Prvá návšteva centra asistovanej reprodukcie
Dobrý deň dievčatá, dnes som absolvovala prvý krát vyšetrenie nakoľko po tom čo som prekonala MMT a po odobratí vaječníka sa nám nedarí. Hrozne som bola nervózna a mala som strach lebo môj lekár už mal komentáre typu že sa mám nato vykašľať a som už stará atď / mam 37 / a komentáre typu ze žena už po 25 je stará že šanca ze budem ešte môcť mať deti je 5% . Čo som si vydupala u neho bolo že mi zobral krv hormonálny profil a bol prekvapený ze som ,,ešte plodná,, a to bolo asi všetko. Takže po tom všetkom som sa sama rozhodla ísť a veru mala som strach ze mi povedia to isté ale nabrala som v sebe silu a šla. Doktor ktorý má vysetroval bol úplne odmerany vážny a bolo na ňom vidieť ze by to už zbalil keďže mal predomnou pacientov ktorým musel hodinu a pol konzultovať a keď skončili vyšiel von a sestričkam na recepcii hovoril ako toho už má dosť on není robot ze je to únavné hodinu a pol vkuse hovoriť ze potrebuje 10 min pauzu. A ja som obďaleč sedela na lavičke a všetko počula a reku no super teda. A aj tak bolo potom keď vyšiel má zavolať až mi bolo nepríjemné vojsť ale šla som a samozrejme ten otrávený výraz a nechuť prijať ďalšieho pacienta bola viac ako viditeľné ale spustili a tak začal on sa pýtať a ja odpoveď na kopec otázok až kým som podstúpila vaginálne sono a bolo tak bolestivé ako šľak ani nemusím vravieť... Jediná dobrá správa bola ze mám dostatok folikulov aj tekutín v tom jednom vaječníku co mi zostal.Aj maternica je čistá ukážková pre tehotenstvo. No a potom som ešte šla na odberi krvi a aj manžel má prísť.Tak sa vás chcem opýtať čo ste to absolbovali ako to šlo čo ešte čakať? Ja som už zase nesvoja keď mám stretnúť zase toho naladoveho doktora ale čo mi zostáva...
@anonym_autor ako ste sa dohodli ďalej? Ved nemusíš ísť k tomu istému aj druhy krát....doktorov tam majú viacej a môžeš si vybrať ku komu pôjdeš
A preco ste to uz neriesili skor? Ja mam s car len dobre skusenosti. Treba si uvedomit ze aj oni mozu mat den kedy maju vela roboty. My sme boli na prvej konzultacii hned s manzelom. Budu brat spermiogram.
Ja by som zašla do iného cár, predca len môže to byť dlhá cesta a musíte sa tam cítiť príjemne, radcej ísť na úvodnú konzultáciu aj do 5tich rôznych ale treba nájsť také kde sa budete cítiť dobre. inak ja som si vždy žiadala toho istého lekára lebo s tým sme si sadli a teda snažili sa my vyhovieť raz sa stalo že sa nedalo
@anonym_autor chod do ineho car alebo k inemu doktorovi. Ja som mala takeho skveleho lekara ze ma ani na sekundu nenapadlo ze by to nevyslo.
ak mas jeden vajecnik funckny, a manzel spermie v poriadku ... skusala by som styk pri sledovani ovulacie aspon 6 cyklov , az potom do car... 37 nie je vek , pre ktorý by si nemohla mat dietatko... tvoj gynekolog odveci a pristup lekara v car takisto neviem odkial si, ale isla by som inou moznostou
@anonym_autor v prvom rade hy som vymenila gynekológa ktorý vraví že 37 ročná žena je stará na otehotnenie, počatie dieťaťa. Aj 45 ročná žena dokáže počať dieťa ak už neni v prechode. Tak isto aj do tohto car by som uz nešla, ak sa mi nepáči prístup zamestnancov, lekára.. ja viem že aj ten lekár je človek a tiež moze byť z celého dna unavený, ale takýto prístup by sa mi nepáčil. Neviem z kade si, ale treba si prečítať recenzie na rôzne car vo vašom okoli, na prvú konzultáciu sa väčšinou chodí aj s partnerom, teba vyšetria a jemu spermie, my sme tak tiež boli.. potom už na dalsie kontroly počas stimulscie ovulácie som chodila sama. Ja som s predoslim partnerom bola v inom car, tam nás tlačili rovno do ivf a dobre že nechcela dr s ivf začať hneď hneď. Celkovo sa mi ten prístup nepáčil. S terajším partnerom sme boli v Martine v reprovite, vyšetrili nás, dr hneď povedal že odporúča umele oplodnenie, ale nebránil sa aj stimulácii ovulácii. Ja mám pcos. Aj keď on asi nedával nádeje že by som mohla mat ovulaciu- aj sa tak vyjadril že určite to nepomôže. A predsa len som ovulaciu mala, otehotnela som mesiac od prvej konzultácie v car. Absolvovali sme iui. Možno u vás postačí sledovať pár cyklov ovulaciu ampodsri sa. Ja som ovulaciu nemavala vôbec
vymenit aj gynekologa aj car... toto je pre zenu dost vazna ,,tema" na to, aby sa takto spravali, aj ked nie vzdy moze mat kazdy svoj den, ale aj tak... keby si prisla so soplikom nepoviem...
vymenit aj gynekologa aj car... toto je pre zenu dost vazna ,,tema" na to, aby sa takto spravali, aj ked nie vzdy moze mat kazdy svoj den, ale aj tak... keby si prisla so soplikom nepoviem...
@babushkaem no ved aké dobre ohlasy sú a teda ja nie, skúsim ešte sa opýtať ci by som mohla k inému lekárovi ale neviem ci je to možné keď ma už rieši on a ja som si ho ani nevybrala to ma sestrička k nemu poslala keď som sa tam objednávala 🫤
@anonym_autor v prvom rade hy som vymenila gynekológa ktorý vraví že 37 ročná žena je stará na otehotnenie, počatie dieťaťa. Aj 45 ročná žena dokáže počať dieťa ak už neni v prechode. Tak isto aj do tohto car by som uz nešla, ak sa mi nepáči prístup zamestnancov, lekára.. ja viem že aj ten lekár je človek a tiež moze byť z celého dna unavený, ale takýto prístup by sa mi nepáčil. Neviem z kade si, ale treba si prečítať recenzie na rôzne car vo vašom okoli, na prvú konzultáciu sa väčšinou chodí aj s partnerom, teba vyšetria a jemu spermie, my sme tak tiež boli.. potom už na dalsie kontroly počas stimulscie ovulácie som chodila sama. Ja som s predoslim partnerom bola v inom car, tam nás tlačili rovno do ivf a dobre že nechcela dr s ivf začať hneď hneď. Celkovo sa mi ten prístup nepáčil. S terajším partnerom sme boli v Martine v reprovite, vyšetrili nás, dr hneď povedal že odporúča umele oplodnenie, ale nebránil sa aj stimulácii ovulácii. Ja mám pcos. Aj keď on asi nedával nádeje že by som mohla mat ovulaciu- aj sa tak vyjadril že určite to nepomôže. A predsa len som ovulaciu mala, otehotnela som mesiac od prvej konzultácie v car. Absolvovali sme iui. Možno u vás postačí sledovať pár cyklov ovulaciu ampodsri sa. Ja som ovulaciu nemavala vôbec
@anonym_19a8ce ďakujem za podporu ako ja nechápem ze sú taky doktori ved asi chápu tie pary a oni to berú ako keby rám ideme z rozmeru a áno doktor keď mi povedal ze som stará som sa skoro rozplakala
ak mas jeden vajecnik funckny, a manzel spermie v poriadku ... skusala by som styk pri sledovani ovulacie aspon 6 cyklov , az potom do car... 37 nie je vek , pre ktorý by si nemohla mat dietatko... tvoj gynekolog odveci a pristup lekara v car takisto neviem odkial si, ale isla by som inou moznostou
@krasneleto no je to helios martin a áno uvidíme ako manželovi plavci sú natom a ešte mi vravel ze je dobre urobiť hyfosy😐
@anonym_autor chod do ineho car alebo k inemu doktorovi. Ja som mala takeho skveleho lekara ze ma ani na sekundu nenapadlo ze by to nevyslo.
@really8 tak to ozaj si mala šťastie a kde si bola ty?
Ja by som zašla do iného cár, predca len môže to byť dlhá cesta a musíte sa tam cítiť príjemne, radcej ísť na úvodnú konzultáciu aj do 5tich rôznych ale treba nájsť také kde sa budete cítiť dobre. inak ja som si vždy žiadala toho istého lekára lebo s tým sme si sadli a teda snažili sa my vyhovieť raz sa stalo že sa nedalo
@anonym_7ae9f6 lenže aj ten čas tam v heliose nám dali do týždňa termín a inde až 6 mesiacov😬🙄
@anonym_7ae9f6 lenže aj ten čas tam v heliose nám dali do týždňa termín a inde až 6 mesiacov😬🙄
@anonym_autor Vdaka helios mame nasu lasku milovanu. Som prekvapena, ze si tam mala zlu skusenost. Lebo ti lekari tam su praveze velmi mili a empaticki.
@anonym_autor no len celé ivf kým bude úspešné sa môže kľudne natiahnuť na roky a čím viac stresu naokolo tým sa to natiahne viac, teda ja už rok a pol cár nenavstevujem ale kým som chodila tak takto v lete bývali dlhšie čakaciu ale to bolo 2mesiace
Zmenila by som CAR ja mam len a len dobre skusenosti a vsetci mili a ochotny a mimochodom rodila som 37 rocna po predchadzajucom MMT takze asi aj gynekologa by som zmenila, lebo neviem no, u mna nikdy ziaden lekar nemal pripomienky ohladne mojho veku.
Neviem, kde sa čaká na termín pól roka, my sme napríklad dostali termín na konzultáciu v Gynfiv Žilina do týždňa. Možno v Reprofite sa čaká dlhšie, ale max 2-3 týždne. Vek nemáš až taký zlý, ak máš dobré AMH, tak z IVF vytrieskate zopár embryí ešte, neboj. Len kým si obeháte všetky vyšetrenia, aj to niečo trvá.
@anonym_autor milá autorka, určite len dnes nemal doktor svoj deň, ku mne sa vždy všetci slušne správali. Neviem ako Martin, ale v BB v Heliose som si mohla vybrať doktora. Mne sa do roka narodilo krásne bábätko, a to som 40 rokov mala. Držím palce
@anonym_autor Pridaj sa tu na MK do skupiny IVF - rady, skusenosti, uspechy.
Este budes potrebovat vysetrit endokrinologiu, reproimunologiu, hematologiu vratane syndromu lepivych dosticiek. Vymenny listok ti da CAR, alebo tvoj gynekolog.
@babushkaem no ved aké dobre ohlasy sú a teda ja nie, skúsim ešte sa opýtať ci by som mohla k inému lekárovi ale neviem ci je to možné keď ma už rieši on a ja som si ho ani nevybrala to ma sestrička k nemu poslala keď som sa tam objednávala 🫤
@anonym_autor Kazdy moze byt unaveny. Uvidis nabuduce, nerob kovbojku z toho.
@anonym_autor ahoj, určite by som zmenila CAR...Naozaj, je to citlivý čas kedy oceníš aspoň normálne správanie sa ku tebe a naozaj chcenie pomôcť ti...
Zažila som to nedávno, zvládneš to. Pri IVF budeš v stimulácii, potom bude odber vajíčok a neskôr vklad. Kľudne sa pýtaj, alebo pozri tému IVF júl/august 😊
@anonym_autor podla mna je v prvom rade zaklad citit sa v CAR dobre, citit z lekara, ze ti chce pomoct.. ja som neskutocne spokojna so svojou lekarkou odkedy sme k nej celi nervozni prvykrat vkrocili do ordinacie..a uz som mala moznost byt pri viacerych lekaroch v mojom CAR a vzdy som sa citila dobre.. samo o sebe je cely ten proces liecby neplodnosti narocny, nie este aby si to mala ztazene neprijemnym pristupom.. vela to spravi 🙂 drzim palce

@anonym_autor Neviem, kde si bola v ktorom car. Ale teda takuto skusenost veru nemam. Vdaka car mame nase vysnivane dietatko.