Riziká vrodených chýb u detí z umelého oplodnenia
Su vysie rizikove faktory na vrodene chyby a netypicke choroby u deti z umeleho oplodnenia ako z “normalneho” prirodzeneho?
Súhlasím s vyššie napísaním
je vyssia a tiez tym ze matka berie rozne lieky a ze je to neprirodene pocatie, casto konci predcasnym narodenim a zdravotnymi komplikaciami. tak hovoria studie
Áno, nedávno som čítala článok o tom, že deti počaté "umelo" majú až o takmer 40% vyššie riziko vrodených srdcových chorôb. Tiež som zachytila podobné správy o zvýšenom riziku mentálnych ochorení aj rakoviny.
Áno, nedávno som čítala článok o tom, že deti počaté "umelo" majú až o takmer 40% vyššie riziko vrodených srdcových chorôb. Tiež som zachytila podobné správy o zvýšenom riziku mentálnych ochorení aj rakoviny.
@annm81 a nehovoriac o ADHD poruche.
Poznám viacero detí z IVF, niektoré už sú školáci a žiadne z nich nemá zatiaľ žiadne vážnejšie ochorenie, ani srdcové, ani mentálne a pod. Deti ako všetky ostatné.
Toto je pekná kravina, keď niekto napíše, že je pri IVF vyššie riziko vrodených vád. Treba si uvedomiť jednu základnú vec. Páry podpstupujúce IVF majú zdravotné problémy alebo sa im nedarí, vek a pod. a MUSIA podstúpiť IVF.
Pri vyššom veku je prirodzene vyššie riziko vrodených ochorení detí, bez ohľadu na spôsob počatia.
Porovnávanie rizík pri IVF a prirodzenom počatí nemá žiadnu výpovednú hodnotu, pretože základná báza pre túto štatistiku by musela byť rovnaká (zdravotná stránka páru, genetické predispozície, kvalita spermiogramu muža, vek ženy, vek muža, životný štýl a pod.)...
Pri týchto "štatistikách" sa miešajú hrušky s jablkami a potom tak vyzerá.
Navyše, genetické testovanie embryí + klasické testy v tehotenstve ako trisomnia, morfologické sono.....
Podľa mňa nie, ale matky majú častejšie rakovinu prsníka z hormonálnej liečby, ktorú maju pocas stimulácie.Mam dve kamarátky obe ca prsníka a lekár to dáva do suvislosti
Čo som čítala, tak môže byt, ale hlavne preto, že IVF podstupujú častokrát vyššie ročníky 35plus a tam je výskyt genetických ochorení vyšší už len kvôli veku (staršie vajíčka). Ale s hormonálnou liečbou to nesúvisí
Toto je pekná kravina, keď niekto napíše, že je pri IVF vyššie riziko vrodených vád. Treba si uvedomiť jednu základnú vec. Páry podpstupujúce IVF majú zdravotné problémy alebo sa im nedarí, vek a pod. a MUSIA podstúpiť IVF.
Pri vyššom veku je prirodzene vyššie riziko vrodených ochorení detí, bez ohľadu na spôsob počatia.
Porovnávanie rizík pri IVF a prirodzenom počatí nemá žiadnu výpovednú hodnotu, pretože základná báza pre túto štatistiku by musela byť rovnaká (zdravotná stránka páru, genetické predispozície, kvalita spermiogramu muža, vek ženy, vek muža, životný štýl a pod.)...
Pri týchto "štatistikách" sa miešajú hrušky s jablkami a potom tak vyzerá.
Navyše, genetické testovanie embryí + klasické testy v tehotenstve ako trisomnia, morfologické sono.....
@michaelaj174 plne súhlasím
Tiez to bude asi tym , ze ludia ktori nemozu mat deti maju sami o sebe nejaky problem v sebe.
Inak 35 + je uz v podstate hranica ako pise pani vyssie.. ja poznam okolo seba kopu ludi co uz maju aj 36 / 37 vnimam ich ako mladych ludi ale su bezdetni a planuju deti ale este nikto nemaju no..

skor naopak, lebo pri IVF sa aj selektuje, casto si davaju robit genetiku embryi este pred vkladom