Skúsenosti a náklady na IVF a ICSI v Gyncare Košice
Ahojte, máte niekto aktuálne skúsenosti s IVF v Gyncare? Prípadne, koľko Vás to cele stálo?
Ďakujem pekne
Môžem sa opýtať ako dlho trval celý proces od zistenia dôvodu neplodnosti až po samotný vklad? Ak to nie je tajomstvom, tak aký bol Váš problém? ďakujem pekne
@sara158 náš problém bol u mňa, nízke AMH .. proces je celkom rýchly .. my sme začali chodiť do gyncare cca 09/2023 .. v oktobri už som vyberala prvé lieky na stimuláciu, lenže pri prvom odbere sa nepodarilo získať ani jedno vajíčko, takže sme proces opakovali zas až do úspešného odberu .. prvy vklad bol cca vo februari 2024, ten nevyšiel .. mali sme pauzu lebo som chytila obličkovú koliku a dalsi vklad som mala v júni 2024 a ten vyšiel ☺️
@sara158 odporúčam rovno ísť na KET a nie ET .. mne to pride aj logicke že proste uz tie zamzrazene embrya ked rozmrazia a prežiju tak su silné a je vacsia šanca na uhniezdenie ako pri čerstvých
1.IVF - 3 vklady neúspešné, čaká ma v marci posledný z tohto 1.IVF, snáď bude úspešný. Po druhom vklade nás posielali na vyšetrenia, genetika, reproimunológia, dala som si spraviť na vlastnú žiadosť aj hematológiu. Tam sme doplácali veľa... Ťažko povedať, ide o to aké metódy potrebujete, resp. si zaplatíte, ďalej či si dáte hatching a embryoglue... Kľudne napíš správu, rozpíšem sa ti viac, čo koľko asi stálo 🙂
@astrid31 toto iste som všetko absolvovala aj ja, mam pocit , že som preskenovaná celá, aj vzorku z maternice mi vzali, no nič, výsledky v poriadku....aj intralipidy som brala , aj infuzky Kiovig....záhada, no nič. Asi srandu si už z toho budem robiť. Ja zdravá kobyla, nič mi nezistili. My sme preto museli, lebo speriogram je žiaľ zlý. Nikdy som sa na nič ženské neliečila..Teraz v druhom IVF dávame robiť genetiku embryí.
@dasa234 mne dala hematologička fraxiparine, ale skôr preventívne, plus sa mi zhoršila posledné roky štítna žľaza a k tomu neovulujem, čakám ešte za genetikou, ale zatiaľ sa predpokladá s PCOS. 3 embryá si ani neškrtli a to už som bola aj na PRP metóde pred KET a skúšali všetky možne kombinácie doplnkových metód. Teraz budem mať posledný vklad v marci a ak nevyjde, potom si budem dávať pauzu.Pri druhom IVF by som už tiež plánovala aj genetiku embrií a ľutujem, že som ju nedala už teraz. 😊
@astrid31 mala som pred štvrtým vkladom PRP, nezabralo. A pred piatym vkladom som sme odobrali vzorku zo sliznice maternice, ktorá vyšla OK, a ani piaty vklad nič. A to som na štvrtý a piaty vklad okrem toho tlačila do seba intralipidy infuzky a KIOVIG infuziu, a po vkladoch jasnačka Prolutex, a preventívne Clexane (pri prvých dvoch nebol)....zaujímavé je, že úplne prvý vklad vyšiel, ale v 6/5 bol missed abort, no a potom ani ťuk. Tak hádam že druhé IVF bude úspešnejšie....ale do peňazí to ide strašne....ak to nevyjde, daj si pauzu, u mňa to malo efekt. Zaplatila som si trénera, chodila do posilky, schudla som 8 kíl, cítila som sa jak lastovička, dobrá psychohygiena...
@astrid31 bola myšlienka meniť centrum, ale v princípe si myslím, že všetky kliniky fungujú podobne. Za tie 2 roky a 4 mesiace sme stihli toho dosť vrátane oskenovania nášho zdravotného stavu, našej genetiky (karyotyp), reproimuno, že nemám chuť ísť niekam a položiť na stôl všetky papiere a v princípe postup vkladu a ponuka metód bude podobná alebo identická a v zmysle štandardných postupov...po genetike embyí už neviem čo sa dá viac vymyslieť 😀. Beriem aj kyselinu listovú, vitamín D, to len tak mimochodom...Akurát som v 4. dní stimulácie, cítim sa celkom ôk na rozdiel od prvej stimulácie z r. 2023. Áno, nadýchni sa finančne, lebo to veľmi dobre poznám 😀...
@nikadominikanika mozem sa opytat na vysku AMH??
Dakujem 🙂
@izabelocka moja výška amh bola 1,3

My sme po IVF v Gyncare Košice .. absolvovala som 2 vklady, jeden neúspešný, druhý úspešný .. aktuálne pomaly končím 8. mesiac tehotenstva .. navštevovali sme docentku Toporcerovú - svojská ale odborníčka, čo je doležite .. celkovo nás IVF vyšlo do 4000€ - 2 vklady aj s liekmi