Skúsenosti s Prednisonom pred KET: dávkovanie a úspešnosť
Ahojte,
tym z vas, ktorým sa podarilo otehotnieť s Prednisonom/ Medrolom pred Ket, ako dlho a ake davky ste brali?
@ariel_ka ja beriem tiež 8 mg denne, pred otehotnením som mala 2 mesiace prestávku od neho. Budem brať do 12tt a vysadim. Myslím, že to je štandard.
@bambulka711 ja som skor mala na mysli zeny, ktore ho beru, aby otehotneli ako ja, kedze mi zistili zvysene cytokiny
@ariel_ka aj ja som ho brala, aby som otehotnela, ale po pol roku som s ním sekla, lebo už som ho zle znášala. Mala som protilátky proti spermiám, aj embryotoxické cytokíny. Pri pozitívnom teste som ho začala znova užívať. Takže zhruba dva mesiace som nebrala a podarilo sa aj tak ☺️
Ja som mala preventivne (nezisteny ziaden dovod preco by bol potrebny) 5mg a jedno to balenie som dobrala, nove som uz nedostala.
@bambulka711 jeej blahozelam tak to muselo byt prekvapko 🙂
@ariel_ka no to ti poviem, ale veľmi príjemné. Radšej nech mi z toho prednisonu vlasy vypadajú 😂
@ariel_ka ja som mala infuzie 6ks jun+jul, protilatky stale vysoke, dr ich vymenila v auguste za Medrol 8mg denne, koncom septembra kontrola - vysledky v norme. V oktobri uspesny KET. Teraz som mala 2. kontrolu v tehotenstve a ideme vysadzat. Drzim palce!
@alexandra925 jeeej blahozelam!!! ale zvlastny postup podla mna, najprv sa volia dostupnejsie tabletky az tak infuzie ci?
@ariel_ka infuzie su podla mna menej "drasticke" pre telo, nez hned kortikosteroidy. Ja som bola rada ze sme vyskusali najprv infuzky, nesli sme hned do steroidov, i ked ja osobne vedlajsie ucinky ani medrolu som nezaznamenala (vo forach najdete aj ine, horsie skusenosti s medrolom)

Ja, medrol, dlhodobo som mala 8mg. Od 12tt som ho postupne vysadila