Riešenie neúspešných KET
Ahojte baby, len tak premýšlam.... 🤔
Koľko krát ste mali neúspešný vklad po sebe a po koľkom pokuse sa to podarilo?
Ide o to že 1.ivf , druhý vklad sa podaril.
Nemala som žiadne vyšetrenia.
Teraz sa snažíme o druhé bábo a 3. KET nič, o pár dní absolvujem 4. KET.
Pýtala som sa doktora na výmenné lístky, hysteroskopiu alebo aspoň o preventívne nasadenie fraxíku a aspirínu.
Všetko mi zamietol a povedal že som mladá a bude to iba problém v embryu.
Odporučil mi ACRS ale toto ja v nemám v pláne absolvovať.
Je mi smutno z toho že nevidím snahu riešiť tento problém.
Možno je fakt problém v embryu ale je veľmi nezodpovedné toto tvrdiť bez akéhokoľvek vyšetrenia.
Preto by ma zaujímalo či ste niektorá mali po sebe neúspešné KET a aj napriek tomu že postup bol rovnaký pri každom pokuse, podarilo sa to.
Ďakujem 🙂
@krasneleto presne tak, nechápem prečo je problém dať výmenné lístky.
Hysteroskopiu zamietol hneď, je to invazívna metóda a pred ňou chcel ten ACRS.
Už som normálne začala uvažovať že tu ide len o peniaze lebo ani ACRS nie je zdarma.
Zostavaju nam ešte 3 pokusy a preto by som to nechcela zanedbať.
Tri je síce pekné číslo ale keď sa nehladá príčina včas tak sú to len zbytočné vklady. 🙂
Pýtaj si výmenné lístky od gynekológa, nie v CAR. Nám sa už druhé nepodarilo. Žiaľ ide to aj s vekom.
hysteroskopia nie je invazivna, aj ked uz pri samotnom vklade, neviem co by si ocakavala od hysteroskopie... lebo touto metodou sa odstranuju polypy, myomy, cysty atd... ale to by na utz predsa videli, ze nieco "tamL je... ... mne vsetky vysetrenia pred prvym vstupom do CAR urobil gynekolo, vratane 2 x laparoskopie, liecby endo , driligu vajecnikov atd... tam by som sa totiz nedoplatila
@evaachesa to mi je ľúto.
Bohužiaľ, aj môj gynekolig aj obvodna sú tohto názoru že keď to riešim v CAR tak nech mi to CAR aj dá.
Zostane mi sa len doprosovať v CAR keď sa to zasa nepodarí.
@krasneleto očakávam od hysteroskopie že sa pozrú na prípadné zrasty v maternici kedže som rodila sekciou.
Prípadne skúsiť scratching endometria.
Povedal mi to on že je invazívna a preto je v celkovéj anestézii.
Zaobalil to tak že si musím zasa vybavovať predoperačné atď... že lepšie ACRS.
A kto ti teda nechce dať výmenný? Mne dali v CAR keď som si vypýtala na hematologiu a Repro imunologiu. Choď určite aj k endokrinologovi a objednaj sa aj na genetiku páru.
a co je na hlavu? hysteroskopia je normalny zakrok, preco sa robi v anesteze? lebo asi to nie je prijemne pchat hysteroskop cez krcok zaziva niekomu... invazivnou sa stava az ked nie je diagnosticka.... a nieco sa odstranuje.. a srali hory... ked tam je nieco zle, tak asi to treba dat prec... vydup si to u gynekologa, to co je za doktora???????
ako ACRS nemusi byt zle, ale ked mas nedobry stav v maternici, ktory on ani nema zaujem skontrolovat, tak ti to moc nepomoze
@evaachesa nikto mi ho nechce dať😁
Obvodna ma poslala za gynekologom, gynekolog povedal že v CAR mi to maju dať a v CAR nevidia načo by mi ho mali davať ked už jedno dieťa mam 😏
@krasneleto počkám si na tento vklad a teda po ňom to už v CAR budem inak riešiť.
Nechcem isť už do vkladu pokiaľ si nebudem istá že som ok. 🙂
Ale je možné že máme všeobecne zlé embryá, genetiku sme nedavali robiť a máme ich dosť.
vsetko je mozne, ale od stola by taketo vyjadrenie nemal davat nikto
Ahoj a do akeho centra chodis? Moj prvy vklad nevysiel. Hned z centra ma poslali na genetiku a ze az potom mi urobia dalsi vklad . Genetiku sme cakali 4 tyzdne boli sme vBB.Genetika vysla ok. Pri prvom som si pichala aj fraxiparin. Pri druhom to vyslo a vklad bol bez liekov a vysiel. Treti vklad tak isto ako pri druhom a nezadarilo sa. Najlepsie ze som bola na vseliakych vystreniach a nic nezistili. Zaver pricina neznama… aj prefuky som mala vsetko ok. Zahada preco sa mi nedari. Ja som prirodzene otehotnela 3 krat, ale vzdy to skoncilo v 5, alebo v 6 tyzdni a raz v 9 tyzdni 😔
Autorka zmeň CAR, my sme tiež pobehali kadejaké vyšetrenia a výmenné lístky som si nemusela ani pýtať, mala som ich nachystané pri ďalšej návšteve.
@safina541 to ma mrzí. Nás nikde neposlali.
Skúšajú iba napodobňovať vklad ktorý sa už raz podaril. Kedže chodím na KET v natíve tak vždy porovnáva aktuálny folikul s tým ktorý som mala vtedy keď sa to podarilo.
On je odborník a super lekár ale teraz spochybňujem všetko, akoby som dôveru stratila lebo je na 99% presvedčený že to je embryom.
@kvetka404 v Jánuari som v tomto CAR absolvovala nové IVF a ešte 8 embryí máme zamrazených (4vklady).
Nerada by som to teraz presúvala ale keď po tomto vklade nebude snaha riešiť problém tak to asi prehodnotíme. 🙂
Ja som z prveho IVF mala 5 KET, a nic. Vysetrenia všetky možné aké existujú. Som po druhom IVF, dali sme vyšetriť všetky 4 "krásne vyzerajúce" embryá, ktoré sa krásne delili. Výsledok - aneuploidné (genetická príčina - nesprávny počet chromozómov, nezlučiteľné so životom, čiže delenie embryí by kratko na to prestalo). Skúsim ešte tretie IVF. Odporúčam genetiku embyií. Ak by som išla do genetiky v prvom IVF, ušetrila by som 5 KET a dva roky snahy.
@dasa234 mrzí ma to.😌
Genetika embryí nam bola odporučená aj v prvom aj v druhom IVF.
Uznávam, naša chyba.
V prvom sme si mysleli že načo by nám to bolo, veď sa to podarí.
V druhom IVF nám šlo o financie, 10embryí vyšetriť by bola pekná suma.
Teraz to ľutujem že sme ich nedali na genetiku ale ani to nič neistí 😌
Ja som bola nedávno bez anestézie a dalo sa to úplne v pohode zvládnuť 🙏 ani by som sa kvôli tomu uspať nedala ak by som teraz mala na výber, aj keď bála som sa, priznávam 😀
Dobrý deň. Tiež mame dieťatko z prvého vkladu - ET, teraz mám za sebou 2 nepodarené KET a už len posledné embryjko, prechádza mi hlavou presne to čo vám.. aj keď hysteroskopiu som absolvovala a bolo to ok 🙏 hematologiu tiež ale už dávnejšie
@veverka86 niečo Vám aj odporučili v CAR? 🙂
Ja som aktualne 8dpt a zasa sa to nepodarilo.
4x za sebou 😌
Som zvedavá čo mi povedia v CAR, či to zasa zvalia na "zlé embryá" 😌
Mňa tam poslali hneď po prvom nepodarenom ket - na tu hysteroskopiu 🙏 a som rada že som nakoniec bola aspoň si nevyčítam že to bola chyba maternice keď nevyšiel ani druhy 😣
To ma mrzi 😭 ale ešte môže byt pozitívny aj na 10-12 deň, dokonca mi sestrička povedala ze tam bola pani s negat testom a aj tak bola tehotna 💪🙏🌷musí to byt pre vás hrozne náročné 4 Ket po sebe?? Ešteže eMate toľko embryi 🙏 my už len jedno jedine
@veverka86 je to v pohode, bola som pripravená na to.
Vysadila som už aj hormony. 😊
Je to náročné ale hlavne som bezradná že čo dalej.
Tuším si zaplatím sama vyšetrenie niekde v labaku, aspoň hemato.
Držím vám teda place, možno to bude práve to správne embryo 😊❤️
Dalujem krásne aj ja vám držím prsty! Ja sim vysadila až po kontrole na 14 deň, keby náhodou tam bolo aby malo čo treba aj napriek negat testom som sa bála 🙏 teraz je to 3 dni od vysadenia a ešte neprišla ms ale už cítim tu bolesť 😣 napíšte kľudne potom ako sa vám darí, sme v tom spolu 🌷 presne som to prežívala v piatok 😢
Mala som dva neúspešné KET, následne všetky vyšetrenia - nič sa nenašlo. Ale musela som na operáciu, prvá bez efektu, druhá kde mi odstránili nador a endometriózu - následne biochemické (pre mňa úspech), potom tehotenstvo (žiaľ, genetická vada a babo odišlo v 16tt) a piaty vklad úspech, mám syna. Takže mne pomohla operácia endometriózy. Úspešný počítam ten štvrtý vklad, nebyt tej vady, bolo by to prosperujúce tehotenstvo. A nikdy som nič preventívne nebrala, len vitamíny a progesterón (dvakrát aj ovitrelle).
@michaela329 🙏🌷 úžasne že máte synčeka

ja som mala v druhom cykle, zmeneny protokol + preventivne fraxiparine a od zaciatku stimulacie prednison... je velmi "odvazne" tvrdit, ze embrya nie su v poriadku... aj ked pravda to moze byt... nakolko nemas ziadne vysetrenia, ani hematologiu, mohli nasadit nieco aspon preventivne... rozhodne by som nevychadzala ,ze jedno dieta sa podarilo , druhe bez vysetreni sa podari takisto, situacia sa u teba mohla zmenit a inak vyvinut...