poisťovna preplatiť v plnej uhradiť nechce.Fakt chore a ubohe.Ryžovať na neštastných ľudoch.Mne je do plaču s takej sumy. Kto na to nema nemôže žena prirodzenie otehotnie tak nič neurobi.
@alickapusinka je to tak, bohužiaľ, celé je to hlavne jeden veľký biznis na nešťastných ľuďoch. Navyše nemáš istotu, či sa to vôbec podarí. Necháš tam tisíce eur a postieľka stále prázdna. V mojom okolí ani neviem o nikom, komu by IVF vyšlo. Len tu z MK poznám baby.
@baskustek veľmi smútne.
Ja som zdravá a dieťa môžem mať aj prirodzene ale keďže mám dedičnej ochorenie dostali sme túto cestu. Chceme len oplodniť a vložiť vajíčko nič iné takže je možné,že tie ostatné veci nebude treba
Veď práve tie genetické testy sú na tom najdrahšie. A ešte keď máš nejaké špecifické ochorenie, o to viac. Budeš potrebovať aj lieky na stimuláciu, tie poisťovňa neprepláca. Plus potom spracovanie spermií sa dopláca a ak nemá partner tip top spermiogram, je lepšie dať aj nejakú metódu na vyselektovanie dobrých spermií. A keď budete mať napríklad len jedno embryo a to bude mať zrovna tú tvoju diagnózu, ideš do toho opäť. Je to na dlhé lakte. Skús pozrieť na insta profil mocubo, oni tiež potrebujú IVF kvôli nejakému genetickému ochoreniu a momentálne absolvovali druhý cyklus a majú len 1 embryo, teraz čakajú, ako dopadne genetika. V prvom cykle mali všetky embryá nevhodné.

o akú poisťovňu sa jedna ? ak všzp máš na to právo https://www.vszp.sk/poskytovatelia/zdravotna-st... druhé si musíš kuknúť na stránke