Prvý ET - pocity
Ahojte, ktoré máte najmä pozitívnu skúsenosť. Som po prvom ET 3.deň. Vkladali mi 5 dňové embryo. Aké ste mali pocity? Beriem hormóny aby sa mimi udržalo keď sa uhniezdi. Zatiaľ ma len sem tam poboli brucho, ale mam ho citlivé na stlačenie. Prsia moc nebolia, neviem ci je to hormónmi alebo sa niečo deje. Nikto v mojom okolí toto neabsolvoval, preto by som si rada popísala s vami. Ďakujem
@erika434 moje prvé dni po vklade (aj keď prvé nevyslo )mala som pichanie v podbrusku, všelijaké pobolievanie hlavne prvých 5-6 dni aj prsia má začali bolieť nám vyšlo KET teda zamračeného. Ale keď ti dávali po odbere vajíčok na piaty deň môže to byt kľudne aj tým odberom bolesti lebo ja som mala dosť veľke hlavne prvý deň
ahoj, ja som bola dnes prvy krat na ET, vkladali mi 5 dnove embryo kvality 1👍 tiez by ma zaujimali nejake skusenosti, rady, co jest, ake vitaminy uzivat, ...kedy testovat 😁
Ahojte ja som bola na vklade v nedeľu, začala mi skákať teplota pobolievat kríže, večer ma bolieva ju prsia ale len troska a boli aj brucho ale to pre jazvy po operácii. Dobre je brat dostatok kyseliny listovej a mam aj femibion 1. Poradila mi to kamoška co bola v Brne na vklad a ma synčeka. Ma tiež endometriozu a otehotnela teraz s dcérkou prirodzene.
@kamoska_z_konika ahoj, si po vklade o 1 den viac nez ja 😁 ja pijem len kyselinu listovu 1 tbl kazde rano, to je odporucana davka, myslis ze by som mohla vypit na den aj 2? 🤔... mna pobolieva pod bruchom, ako pri ms, tiez krize a prsia, ale prsia ma boleli 1-2dni pred vkladom, a pod bruchom mam slabsie bolesti este od OPU, ale teraz je to take ine 😁🤞 snad to vyslo 🙏
Mňa pobolieva brucho tak, že ma chytí cca 5 6 krát taky kŕč, také intenzívne pichnúť ie cca 3 sekundy to trvá.... Ale robila som test, dnes 5 deň po ET 5 daňového embrya... No... Je tam dajaký obrys.... Doteraz som nikdy taky obrys nevidela... Vždy to bolo snehobiele... Tak dúfam ze sa mimco udrzi... Mame vnútri psíka, ktorý je neustále pri mne, so mnou spi, viac ako inokedy, aj teraz mi leží v náručí na brušku a spinka tak duuuufam že cíti že je v brušku chrustik 🙏 ale tie bolesti ma znepokojujú...
@erika434 ahojte baby, ja som bola v sobotu prvykrat na ET, vo stvrtok bol odber vajicok ... tiez ma pobolieva podbrusko, dnes rano som mala uplne mierne zvysenu teplotu (uz aj presla), beriem kyselinu listovu a dnes si idem kupit Femibion 1 🙂 na krv idem 23.3., toto cakanie je najhorsie :D tak vam drzim palce vsetkym, nech to vyjde!
Bude super keď si sem napíšeme, v mojom okolí nemám s kým pokecať, nikto si tým neprešiel. Tu teplotu, to som asi mala aj ja jeden deň som sa cítila ako chorá, aj opar sa mi vyhodil a skoro cele dni po ET som prelezala, radšej aby mimi neplavalo kade tade 😁 nám sa podarilo za mrazit ešte 6 chrustikov, tak dúfam ze aspoň jedno sa u mňa zabýva ❤️
@luckalukas_1 verím tomu ze áno 🤗 prajem tu každej babe, držím ti palceky. Ja som bola na op, takže to bol ket prsia ma bolia až po vklade brucho vkuse, teplota skáče jak chce a pijem veľmi veľa vody baby tu písali ze na vlhkom sa udrží najviac. Mm vôňa berie ráno 10 mg kys listovej večer femibion. Včera sa bol muž pýtať v lekárni že striedať tak včera bolo 10 mg dnes beriem femibion tak uvidíme. Ja sa neviem vysomarit ci mi to ukazuje progesteron ktorý vkladám každý večer alebo som fakt tehotná.. Dúfam ale v to ze som tehotná inak zo všetkého ma nafukuje..
Tesim sa na 7mi deň skúsim si urobiť test malo by to byt v nedeľu
@erika434 kľudne ak chceš môžeš tu ale mam aj viber 😂 ale áno silno držím palce len prosím veľa tekutín. Jedna baba to tu tak pekne napísala ze na suchom papieri sa neudrží tak pijem vody dosť čo ja som predtým na to kaslala. Ja som chcela mať voľno po vklade robota nevyšla v ústrety tak si vykladám nohy pri pc
@erika434 neboj bud pokojná. Inak po vklade som cítila jak keby kusnutie do maternice 😂znie to čudne ale bolo sa to už neukázalo. U mňa je aktuálne 3ti deň tak si ešte počkám 😂
@luckalukas_1 @erika434 @marssellitta odporúčam pozrieť
https://www.youtube.com/watch?v=Ty7XwRAmtGwzaujímavé jak vysvetľuje že ET možno robiť test na 5ty a ket už na tretí by sa dalo ale vravím si ze počkám 😇 také víkendové vruso bude
Ja idem na odber 26.3. ale pokúsim sa loviť duchov. Už len pre to, že 2 krát som mala biochemické ale mam aj nepriechodny jeden vajickovod a druhy bol vždy to biochem.... Tak aby sme s Dr vedeli na com sme. Ale moja teória je, že to bolo začiatok mimomaternicoveho a možno aj dobre, že sa toho telo samo zbavilo, lebo aj na krvi som mala hcg veľmi nízke a menzes som dostala aj napriek hormonon...
Ja chcem s testovanim radsej pockat, aby som nebola zbytocne sklamana, keby vysiel negativny ... mozno tak den pred odberom krvi by som vyskusala 😊 ale no uvidim, to cakanie je nekonecneeeeeeee 😁
Ja som 5dpt a test bol snehobiely :( dufam ze to bolo len zbytocne skoro a bublinka sa ukaze
Dievčence idem variť, lebo muž sa z môjho testu nenaje 😁 potom si píšeme 🤗
@kamoska_z_konika neviem kde si z toho videa vyrozumela ze mas robit test na 5 den :D tam len hovori kolko dni trva 3 a 5 dnovemu embryu uhniezdenie, ked uz cerpat info o teste od tychto ludi tak je tu toto video
https://www.youtube.com/watch?v=ix5MgeMNhfckde hovori ze po et sa ma testovat 14 den a po ket je mozne robit test 10 den. Samozrejme mnohym zenam to ukaze aj skor ale nie je to odporucane ziadnym lekarom 🙂
@marssellitta presne aj ja tak uvazujem, strasne by som chcela tie dve ciarky vidiet po tolkom trapeni, je to moj sen, ale velmi sa bojim sklamania, dalsi biely test uz asi nedam tak lahko 😕😁 den pred odberom krvi alebo v den odberu by uz test mohol ukazat.. ja mam ist na odber krvi uz 11ty den po ET🙈 zda sa mi to strasne skoro
@kamoska_z_konika to je ale strasne skoro, to este neukaze ani krv a ani test🤷 to nebude pravda
@erika434 🤗👍 pekný deň zatial
@erika434 aj ja idem na odber krvi 26.3. 😁
@erika434 tak budem silno držať palce. Ja som mala v jednom vajcovode zápal musel ísť von naplnil sa tekutinou (car nechcelo riešiť vklad) a na op sa potvrdilo že je neprechodny a zapálený. Mesiac po op som teraz išla na vklad
@luckalukas_1 chapem, ďakujem za info budem čakať aj ja trpezlivo 😉. Ja až 29
@kamoska_z_konika chcem.ti napisat ze to ubehne raz dva, ale co ai budeme klamat.. to cakanie je nenormalne 😂😂 ja idem na odber krvi na 11. den po transfere, zda sa mi to strasne skoro.. tebe to vychadza 14.dni vsak?
@luckalukas_1 áno mne kazali v car až na 14ty a naj do CAR ale mam bližšie svojho gyn v meste pôjdem tam.. Hej ved to 😂 ďakujem za spolusucitenie
@kamoska_z_konika co citam tak vsetci chodia na 14.den, neviem preco mne kazali ist na 11🙈 dufam ze vedia co robia, ze krv ukaze aj tak skoro... aale nejak to cakanie zvladneme, mas nieco, co zvyknes robit aby ti skor presiel cas?? 😃
@luckalukas_1 mam home office 8 hodín denne 😂 a robím na zákazníckej tak ma zamestnávajú klienti až do piatej aktuálne máme sezónu .. Ale potom rozum beha všade možne.. A ty si pn ci mas dovo?
@luckalukas_1 jasne, ze ukaze. Krv ukaze pomerne skoro, len v moci chvilu trva kym je koncentracia vyssia aby ju test zachytil.
Je jedno ci ET ci KET
Inak pre porovnanie, ja som mala pri 1.synovi slabeho, skoro neviditelneho ducha na 9.dpt a hcg na 14.dpt bolo 1800
A teraz druhy pokus bol pozitivny test na 8.dpt a hcg na 13.dpt 675.
Cize naozaj netestujte skor ako na 8-9.den,jedna baba dokonca pisala, ze este na 10.mala test negativny a slaby duch vysiel na 12.dpt
@luckalukas_1 a ak máš ET tak asi skôr môžeš.. Ja mam ket tak to asi potrvá..som rada re robím z domu len som chcela 1 deň ale ne ani náhodou sa nedá.. V pondelok sme mali 265 hovorov.
@mikasz super veľmi pekne ďakujem za info

@erika434 citlive brucho moze byt aj nasledok opu. Treba dodrziavat pitny rezim, vela bielkovin, kratke prechadzky.
Co sa tyka pocitov po vklade, ja som nikdy nemala ziadne priznaky a to som ich mala 7. Z toho 2uspesne a az neskor zacalo pobolievat podbrusko ako sa maternica roztahuje. Ale tie prve 2t som necitila vobec nic