icon

Problémy s rastom folikulov počas inseminácie

33tehulka33
8. sep 2025

Ahojte . 5-9 den som brala lieky na podporu rastu folikulov. Nepomohlo dnes na 12 den mal folikul iba 10mm / lekárka navrhla ďalšiu kontrolu o 2 dni a ďalej brat lieky. Ja si myslím ze ti nepomôže a ze tento mesiac ani inseminacia neprebehne/ alebo si myslite ze reálne di štvrtka môže folikul nárast na 18-20mm? Ja som uz zúfalá viem ze neotehotniem hneď a ze inseminacia nemusi vyjsť na 1pokus ale ked uz ani folikul nevyrástli tak to je este väčší problem ako som si myslela :/

really8
8. sep 2025

@33tehulka33 no hlavne ze uz mas nick tehulka. Moze narast, nemusi. Pri inseminacii je aj tak len o malilinko vyssia sanca akonpri normalnom styku. Ak teda tomu tento mesiac neveris tak to vzdaj

babushkaem
8. sep 2025

co som citala, tak folikul moze rast cca 2mm denne, cize este by som to uplne nevylucovala....

anonym_efcd43
8. sep 2025

@33tehulka33 podľa mna ti dali lieky brat neskoro. Ja som brala 3-7dc a na 13 dc som mala okolo 13mm folikul. Hneď naplánovali iui na 19dc s tým že dva dni predtým som pichla letrozol. Ja som ovulaciu nemávala vôbec pri pcos a možno moje vaječníky ťažšie reagovali na lieky, tak možno preto neskoro ovulacia až na 19dc. Ale na prvú iui nám to vyšlo a ostala som tehotná. Tak nestracaj nádej, neskoro ti dali užívať lieky, ovulacia môže byť posunutá tak ako pri mne, keby idem 10dc na kontrolu tak tiež mám 10mm folikul.

anonym_efcd43
8. sep 2025

Tu som sa sekla že 10dc si bola na kontrolu, ale aj keď 12 dc a máš 10mm folikul nič nemusí byt stratené a možno prebehne iui aj tento cyklus. Drzim palce. Daj vedieť ako to pokračuje ďalej

sajmonka_1216
9. sep 2025

aký dlhý máš cyklus? Brala si Clostilbegyt? Tiež som ho brala od 5 dc... podarilo sa mi prirodzene otehotnieť s ním už druhýkrát, druhýkrát to ale trvalo dlhšie.. poslednú ovuláciu som mala v novembri 24 a potom až teraz v júli 25 a podarilo sa... čiže aj napriek stimulácii tá ovulácia neprebehla stále... aký bol dôvod, to už dr. nezistila, ani o tom veľmi nemala záujem, tak som od nej aj odišla..
a keď ovulácia bola, tak som ju mala až na 16. - 17.dc, takže keby som šla ja na kontrolu 12dc, tiež by tam zatiaľ nič nebolo.

lenna255
12. sep 2025

@33tehulka33 ja som raz reagovala, potom zas nereagovala tak mi v Brne povedali že letrozol mám beat od 3dc až do kontroly USG okolo 12 dňa …čiže som ho brala až 9 dni a odvtedy každý mesiac mám folikuly obcas aj dva

33tehulka33
autor
12. sep 2025
@anonym_efcd43

Tu som sa sekla že 10dc si bola na kontrolu, ale aj keď 12 dc a máš 10mm folikul nič nemusí byt stratené a možno prebehne iui aj tento cyklus. Drzim palce. Daj vedieť ako to pokračuje ďalej

@anonym_efcd43 dnes som bola na uiu

33tehulka33
autor
12. sep 2025
@anonym_efcd43

@33tehulka33 podľa mna ti dali lieky brat neskoro. Ja som brala 3-7dc a na 13 dc som mala okolo 13mm folikul. Hneď naplánovali iui na 19dc s tým že dva dni predtým som pichla letrozol. Ja som ovulaciu nemávala vôbec pri pcos a možno moje vaječníky ťažšie reagovali na lieky, tak možno preto neskoro ovulacia až na 19dc. Ale na prvú iui nám to vyšlo a ostala som tehotná. Tak nestracaj nádej, neskoro ti dali užívať lieky, ovulacia môže byť posunutá tak ako pri mne, keby idem 10dc na kontrolu tak tiež mám 10mm folikul.

@anonym_efcd43 bola som včera na ďalšiu kontrolu 15 den 14,5mm s večer ovitrelle a dnes iui rano a teraz uz len čakať

33tehulka33
autor
12. sep 2025
@really8

@33tehulka33 no hlavne ze uz mas nick tehulka. Moze narast, nemusi. Pri inseminacii je aj tak len o malilinko vyssia sanca akonpri normalnom styku. Ak teda tomu tento mesiac neveris tak to vzdaj

@really8 to je hádam moja osobná vec aky noci mam 🙂

anonym_efcd43
12. sep 2025
@33tehulka33

@anonym_efcd43 bola som včera na ďalšiu kontrolu 15 den 14,5mm s večer ovitrelle a dnes iui rano a teraz uz len čakať

@33tehulka33 nerobili skoro iui? Lebo folikul rastie vraj 2mm Za deň, čo je ok, takze 15dc mal 14,5min, overtile pichnute to je asi ok, ale iui mali spraviť nie skôr ako 17dc. Lebo na 16dc folikul mohol mat 16,5mm max, a to ešte neni pravdepodobne se pri takej veľkosti by folikul praskol.. ale snáď spermie na ovu počkajú. Drzim palce a daj vedieť alo si dopadla ☺️

lenna255
13. sep 2025
@33tehulka33

@33tehulka33 pichala si si ovitrelle pri veľkosti 14,5mm ?? Tak to ozaj neni dobre načasovanie

33tehulka33
autor
13. sep 2025
@lenna255

@33tehulka33 pichala si si ovitrelle pri veľkosti 14,5mm ?? Tak to ozaj neni dobre načasovanie

@lenna255 Ano vraj to stačí aj pri tej veľkosti

johana_kamenska
22. sep 2025
@anonym_efcd43

@anonym_efcd43 ahoj , aké lieky si prosim brala, ak si nemala ovulaciu? V ktorom centre si prosim bola ?

anonym_efcd43
22. sep 2025
@johana_kamenska

@anonym_efcd43 ahoj , aké lieky si prosim brala, ak si nemala ovulaciu? V ktorom centre si prosim bola ?

@johana_kamenska nemavala som ovulaciu, bravala som bežne utrogestan na menzes, každý mesiac žiadna ovulacia. Na ovulaciu som brala letrozol a na uvoľnenie vajíčka gonasi, potom sme boli na iui. Centrum sme boli v reprofite v Martine. Vlastne sme mali konzultáciu. Hneď mi predpísali letrozol že teda skúsime takto, a o mesiac som bola tehotná ☺️

33tehulka33
autor
24. sep 2025
@anonym_efcd43

@johana_kamenska nemavala som ovulaciu, bravala som bežne utrogestan na menzes, každý mesiac žiadna ovulacia. Na ovulaciu som brala letrozol a na uvoľnenie vajíčka gonasi, potom sme boli na iui. Centrum sme boli v reprofite v Martine. Vlastne sme mali konzultáciu. Hneď mi predpísali letrozol že teda skúsime takto, a o mesiac som bola tehotná ☺️

@anonym_efcd43 teda bez iui sa vám podarilo čisto s letrozolom?